Babymeisje overleden nadat ze door dronken ouders 15 uur lang in autostoeltje werd gelaten.
Connect with us

Nieuws

Babymeisje overleden nadat ze door dronken ouders 15 uur lang in autostoeltje werd gelaten.

Een verslag onthulde dat een 10 weken oud baby meisje overleed nadat ze door haar ouders 15 uur lang in een babystoeltje werd achtergelaten.

De baby – gekend als “kind M.” – was het derde kind van het koppel dat op minder dan twee jaar tijd om het leven kwam. Volgens een verslag van de kinderbescherming van Wigan werden slechts vier van de zeven kinderen van de moeder ouder dan 16 maanden – en ze wonen nog altijd bij hun ouders.

Het schokkende verslag onthulde hoe kind M. in juli 2016 tijdens een vakantie met haar ouders om het leven kwam.

Het verslag bevat 11 aanbevelingen die de dood van het kind hadden kunnen voorkomen. Het onderzoek wees uit dat de ouders hun drie kinderen 6 uur lang hadden achtergelaten om te gaan drinken. Ze kwamen alleen sporadisch even kijken.

De overheid was op de hoogte van het drankprobleem van de moeder en de vader, maar vroege interventies werden geweigerd door de moeder.

Het tragische voorval gebeurde tijdens een vakantie van vier dagen met hun zes kinderen in een resort iets buiten Wigan in Engeland.

De vader van de kinderen stond bekend voor huiselijke geweld en had vroeger nog een gevangenisstraf van 30 maanden uitgezeten voor een overval. De overheid was op de hoogte van het huiselijk geweld nadat de moeder op een dag met twee blauwe ogen op haar werk kwam opdagen.

Omstreeks 10 uur ’s ochtends trof de vader zijn jongste dochter bewusteloos aan in haar autostoeltje in de hotelkamer. Ongeveer 20 minuten later droeg de vader zijn dochter naar de receptie waar de hulpdiensten 2 minuten later arriveerden.

De hulpverleners merkten al tekenen op van rigor mortis wat ongeveer vier uur na het overlijden plaatsvindt. Daarom werd de hartverscheurende beslissing genomen om geen reanimatiepogingen meer te ondernemen.

Volgens de hotelbedienden zaten de ouders in de bar van het hotel te drinken en gingen ze om de 30 minuten naar hun jongste kinderen kijken. Dat is ook iets wat de politie later aan de hand van getuigen kon verifiëren.

Kind M. was onderdeel van een tweeling en had een problematische geboorte. Omdat het koppel ook nog eens rookte en dronk had het kleintje een hoger risico op wiegendood.

De politie besloot uiteindelijk om de ouders niet te vervolgen.

Het onderzoek kon evenmin fouten aanwijzen in de behandeling van de zaak door de sociale dienst en de kinderbescherming.
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending