Baasje in shock nadat hij ontdekte dat dierenbeul een stukje van de oor van zijn hond gesneden had.
Connect with us

Nieuws

Baasje in shock nadat hij ontdekte dat dierenbeul een stukje van de oor van zijn hond gesneden had.

Een hondeneigenaar was geschokt toen hij uit de supermarkt kwam en zag dat er een stuk van het oor van zijn hond was afgesneden. Robin Ballantine had zijn labrador Cole (5) voor een Tesco supermarkt in Bangor in Noord-Ierland vastgebonden, samen met zijn twee andere honden. Maar toen hij terug buiten kwam, zag hij dat er een groot stuk van het oor van Cole miste.

Na een bezoek aan de dierenarts is hij ervan overtuigd dat iemand het oor opzettelijk afsneed.

Hij vertelde aan Belfast Live: “Ik ging naar binnen en deed mijn boodschappen. Ik stootte op een oude vriend en bleef even kletsen. Toen ik terug buiten kwam, werd ik besprongen door de drie honden. Op dat moment leek het alsof er niets gebeurd was. Maar toen ik thuiskwam, merkte ik dat er een stuk van het oor van Cole ontbrak. Op dat moment op de avond is het moeilijk om een dierenarts te vinden. Dus maakte ik het zuiver en het stopte met bloeden. De volgende ochtend ging ik meteen naar de dierenarts en ze konden het niet geloven.”

“De dierenarts kon niet geloven hoe fijn het gesneden was. Ze dacht dat het een mes of scheermes was. Ze controleerde het en we moeten het voorzichtig zuiver houden en voor hem zorgen.”

Robin zegt dat Cole sinds het incident meer schuchter voor mensen is.

Hij voegde eraan toe: “Hij is oké. Hij is erg op zijn hoede voor mensen als we buiten zijn. Hij probeert zich te verbergen. Ik moet opletten dat hij niet vlucht in de bosjes.

Robin heeft ook nog een boodschap voor de dader: “Ik zou vragen, waarom? Kunnen ze me een reden geven waarom? Wat gaat er door iemands hoofd? Ongelooflijk.”

De politie startte ondertussen een onderzoek op.

DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN ALS OOK JIJ HOOPT DAT DE ZIEKE DADER SNEL GEVONDEN WORDT EN DAT COLE GERECHTIGHEID KRIJGT.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending