Avondklok blijft van kracht, terrassen met Pasen nog niet open
Connect with us

Lifestyle

Avondklok blijft van kracht, terrassen met Pasen nog niet open

De huidige coronamaatregelen blijven voorlopig van kracht. Vanwege de hoge besmettingscijfers worden er voorlopig geen versoepelingen verwacht, maar er worden waarschijnlijk ook geen extra maatregelen genomen.

Daarover zijn de meest betrokken ministers het eens geworden tijdens overleg in het Catshuis van vanmiddag, melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws. De besluiten zijn nog niet definitief, aankomende dinsdag is er een nieuwe persconferentie.

Terrassen nog niet open
Hoewel tijdens de vorige persconferentie werd aangekondigd dat de terrassen mogelijk in het paasweekend open zouden gaan, is daar met de huidige besmettingscijfers geen ruimte voor.

Ook zou het nog te vroeg zijn voor het heropenen van het hoger onderwijs en de buitenschoolse opvang. Ook de avondklok blijft voorlopig van kracht.

Toch zijn er ook lichtpuntjes: het perspectief voor de lange termijn is gunstiger, zeggen ingewijden. Over 8 tot 10 weken zijn de kwetsbare groepen gevaccineerd, waardoor er meer ruimte komt voor versoepelingen.

Lifestyle

OMT-lid: Nog ruim 2 maanden wachten met versoepelen

Zondagmorgen liet viroloog en lid van het Outbreak Management Team (OMT) Menno de Jong al weten dat hij weinig reden tot versoepelen van de coronamaatregelen zag. Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans sluit zich daar volledig bij aan.

In het programma Met het Oog op Morgen liet ze weten dat het zelfs nog een maand of twee kan duren voor het OMT zal adviseren om de coronamaatregelen te versoepelen.

„Ik denk dat we ons dat niet of nauwelijks kunnen permitteren. We moeten echt nog even geduld hebben”, zei Koopmans. „Het is een maand of twee, dan zitten we echt in een andere situatie.”

De afgelopen week liep het aantal coronabesmettingen op. Gisteren waren het er 7668, het hoogste aantal sinds januari. ’Ik vind de cijfers te hoog, omdat de voorspellingen laten zien dat het aantal opnames en ook de IC-opnames naar verwachting omhoog gaan’, zei Koopmans.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Tijd voor Hélène Hendriks in bikini, met een flinke bos hout voor de deur! |

Hélène Hendriks is een presentatrice die je misschien wel kent van ESPN. Daarnaast is ze zo af en toe ook te zien op de Champions League avonden van Veronica.

Dan kijkt de voor- en nabeschouwing toch een stukje lekkerder weg dan wanneer we naar Wilfred Genee moeten kijken als we eerlijk moeten zijn. Wist je trouwens dat Hélène ruim tien jaar lang op het allerhoogste niveau Hockey heeft gespeeld in Nederland?

Hélène Hendriks in bikini
Wie vaker naar Hélène kijkt is het vast wel opgevallen dat de blondine een goed stuk hout voor de deur heeft liggen. Tijd om even een foto in bikini op te zoeken:

Doorgaan met lezen

Celeberties

André Hazes vindt troost bij bloedmooie influencer: ‘Sluit relatie niet uit’

De breuk tussen André Hazes en Monique Westenberg is nu ‘echt definitief’. Dat meldt de zanger in een eerste directe reactie op zijn Instagram. André ontkent een nieuwe liefde te hebben, maar zegt dat hij troost vindt bij model en influencer Sarah van Soelen (25). Hij sluit een toekomstige relatie met haar niet uit.

André lucht zijn hart op Instagram: “In mijn werk kan ik veel van mijzelf kwijt. Binnen mijn relatie heb ik – om aan de verwachtingen van Monique te kunnen voldoen – geprobeerd alles te zijn wat ik niet ben. En dat is me uiteindelijk opgebroken.”

Voorgoed voorbij

Nu valt het doek tussen hem en Monique definitief. André legt uit: “Het heeft een aantal keer tot een breuk geleid, die nu echt definitief is. Begin dit jaar is mij duidelijk geworden dat het tussen ons gewoon niet meer werkt. Maar tijdens onze vakantie op Bonaire is de bom echt gebarsten, waarna ik op dag drie heb aangegeven bij terugkomst in Nederland bij Monique weg te gaan.”

In de armen van mooie Sarah

Monique Westenberg van haar kant liet uitschijnen dat er opnieuw een andere vrouw in het spel is. Er circuleerden geruchten dat het ging om influencer en model Sarah van Soelen. De zanger ontkent de geruchten, maar hint toch op een toekomstige relatie. Daarover schrijft André: “Ik ben de afgelopen jaren tijdens alle ups en downs regelmatig opgevangen door de familie van Soelen, die voor mij altijd een enorme steun en toeverlaat is geweest. Vooral op de momenten dat ik er doorheen zat.”

“Ik ben toen ook heel goed bevriend geraakt met Sarah van Soelen en hoewel we in die tijd een sterke klik voelden, bleef het bij vriendschap. Dat daar in de toekomst mogelijk meer uit zou kunnen ontstaan, sluit ik niet uit. Maar op dit moment krijg ik van de familie en haar vooral de steun die ik nodig heb”, gaat de zanger verder. André Hazes beklemtoont dat hij vooral in het leven van zijn zoontje wil blijven.

Doorgaan met lezen

Trending