Baasje wil op hondentrimmer besparen, maar krijgt al snel spijt van haar keuze
Connect with us

Animals

Baasje wil op hondentrimmer besparen, maar krijgt al snel spijt van haar keuze

Susana Soares, uit het Braziliaanse Blumenau, is kapster van beroep. Ze dacht te proberen om zelf de vacht van haar schattige Yorkshire terriër, Mano te trimmen. Per slot van rekening had ze al heel wat klanten geknipt. Wat was het ergste dat zou kunnen gebeuren?

Zo geschiedde het dat Susana erachter kwam dat het knippen van hondenhaar heel wat anders is dan het knippen van mensenhaar …

Het was alweer een tijdje geleden dat Mano naar een trimsalon was geweest. Zijn lange haren zaten de ogen in de weg. Susana besloot het heft (en schaar) in eigen handen te nemen.

Het resultaat was onbedoeld hilarisch, Susana gaf arme Mano per ongeluk een heel speciaal kapsel met een pony.

De vrouw vertelde aan The Dodo dat ze “op de grond viel van het lachen” na het zien van haar creatie.

En Mano zelf? De viervoeter is erg tevreden met zijn nieuwe look, hij kan weer heel goed kijken! Susana heeft haar lesje geleerd en zal niet snel meer proberen zijn vacht te trimmen.

Animals

Diepbedroefde moederluiaard is dolblij om herenigd te worden met haar vermiste baby

Vanwege recente bosbranden in Bolivia zijn veel dieren op de vlucht gegaan. Zo ook een moederluiaard en haar baby’tje. De vlammenzee dwong ze naar de relatieve veiligheid van een nabijgelegen stad.

Helaas raakte het tweetal gescheiden tijdens de reis. Maar gelukkig was het tijdelijk!

Eerder deze maand kreeg dierenarts Marco Greminger een telefoontje over een babyluiaard die zielsalleen werd gevonden nabij Trinidad. Waarschijnlijk raakte de baby gescheiden van zijn moeder, nadat ze schrokken van wat honden.

Het is niet zeker hoe lang de twee gescheiden waren. Maar, voor hen beide, was elke seconde natuurlijk er één teveel!

Marco trof de baby aan en wist ook de moeder te lokaliseren! Ze zat op zo’n 100 meter afstand in een boom verstopt.

Als Marco de baby dichterbij haar plaatst vindt zich een prachtige reünie plaats!

“Het hart van een moeder is de mooiste plek voor een kind”, schreef Marco later. “In het hele universum is er maar één zo’n hart.”

Na de schattige hereniging bracht Marco moeder en kind naar zijn kliniek om ze na te kijken en op krachten te laten komen. Gelukkig maakten beide het goed.

Sindsdien zijn de luiaards weer in het wild vrijgelaten in een ecologisch reservaat, veilig en wel – en het allerbelangrijkste: samen!

Doorgaan met lezen

Animals

Redders vechten tegen onweersstorm om verlaten zusjes in veiligheid te brengen

Bliksem lichtte de donkere lucht op, maar het reddingsteam van Katelyn Mannion, Kim Reid en Fiona Mc Clintock bleef onverschrokken.

Ze wisten namelijk dat er ergens buiten twee bange zusjes waren die hulp nodig hadden. Stoppen voordat ze de Duitse herders hadden gevonden was geen optie.

Het team, dat vaak helpt bij het redden van dieren in de buurt van het Noord-Ierse Fermanagh, kwam in actie zodra ze een tip over de honden kregen. De zoektocht duurde drie dagen en leidde hen door akkers en dichte bossen.

Na drie dagen begon het team zich zorgen maken; wellicht zouden de honden nooit meer gespot worden. “We waren een beetje beteuterd, omdat we niet dichtbij ze konden komen, en we wilden ze gewoon in veiligheid brengen”, vertelde Mannion aan The Dodo.

Gelukkig wisten ze de zusjes uiteindelijk te vinden! Ze zaten ineengedoken in de schuur van een boer.

“Het was een heel intens, overweldigend gevoel van pure vreugde en opwinding”, zei Mannion. “We waren nog steeds erg bezorgd om hun welzijn, maar we waren zo blij om ze in een veilige omgeving te hebben. Er vloeiden absoluut een paar tranen.”

Hun redders noemden de teefjes Thora en Levina. Die namen waren niet zomaar gekozen. Thora betekent dondergodin en Levina is Latijn voor bliksem.

Al snel kwam er hulp van andere organisaties. Lost Paws NI wilde de veterinaire zorg betalen en Little China Dog Rescue bood onderdak aan.

Het duurde niet lang of het gedrag van de zusjes veranderde compleet. “Ze gingen van weglopen van mensen naar vragen om meer knuffels.” Thora wordt op dit moment nog behandeld voor wat kwaaltjes, maar Levina is al gereed voor adoptie.

Alhoewel hun redders nog steeds niet weten waar de zusjes vandaan komen, zijn ze erg blij dat hun verhaal een goed einde kent. “We konden om niets beters vragen”, vertelde Mannion. “Ze zijn zo tevreden en ze weten dat ze heel geliefd zijn.”

Doorgaan met lezen

Animals

Hond steelt eten uit keuken, zie nu zijn reactie als hij op heterdaad betrapt wordt

Luke is een slimme hond die geen probleem heeft om eten van het aanrecht te stelen. Maar hij wist niet dat zijn baasje hem in de gaten hield.

Met honden weet je nooit wat de dag in petto heeft. Met hun leuke persoonlijkheden worden we constant verrast door onze trouwe viervoeters.

https://www.instagram.com/p/CBy5DmbpvE6/?utm_source=ig_embed&ig_rid=73ba4852-e7a7-4b81-a41e-52f5b2160627

The Dodo deelde het verhaal van de hond Luke, die bij zijn baasje Traci Grimsley woont. Op een dag zat Traci in de keuken achter haar computer te werken, toen de kleine boef voedsel rechtstreeks van de keukentafel probeerde te stelen. Maar ze zag het en filmde het allemaal!

“Ik zat met mijn rug naar hem toe, dus hij dacht niet dat ik oplette,” vertelde Traci aan The Dodo.

https://www.instagram.com/p/B5Ixt-KJCPB/?utm_source=ig_embed&ig_rid=9d5cdaf8-2c15-4f3d-b51f-3ab3c6cb9e70

In de onderstaande video is te zien hoe Luke zich uitstrekt, op zijn achterpoten gaat staan en een bak vol heerlijk eten grijpt. Pas als hij zich omdraait, beseft hij dat het baasje hem heeft betrapt. En nu … hoe te reageren?

Je kunt duidelijk zien dat Luke zich onmiddellijk schaamt en weet dat hij iets verkeerd heeft gedaan. Hij plaatst met pijn in zijn hart het eten op de vloer. Gestolen goed gedijt niet … als je door het baasje op heterdaad wordt betrapt.

Daar komt nog eens bij dat Luke net gegeten had! De kleine boef!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending