Asielzoekers blokkeren N366, politie grijpt in
Connect with us

WOW

Asielzoekers blokkeren N366, politie grijpt in

In Ter Apel heeft zich gisteravond een bizar tafereel afgespeeld. Een groep asielzoekers uit het bekende azc heeft ter hoogte van het asielzoekerscentrum de autoweg N366 geblokkeerd. De politie heeft de actie uiteindelijk gestopt.

Zo’n 20 mannen stonden, lagen of zaten op de weg. Ondernemer Mike Lambers was met zijn bedrijfsbus onderweg naar huis. ”Niemand kon er langs”, Mike Lambers tegen Dagblad van het Noorden. De ondernemer uit Nieuw-Weerdinge heeft zo’n 15 minuten moeten wachten. Het wachten duurde lang. Voor mijn gevoel was het een half uur, maar het was zeker een kwartier.”

Volgens een politiewoordvoerer was er spraken van een verkeersgevaarlijke situatie en gevaar voor de mensen zelf. De politie sommeerde de asielzoekers de provinciale weg vrij te maken. ”Een aantal gaf daar gehoor aan. Anderen hadden meer dwang nodig om te vertrekken.”

Het is onduidelijk wat precies de bedoeling was van de actie. Ook het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) kan daar niks over zeggen.. „Als COA hopen we natuurlijk dat dit soort incidenten uitblijft. Als asielzoekers buiten ons terrein zijn, vallen ze niet meer onder onze verantwoordelijkheid. Dan hopen we dat ze hun weg vinden en dat ze zich gedragen.”

Celeberties

Peter Gillis gaat trouwen met Nicol

Een tijdje geleden werd bekend dat Peter Gillis eind mei zijn Nicol hatseflats wat tikken had verkocht en hier en daar had gebeten. De reden voor de mishandeling lieten wij al eerder weten. Peter belanden een nachtje in de cel en wacht nu op de rechtszaak.

Nu hadden we van een bron vernomen dat Peter en Nicol alleen nog doen alsof ze nog bij elkaar zijn tot de rechtszaak is geweest. Peter wil hiermee uitstralen dat de mishandeling allemaal nog wel meeviel anders zou Nicol toch nooit bij hem blijven. Maar het lijkt erop dat het tweetal toch echt klaar is met elkaar.

Maar wij hebben te horen gekregen dat het Nicol is die er de brui aan wil geven en dat Peter er alles aan wil doen om Nicol bij hem te houden. Wij horen zelfs dat Peter bereid is om met haar te trouwen en het zelfs overweegt om haar ten huwelijk te vragen. Iets wat Peter absoluut niet wilde. Nicol zag dat anders en wilde al heel lang trouwen met Peter.

Het kan dus zomaar zo zijn dat als Peter niet wordt veroordeeld door de rechter voor de mishandeling van Nicol. Ze wellicht in het huwelijksbootje stappen en dat het volgende seizoen van Massa is Kassa voor een groot deel gewijd zou zijn aan hun huwelijk.

Doorgaan met lezen

WOW

Jeroen wil telefoon uit rioolput vissen en verdrinkt

Jeroen De Smet (48) uit Sint-Maria-Oudenhove is in de nacht van zaterdag op zondag op een gruwelijke wijze overleden. Na een avondje stappen verdronk hij in een rioolput nadat hij zijn mobieltje eruit wilde vissen. Zijn moeder getuigt: “Onze Jeroen was heel voorzichtig. Hij reed zelfs niet met de auto omdat er al te veel jonge mensen stierven in het verkeer.”

Zijn ouders, Christine De Cooman en Marc De Smet, kunnen zijn overlijden niet bevatten. “Tijdens kermis Oudenhove waren we weggeweest naar café ’N haze’”, vertelt partner Ilse. Een vriend bood hem nog een lift aan, maar Jeroen wilde niet wachten en wandelde naar huis. “Volgens de politie moet zijn smartphone in het riool in de Oudenhovestraat, niet zo ver van de Processieweg, gevallen zijn.”

Jeroen opende het riooldeksel om zijn telefoon op te vissen. “Blijkbaar zijn daarbij gassen vrijgekomen uit het riool, waardoor hij flauwgevallen is. Daardoor zakte hij verder in het riool. Op die manier is Jeroen verdronken. Tussen 23.45 en 0.36 uur heeft hij mij enkele berichten gestuurd. Die had ik op dat moment niet gezien. Het geluid van mijn mobiel staat uit als ik ga slapen”, getuigt Ilse.

Getuigen zagen Jeroen die avond nog wandelen. De partner vervolgt: “Hij was toen met zijn mobieltje bezig. Die mensen hebben hun auto geparkeerd en toen ze wat later terugkeerden, zagen ze dat Jeroen vastzat in de rioolput. Zij hebben nog tevergeefs geprobeerd om hem eruit te trekken. Toen ze merkten dat dit niet lukte, belden ze bij buurtbewoners aan om hulp te vragen, maar alle hulp kwam te laat.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

Situatie Patricia Paay in ziekenhuis verslechterd: “Dit is heel ernstig!”

Twee weken geleden was daar ineens het heftige nieuws van Patricia Paay. Ze liet aan haar volgers weten: “Lieve volgers, het was even een beetje stil. Afgelopen weekend ben ik helaas onverwachts in het ziekenhuis beland. Er was een complicatie met mijn heup. Ik had veel pijn. De artsen hebben direct actie ondernomen en ben inmiddels al geopereerd. Gelukkig gaat het nu goed met mij. Mijn man komt elke dag langs. Ik moet nog even revalideren maar ik wordt goed verzorgd en hoop dat ik snel naar huis mag. Veel liefs px” De 72-jarige Rotterdamse ligt momenteel nog steeds in het ziekenhuis. Het lijkt er wel op date de blondine nog goed gemutst is en graag iedereen van updates blijft voorzien.

Patricia Paay nog steeds in het ziekenhuis
Afgelopen weekend liet Patricia het volgende weten. Het leek de goede kant op te gaan: “Even een kleine update van mij. Nog wel in het ziekenhuis maar wel stappen gemaakt naar herstel. Ik hoef jullie natuurlijk niet te vertellen dat het voor mij gevoel veel te langzaam gaat maar ik moet geduld hebben. Vandaag zijn alle hechtingen en nietjes verwijdert. Dat was een zeer pijnlijke bedoeling maar eenmaal klaar een zucht van verlichting. Hopelijk mag ook het infuus er vandaag af, ben blij met wat meer bewegingsvrijheid de komende tijd. Voor nu nog overleg of ik komende week naar een andere locatie kan om wat meer te revalideren, dus dat is heel positief. Elke dag ietsje beter en ik blijf positief! Voor nu wens ik jullie een heel fijn weekend!”

Terug bij af, opnieuw onder het mes..

Maar toen kwam het akelige nieuws dat Patricia Paay weer terug bij af lijkt te zijn. Toch blijft ze goed gemutst: “Even een update vanuit het ziekenhuis. Een vrolijke foto met mijn steun en toeverlaat Robbert. Helaas minder goed nieuws. Ik moet wederom deze week geopereerd worden omdat er complicaties zijn die niet verholpen kunnen worden. Inmiddels ook weer aan het infuus. Geen leuk nieuws want dat betekend dat we weer van voor af beginnen en ik opnieuw een traject in moet. Blijf positief en hoop met deze laatste operatie weer volledig te kunnen herstellen. Ik ben blij met het dagelijks bezoek van Robbert want met opnieuw zoveel corona besmettingen is in het ziekenhuis ook weer alles aan banden gelegd. Ik ben een bikkel en een doorzetter en hier ga ik ook weer over heen komen. Wens jullie allemaal een fijne week!” Hieronder de foto’s op volgorde met haar verhaal:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending