Autoruit niet goed gekrabd? Dit is de absurd hoge boete
Connect with us

Nieuws

Autoruit niet goed gekrabd? Dit is de absurd hoge boete

Het is van groot belang om je autoruiten volledig ijsvrij te maken voordat je de weg op gaat, vooral in de koude maanden. Deze ogenschijnlijk kleine handeling kan echter grote gevolgen hebben als je het negeert, en kan leiden tot aanzienlijke boetes. Deze herinnering geldt voor alle bestuurders en is van cruciaal belang om de veiligheid op de weg te waarborgen.

Wettelijke verplichting: ijsvrije ruiten en spiegels
Het is belangrijk om te benadrukken dat het wettelijk verplicht is om niet alleen de voorruit en achterruit van je voertuig ijsvrij te maken, maar ook alle zijruiten. Deze verplichting geldt zowel voor de bestuurder als voor passagiers. Het is niet voldoende om alleen een klein deel van je voorruit schoon te maken om doorheen te kunnen kijken; alle ramen moeten grondig ijsvrij zijn. In 2023 bedraagt de boete voor het niet voldoen aan deze verplichting 280 euro. Deze boete zal in 2024 zelfs stijgen naar 300 euro.

Naast de ruiten moeten ook de spiegels en cameramonitorsystemen van je voertuig vrij zijn van ijs en sneeuw. Het niet nakomen van deze eisen kan resulteren in een extra boete van 160 euro in 2023, en deze boete zal verder stijgen naar 180 euro in 2024. Het is dus essentieel om alle spiegels en camerasystemen te controleren en ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van ijs en sneeuw voordat je de weg op gaat.

Kentekenplaat zichtbaar houden
Een vaak over het hoofd gezien detail is de zichtbaarheid van je kentekenplaat. Deze moet te allen tijde vrij zijn van sneeuw en ijs, zodat deze duidelijk leesbaar is. Het niet naleven van deze eis kan leiden tot een boete van 160 euro in 2023 en 180 euro in 2024. Het is belangrijk om te beseffen dat de zichtbaarheid van je kentekenplaat cruciaal is voor de handhaving van verkeersregels en -voorschriften.

Vermijd boetes en discussies
Het is van groot belang om te voorkomen dat je boetes krijgt voor het niet ijsvrij maken van je autoruiten, spiegels en kentekenplaat. Het voeren van een discussie met een politieagent over de mate van zichtbaarheid heeft over het algemeen weinig zin, aangezien zij het uiteindelijke oordeel vellen. Het is veel verstandiger om de extra tijd in de ochtend te nemen om je voertuig volledig ijsvrij te maken voordat je de weg op gaat.

Deze eenvoudige handeling is niet alleen van groot belang voor je eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van andere weggebruikers. Belemmerd zicht als gevolg van ijs en sneeuw kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Daarnaast bespaart het je aanzienlijke boetes en mogelijke juridische problemen. Het kost slechts een paar extra minuten in de ochtend, maar kan veel geld en problemen besparen op de lange termijn. Dus neem de verantwoordelijkheid en zorg ervoor dat je autoruiten, spiegels en kentekenplaat volledig ijsvrij zijn voordat je de weg op gaat. Het is een kleine moeite met grote voordelen voor iedereen op de weg.

Het ijsvrij maken van je voertuig is niet alleen een wettelijke verplichting, maar het getuigt ook van verantwoordelijkheid en respect voor medeweggebruikers. Hier zijn enkele extra tips om ervoor te zorgen dat je veilig en in overeenstemming met de wet de weg op gaat tijdens de koude maanden:

1. Begin op tijd: Sta eerder op zodat je voldoende tijd hebt om je voertuig volledig ijsvrij te maken. Het kan langer duren dan je denkt, vooral als er dikke lagen ijs op je autoruiten liggen.

2. Gebruik de juiste tools: Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen bij de hand hebt, zoals een ijskrabber en een ontdooispray. Gebruik nooit heet water om ijs te verwijderen, omdat dit schade aan je autoruiten kan veroorzaken.

3. Verwijder al het ijs en sneeuw: Schraap niet alleen een klein gat in je voorruit, maar verwijder al het ijs en sneeuw van alle autoruiten, inclusief de zijruiten en de achterruit. Zorg er ook voor dat je spiegels en kentekenplaat volledig zichtbaar zijn.

4. Verwarm je voertuig: Laat je voertuig even draaien met de verwarming aan om het ijs en de sneeuw op de ruiten te laten smelten. Dit kan het verwijderen van ijs en sneeuw aanzienlijk vergemakkelijken.

5. Controleer je verlichting: Zorg ervoor dat al je koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers vrij zijn van sneeuw en ijs, zodat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers.

6. Plan extra reistijd: Houd er rekening mee dat het ijsvrij maken van je voertuig wat extra tijd in beslag kan nemen. Plan je reis dus zo dat je niet hoeft te haasten.

7. Onderhoud je voertuig: Zorg ervoor dat je voertuig in goede staat verkeert voor de wintermaanden. Controleer je ruitenwissers, remmen, banden en accu om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt.

Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je niet alleen boetes voorkomen, maar ook bijdragen aan de algemene veiligheid op de weg tijdens de winter. Vergeet niet dat verantwoordelijk rijgedrag begint voordat je de weg op gaat, en het ijsvrij maken van je voertuig is een belangrijk onderdeel van dat gedrag. Dus, neem de tijd en zorg ervoor dat je voertuig volledig ijsvrij is voordat je de weg op gaat, en rijd veilig!

Nieuws

GTST-acteur betrokken bij zeer ernstig verkeersongeval

Gisteravond rond 22.00 uur vond er op de snelweg A4 richting Den Haag een ernstig verkeers0ngeval plaats, waarbij vijf voertuigen betrokken waren.

Het incident deed zich voor ter hoogte van de Leimuiderweg. Volgens meldingen van Shownieuws en Story lijkt GTST-acteur Bas Muijs bij het 0ngeval betrokken te zijn.

De p0litie heeft het 0ngeval bevestigd aan Shownieuws en er zijn in totaal vijf voertuigen bij het incident betrokken.

De exacte toedracht van het 0ngeluk is nog niet volledig duidelijk. Volgens voorlopige berichten kwam de motorkap van een auto los, waarna deze tegen de voorruit van de auto daarachter terechtkwam. Hierdoor raakte de voorruit van de betreffende auto ernstig beschadigd.

Op beschikbaar beeldmateriaal is te zien hoe een Tesla na een harde klap tegen de vangrail op de snelweg tot stilstand is gekomen.

Dit voertuig zou bestuurd zijn door acteur Bas Muijs. Hoewel zijn auto ernstig beschadigd raakte, wordt gemeld dat Muijs zelf ongedeerd is gebleven bij het incident.

Een woordvoerder van de p0litie heeft aangegeven dat er geen indicatie is dat alcohol een rol heeft gespeeld bij het 0ngeval. Tot op heden heeft Bas Muijs nog niet gereageerd op het incident.

Het is belangrijk op te merken dat 0ngevallen zoals deze ernstige gevolgen kunnen hebben, zowel voor de betrokkenen als voor hun naasten.

Het benadrukt ook het belang van veilig rijgedrag en het naleven van verkeersregels om dergelijke tragedies te voorkomen.

Dergelijke verkeers0ngevallen benadrukken de noodzaak van voorzichtigheid en aandacht tijdens het rijden, vooral op drukke snelwegen zoals de A4.

Het is van cruciaal belang voor bestuurders om alert te blijven, afstand te houden en zich bewust te zijn van hun omgeving om 0ngelukken te voorkomen.

Naast de materiële schade die bij het 0ngeval is ontstaan, is het ook belangrijk om de emotionele impact op de betrokkenen te erkennen. Voor velen kan een verkeers0ngeval traumatisch zijn en langdurige gevolgen hebben voor hun welzijn en gemoedstoestand.

Het is essentieel om in dergelijke gevallen ook te zorgen voor psychologische ondersteuning en nazorg voor degenen die het nodig hebben.

De autoriteiten zullen naar verwachting een grondig onderzoek uitvoeren om de 00rzaken van het 0ngeval vast te stellen en eventuele nalatigheden of overtredingen vast te stellen.

Dit zal helpen bij het identificeren van mogelijke preventieve maatregelen om soortgelijke 0ngevallen in de toekomst te voorkomen.

Het is van groot belang dat verkeersveiligheid blijft worden benadrukt en dat bestuurders worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun acties op de weg.

Door bewustzijn te vergroten en gedragsverandering te bevorderen, kunnen we streven naar een veiligere rijomgeving voor iedereen.

Onze gedachten gaan uit naar alle betrokkenen bij het verkeers0ngeval op de A4, en we hopen op een spoedig herstel voor degenen die gew0nd zijn geraakt.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Volgens de politie is er dit gebeurd met de 16-jarige Yoran Krol

Na de massale z0ekactie afgelopen zaterdag, waarbij zo’n 2500 vrijwilligers zich inzetten om de vermiste 16-jarige Yoran Krol te vinden, heeft de p0litie besloten om voorlopig “niet actief” te zoeken naar de tiener. Ondanks de enorme inspanningen van vrijwilligers en de betrokkenheid van het Coördinatie Platform Vermissingen (CPV), bleef Yoran sp00rloos.

De grote vraag die nu op ieders lippen brandt, is: hoe moet het nu verder? De CPV en de p0litie zijn vastbesloten om Yoran veilig thuis te brengen, maar de z0ektocht staat momenteel op een laag pitje. Er wordt niet actief gezocht in het gebied rond Sleeuwijk, waar Yoran voor het laatst werd gezien.

De z0ekactie van afgelopen zaterdag was een indrukwekkende samenwerking tussen talloze vrijwilligers, de p0litie, en het CPV. Het Coördinatie Platform Vermissingen coördineerde de operatie, terwijl vrijwilligers in groepen langs het water bij de Merwedebrug zochten, gewapend met prikstokken en coördinatiepunten. Ondanks de vastberadenheid van iedereen die betrokken was bij de z0ektocht, bleef Yoran onvindbaar.

De p0litie heeft nu besloten om niet actief te zoeken, maar blijft wel alert op bruikbare meldingen en aanwijzingen die kunnen leiden tot de opsporing van Yoran. Het is een moeilijke tijd voor zijn familie, die nog steeds in onzekerheid verkeert over het lot van hun geliefde zoon en broer.

Yoran verdween in de nacht van 23 op 24 december, nadat hij voor het laatst was gezien bij een jongerencentrum in Almkerk. Zijn zwarte fiets werd later gevonden op de Merwedebrug, ongeveer 12 kilometer van het jongerencentrum. De jas van de tiener werd recentelijk in het water bij Papendrecht gevonden, ongeveer 20 kilometer stroomafwaarts van de vindplaats van de fiets.

De tante van Yoran heeft haar diepe waardering uitgesproken voor de enorme opkomst van vrijwilligers tijdens de z0ekactie. Ze beschreef de situatie als een “nachtmerrie en een rollercoaster” voor de familie en benadrukte dat ze hoopten Yoran snel veilig thuis te brengen.

Burgemeester Lichtenberg van Altena prees eveneens de betrokkenheid van de gemeenschap en de vrijwilligers bij de z0ekactie. Hij benadrukte dat de z0ektocht naar Yoran laat zien hoe sterk de gemeenschap is en hoeveel mensen willen helpen in deze moeilijke tijd.

Hoewel de z0ekactie van afgelopen zaterdag niet het gewenste resultaat opleverde, is er nog steeds hoop dat Yoran veilig wordt teruggevonden. De familie en de autoriteiten roepen het publiek op om alert te blijven en alle mogelijke informatie door te geven die kan leiden tot de opsporing van de vermiste tiener. De steun en betrokkenheid van de gemeenschap blijven van onschatbare waarde in de z0ektocht naar Yoran Krol.

Op dit moment bevindt de z0ektocht naar de vermiste 16-jarige Yoran Krol zich in een cruciale fase. Ondanks de massale inspanningen van vrijwilligers, de p0litie en het Coördinatie Platform Vermissingen (CPV) tijdens de grootste burgerzoekactie in Nederland, is Yoran nog niet gevonden. Dit heeft geleid tot de vraag hoe nu verder te gaan in de z0ektocht naar de vermiste tiener.

Hoewel de p0litie momenteel “niet actief” zoekt, betekent dit niet dat de zaak is afgesloten. De autoriteiten blijven alert op bruikbare meldingen en aanwijzingen die kunnen leiden tot de opsporing van Yoran. De familie van Yoran, zijn vrienden en de gemeenschap blijven vastberaden om hem veilig thuis te brengen.

De verdwijning van Yoran Krol heeft een diepe impact gehad op zijn familie. Zijn vader, Daniel Krol, heeft zijn dankbaarheid geuit voor de enorme steun van vrijwilligers en de gemeenschap. In een emotioneel bericht op Facebook benadrukte hij hoe onder de indruk hij was van de inzet van meer dan 2500 mensen tijdens de z0ekactie, die een recordaantal vrijwilligers mobiliseerde. Hij noemde het de grootste burgerzoekactie ooit in Nederland en gaf aan dat het “onwerkelijk” voelde dat dit alles draaide om zijn zoon.

De CPV en de p0litie werden bijgestaan door vrijwilligers die met prikstokken en coördinatiepunten langs het water bij de Merwedebrug zochten. De samenwerking tussen alle betrokken partijen verliep voortreffelijk, ondanks de uitdagingen van de immense z0ekoperatie.

Yoran Krol verdween voor het laatst in de nacht van 23 op 24 december na zijn aanwezigheid bij een jongerencentrum in Almkerk. De ontdekking van zijn zwarte fiets op de Merwedebrug, ongeveer 12 kilometer van het jongerencentrum, en recentelijk zijn jas in het water bij Papendrecht, zo’n 20 kilometer verderop, hebben tot nu toe geen duidelijkheid verschaft over zijn verblijfplaats.

De tante van Yoran heeft de enorme opkomst van vrijwilligers tijdens de z0ekactie geprezen en sprak over de emotionele impact van de vermissing op de familie. Ondanks de moeilijke omstandigheden blijft de familie hoopvol en wil ze Yoran zo snel mogelijk veilig terugbrengen.

Burgemeester Lichtenberg van Altena heeft de betrokkenheid van de gemeenschap en vrijwilligers tijdens de z0ekactie benadrukt en prees hun vastberadenheid om te helpen bij de z0ektocht naar de vermiste tiener. De steun en solidariteit van de gemeenschap zijn van onschatbare waarde in deze moeilijke tijd.

Hoewel de recente z0ekactie niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd, blijft de z0ektocht naar Yoran Krol voortduren. De p0litie, het CPV en de gemeenschap houden de hoop levend en roepen het publiek op om alle mogelijke informatie door te geven die kan leiden tot de opsporing van de vermiste tiener. Samen blijven ze vastbesloten om Yoran veilig thuis te brengen.

Doorgaan met lezen

BNers

Bizar bericht over Nathalie Hazes bekendgemaakt

In de schijnwerpers van de Nederlandse muziekgeschiedenis staat André Hazes, een icoon die niet alleen bekend staat om zijn onvergetelijke hits, maar ook om zijn complexe familierelaties.

Naast de bekende kinderen André en Roxeanne, de vruchten van zijn huwelijk met Rachel, kende André Hazes senior nog twee kinderen uit vorige relaties: Melvin en Nathalie.

Deze relaties, gekenmerkt door ups en downs, werpen een fascinerend licht op het persoonlijke leven van de volkszanger en de verschillende dynamieken binnen zijn uitgebreide gezin.

Een opmerkelijk bericht over Nathalie, de dochter van de overleden André Hazes, is recentelijk opgedoken.

Het bericht suggereert dat Nathalie niet de biologische dochter is van André, maar van wie dan wel?

Naast André en Roxeanne kreeg André Hazes senior nog twee kinderen: Melvin en Nathalie. Het contact met Nathalie en Melvin verslechterde toen André trouwde met Rachel.

Pas toen Nathalie een kleinzoon schonk, werd hun band hersteld. Hoewel Nathalie en Roxeanne lange tijd geen contact hadden, werd enkele jaren geleden de band tussen hen hersteld.

Helaas kwam het nooit meer goed tussen Melvin en zijn vader.

Echter, gisteren verscheen plotseling een vreemd bericht over Nathalie. “Nathalie Hazes is waarschijnlijk een dochter van Joop Hazes,” luidde het bericht op Instagram.

“Annie Dijkstra en Joop Hazes, dat zijn volgens de legende de ouders van André Hazes.” Volgens de bron heeft André senior dit eerder beweerd en daarom wilde hij lange tijd geen contact met Nathalie.

Het bericht zorgde voor een schokgolf binnen de fanschare van Hazes en daarbuiten.

Het roept vragen op over de biologische afkomst van Nathalie en werpt een nieuw licht op de familierelaties binnen de Hazes-dynastie.

Als Nathalie inderdaad de dochter is van Joop Hazes, zou dit betekenen dat ze geen halfzus is van André en Roxeanne, maar eerder een nicht.

Deze onthulling heeft grote impact op Nathalie zelf en op de rest van de Hazes-familie.

Het opent de deur naar nieuwe vragen over identiteit, loyaliteit en familiebanden.

Voor fans van André Hazes werpt het ook een nieuw perspectief op hun idool, wiens leven nu nog complexer lijkt dan voorheen gedacht.

Hoewel deze beweringen nog bevestigd moeten worden en er momenteel geen officiële reactie is van Nathalie of andere familieleden, heeft deze onthulling de gemoederen flink beziggehouden.

Het blijft afwachten hoe dit nieuws zich verder zal ontwikkelen en welke impact het zal hebben op de Hazes-familie en hun nalatenschap in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Doorgaan met lezen

Trending