Babyboom in ziekenhuis: 31 artsen bevallen van 32 baby's in een jaar.
Connect with us

Nieuws

Babyboom in ziekenhuis: 31 artsen bevallen van 32 baby’s in een jaar.

Een kraamafdeling op een ziekenhuis ziet, logischerwijs, een boel baby’s voorbijkomen. Dit ziekenhuis in Michigan (VS) zag een uitzonderlijk aantal baby’s voorbijkomen verleden jaar – maar niet op de manier waarop je wellicht zou denken.

32 lijkt op het eerste gezicht niet veel geboortes voor een ziekenhuis. Totdat je realiseert dat het nummer niet van toepassing is op patiënten die naar het ziekenhuis zijn gegaan om te bevallen. Nee, 32 is het aantal baby’s van de medewerksters van het ziekenhuis die in 2018 zijn geboren!

Publiée par CentraCare sur Lundi 7 janvier 2019

„Het is iets van één op vijf”, vertelde een van de moeders, Gabii Sunder, aan KARE 11, over het aantal collega’s die verleden jaar een baby kregen. 31 vrouwen kregen 32 baby’s (één vrouw kreeg een tweeling.)

Er heerste een uniek gevoel van kameraadschap onder de vrouwen, omdat ze allemaal op dezelfde afdeling werkten en dagelijks hun ervaringen konden delen.

#15 Leo, #18 Easton & # 19 Kasen.

Publiée par CentraCare sur Lundi 7 janvier 2019


„Het is mooi om te weten dat je collega’s begrijpen wat je meemaakt en er altijd voor je zullen zijn,” vertelde Ashley Thoennes, verpleegster en moeder van baby nummer 21 aan Fox 5. „Het is iets bijzonders dat zich hier afspeelt.”

Met de 32 baby’s die in 2018 zijn geboren, was het bijna normaal geworden dat iemand aankondigt zwanger te zijn, en iedereen was geschokt dat het gewoon door leek te gaan.

Gabrielle Sunder, moeder van baby nummer 11 vertelde dat steeds meer en meer collega’s zwanger raakten. „Je liep door de gang en er zijn allemaal grote buiken en je hoorde mensen zeggen ‘Verdraaid, daar is er nog eentje.’”

„Het leek wel alsof we elke dag naar werk kwamen en vroegen ‘Hey, wie is er zwanger?,’” vertelde Courtney Brevik, een andere verpleegster en tevens kersverse moeder.

Publiée par CentraCare sur Lundi 31 décembre 2018

Sommige moeders waren zelfs aan het werk toen ze de weeën kwamen.

Fadumo Hassan vertelde dat ze haar dienst moest verlaten omdat ze echte weeën kreeg. De verpleegster die haar verving was ook zwanger, net zoals haar collega. Een patiënt vroeg verbaasd „Is iedereen hier zwanger?”.

De moeders zeggen dat ze alle grappen inmiddels hebben gehoord. De meest voorkomende is dat er iets in het water moet zitten. „Drink het water niet, anders raak je zwanger.”

Wat een ontzettend bijzonder verhaal! Vindt je ook niet? Hieronder kun je een korte reportage zien over alle collega’s en baby’tjes.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending