Babyboom in ziekenhuis: 31 artsen bevallen van 32 baby's in een jaar.
Connect with us

Meest bekeken

Babyboom in ziekenhuis: 31 artsen bevallen van 32 baby’s in een jaar.

Een kraamafdeling op een ziekenhuis ziet, logischerwijs, een boel baby’s voorbijkomen. Dit ziekenhuis in Michigan (VS) zag een uitzonderlijk aantal baby’s voorbijkomen verleden jaar – maar niet op de manier waarop je wellicht zou denken.

32 lijkt op het eerste gezicht niet veel geboortes voor een ziekenhuis. Totdat je realiseert dat het nummer niet van toepassing is op patiënten die naar het ziekenhuis zijn gegaan om te bevallen. Nee, 32 is het aantal baby’s van de medewerksters van het ziekenhuis die in 2018 zijn geboren!

Publiée par CentraCare sur Lundi 7 janvier 2019

„Het is iets van één op vijf”, vertelde een van de moeders, Gabii Sunder, aan KARE 11, over het aantal collega’s die verleden jaar een baby kregen. 31 vrouwen kregen 32 baby’s (één vrouw kreeg een tweeling.)

Er heerste een uniek gevoel van kameraadschap onder de vrouwen, omdat ze allemaal op dezelfde afdeling werkten en dagelijks hun ervaringen konden delen.

#15 Leo, #18 Easton & # 19 Kasen.

Publiée par CentraCare sur Lundi 7 janvier 2019

„Het is mooi om te weten dat je collega’s begrijpen wat je meemaakt en er altijd voor je zullen zijn,” vertelde Ashley Thoennes, verpleegster en moeder van baby nummer 21 aan Fox 5. „Het is iets bijzonders dat zich hier afspeelt.”

Met de 32 baby’s die in 2018 zijn geboren, was het bijna normaal geworden dat iemand aankondigt zwanger te zijn, en iedereen was geschokt dat het gewoon door leek te gaan.

Gabrielle Sunder, moeder van baby nummer 11 vertelde dat steeds meer en meer collega’s zwanger raakten. „Je liep door de gang en er zijn allemaal grote buiken en je hoorde mensen zeggen ‘Verdraaid, daar is er nog eentje.’”

„Het leek wel alsof we elke dag naar werk kwamen en vroegen ‘Hey, wie is er zwanger?,’” vertelde Courtney Brevik, een andere verpleegster en tevens kersverse moeder.

Publiée par CentraCare sur Lundi 31 décembre 2018

Sommige moeders waren zelfs aan het werk toen ze de weeën kwamen.

Fadumo Hassan vertelde dat ze haar dienst moest verlaten omdat ze echte weeën kreeg. De verpleegster die haar verving was ook zwanger, net zoals haar collega. Een patiënt vroeg verbaasd „Is iedereen hier zwanger?”.

De moeders zeggen dat ze alle grappen inmiddels hebben gehoord. De meest voorkomende is dat er iets in het water moet zitten. „Drink het water niet, anders raak je zwanger.”

Wat een ontzettend bijzonder verhaal! Vindt je ook niet? Hieronder kun je een korte reportage zien over alle collega’s en baby’tjes.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending