Baby volgt zingende dokter die voor zieke patiënten optreed. Dan reageert de baby op een onvergetelijke manier.
Connect with us

Nieuws

Baby volgt zingende dokter die voor zieke patiënten optreed. Dan reageert de baby op een onvergetelijke manier.

Dr. Paulo Martins heeft de waardering van veel van zijn patiënten verdiend in het Ribeirao Preto Clinical Hospital in Sao Paulo. Maar een kleine superfan kon niet stoppen hem in het ziekenhuis te volgen omdat ze zo in de ban van hem was.

De zeventien maanden oude Sophia Romao Bueno vecht al heel lang tegen een stoornis van het immuunsysteem. Deze zeldzame kinderziekte betekent dat Sophia behoorlijk wat tijd doorbrengt in het ziekenhuis en dat de agressieve behandeling echt haar tol eist.

Toen Dr. Martins zijn ukelele meenam om patiënten te vermaken en ze proberen op te vrolijken, kreeg de lieve Sophia de wind van zijn muzikale talent. De spanningen van dit aparte instrument en zijn zangstem trokken haar naar hem toe.

Ze zocht zijn stem op en probeerde te vinden wie er achter de prachtige zang zat. Eindelijk, ze vond hem.

Terwijl hij van kamer naar kamer liep om op te treden voor patiënten, volgde Sophia hem, bleef hij in de deuropening staan en luisterde. Tegen de tijd dat hij klaar was, vond dr. Martins Sophia in de gang terwijl ze op hem aan het wachten was.

Zonder een woord te zeggen, realiseerde de dokter zich dat het piepkleine meisje hem een lied wilde laten spelen. Haar lichaamstaal gaf hem aan dat ze hoopte dat hij alleen voor haar zou optreden.

Hij aarzelde echter, omdat hij geen kinderliedjes kende en niet zeker wist wat hij moest doen. Hij raakte in paniek, omdat deze kleine lieverd wanhopig wilde dat hij zong zodat ze kon dansen.

Maar Sophia’s vader Julliano stemde erin toe dat Sophia van volwassen muziek hield, vooral het country genre. Hij stelde Dr. Martins voor om één lied in het bijzonder te spelen en gelukkig wist hij het!

Sophia was verrukt toen de dokter zijn ukelele begon te tokkelen en dit lied alleen voor haar zong. Terwijl ze vastgebonden was aan haar infuuspaal, zwaaide ze heen en weer, danste op het wijsje en stompte haar kleine roze voeten op de maat.

Andere artsen en verpleegkundigen verzamelden zich rond en keken naar deze schattige interactie. Sophia kon niet stoppen met bewegen op het ritme.

Maar toen Dr. Martins klaar was, staarde Sophia hem aan en smeekte hem om te blijven spelen. Dat deed hij. Dit magische moment werd op camera vastgelegd en gedeeld voor ons allemaal om ervan te genieten. Het is miljoenen keren bekeken en het is geen wonder waarom.

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending