Asielzoekers plunderen DA drogist in Hardenberg, eigenaar ten einde raad
Connect with us

Meest bekeken

Asielzoekers plunderen DA drogist in Hardenberg, eigenaar ten einde raad

Zeer triest nieuws, want een een DA Drogist in Hardenberg heeft bekendgemaakt de deuren voorgoed te moeten sluiten. De oorzaak? De winkel wordt al jarenlang leeggeroofd door asielzoekers. De overlast en diefstallen zijn zo erg, dat de eigenaresse van de winkel de schade inmiddels niet meer kan ophoesten. De gemeente doet niets.

Eigenaar Siska is ten einde raad: ”Ik heb in Hardenberg een schadepost van 30.000 euro per jaar. Als ondernemer voel ik dat rechtstreeks in mijn portemonnee. Dat is niet op te brengen. Ik deed aanvankelijk trouw aangifte, maar ben daar net als veel andere ondernemers mee gestopt. Het kost alleen maar tijd en energie en je krijgt je geld er niet mee terug”, aldus Siska.

Politie

Volgens Siska worden daders nauwelijks bestraft. “Als de daders al worden opgepakt, lopen ze een paar dagen later weer lachend je winkel in alsof er niets is gebeurd. Vreselijk is het. Zij hebben blijkbaar niets te verliezen maar ik wel. Ik voel me in de steek gelaten.”

De neergeslagen eigenaar benadrukt tegenover De Stentor dat ze niets heeft tegen asielzoekers. Ze runt nog een winkel in Dalfsen en heeft daar een Syrische en Oekraïense vluchteling in dienst. De problemen worden voor haar veroorzaakt door een kleine groep mannen, die overal schijt aan heeft en het voor iedereen verpest. ”Ook voor andere asielzoekers.”

Meest bekeken

Schokkend: 101-jarige vrouw zwaar toegetakeld en doodgeschopt

In België is enorme ophef ontstaan nadat bekend is gemaakt dat een 101-jarige vrouw op brute wijze is overvallen, waarbij ze uiteindelijk werd doodgeschopt.

De inbraak vond plaats op 29 juni vorige maand. Rond 16.30 uur drong een nog onbekende dader de zijdoorgang van de woning van Julia Giboux binnen aan de Avenue de Scailmont in Manage. Hij bedreigde het slachtoffer met een wapen en eiste geld van haar.

Vervolgens duwde hij de vrouw tegen de grond, waarna de man op haar in begon te trappen. Terwijl de vrouw reddeloos op de grond lag, doorzocht de indringer haar woning. Toen hij ‘klaar’ was, liet hij de gewonde vrouw achter en sloeg op de vlucht.

Signalement

De politie heeft een signalement bekendgemaakt die moet leiden naar de dader. Het zou gaan om een blanke man die zo’n 1.70 – 1.75 centimer lang is en een ‘normaal’ postuur heeft. De man droeg ten tijde van het geweld een zwarte trui met lange mouwen en een mondkapje, waarop grote tanden getekend waren.

Op de dag van de overval vond een diploma-uitreiking plaats in de gemeentelijke basisschool in de Rue Delval. Deze komt uit op de Avenue de Scailmont. De onderzoeksrechter in Charleroi vraagt nu aan alle ouders en anderen die de overvaller gezien zouden kunnen hebben in de buurt tussen 15.30 en 17 uur, om contact op te nemen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Bizarre beelden: Vrouw probeert in Zandvoort op dolfijn te klimmen

In Zandvoort zwom gisteren een dolfijn zeer dicht bij de kust. Hartstikke erg voor het dier, want dat had fataal kunnen aflopen. En toen kwam er ook nog een vrouw die die dacht grappig te zijn door op de rug van de spitssnuitdolfijn te klimmen.

De beelden van het bizarre tafereel worden gedeeld via Dumpert. Hierin is te zien hoe andere badgasten hun uiterste best doen om de dolfijn weer richting dieper water te krijgen. De vrouw staat erbij en kijkt ernaar. Zodra ze doorheeft dat het dier op eigen kracht verder kan zwemmen, besluit ze om ‘mee te liften’.

‘Wat ben jij aan het doen, joh?’

De achterlijke actie (sorry voor het taalgebruik) leidt tot woede bij redders van de spitssnuitdolfijn. Iemand vraagt haar wat ze in hemelsnaam aan het doen is. Andere zwemmers verzoeken de vrouw meermaals van het dier af te gaan, waarbij een iemand dat op een niet zo’n aardige manier verzoekt.

Desondanks vindt de vrouw het heel grappig, waarna ze zelfs nog een poging doet op het dier te klimmen. Daarop worden meerdere mensen woedend. En terecht.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Drie mensen gespietst door stieren tijdens stierenrennen in Spanje

In Spanje heeft het traditionele stierenrennen drie dodelijke slachtoffers opgeleverd. Voor een toerist uit Frankrijk en twee Spanjaarden (50 en 56 jaar oud) liep het verkeerd af nadat zij aangevallen werden in een buitenwijk van Valencia.

In de Spaanse stad rennen elk jaar stieren door de straten, iets dat al decennia onderdeel uitmaakt van een populair feest.

Toerist

De Franse toerist werd overigens begin juli gespietst in een dorp nabij Alicante. De man lag geruime tijd in het ziekenhuis, waar hij begin deze week bezweek aan zijn ernstige verwondingen.

Traditie

Stierenrennen is in Spanje al erg lang een traditie die plaatsvindt tijdens de zomer, als plaatsen hun patroonheilige vieren. Ondanks dat er protocollen zijn opgesteld om gewonden en doden te voorkomen, komt het meer dan regelmatig voor dat er (dodelijke) slachtoffers vallen.

Jaarlijks is Pamplona zo’n beetje de ‘stierenrennen-hoofdstad’ van Spanje. Honderden lopers doen dan een poging om zo dicht mogelijk bij zes vechtstieren te komen tijdens een race die maar liefst 850 meter lang is. Dit jaar werden vijf mensen gespietst, maar niemand liep ernstige verwondingen op. In meer dan honderd jaar tijd (1911) verloren minstens zestien renners het leven.

Doorgaan met lezen

Trending