Batya van 1 jaar wordt online gepest, omdat ze er "anders" uit ziet.
Connect with us

Nieuws

Batya van 1 jaar wordt online gepest, omdat ze er “anders” uit ziet.

De inmiddels 1-jarige Batya trotseerde alle kansen toen ze werd geboren met een hernia in haar wervelkolom en twee zeer zeldzame syndromen. Maar ondanks alles wat ze heeft meegemaakt krijgt ze niet altijd steun, warmte en liefdebetogingen van mensen.

In plaats daarvan kreeg ze haat en allerlei barbaarse reacties vanwege haar uiterlijk.

Het dochtertje van Naffi en Racheli Goldman, Batya, heeft al veel meegemaakt en zal een moeilijke toekomst krijgen.

Het meisje heeft een hernia in haar wervelkolom, het syndroom van Pfeiffer en het syndroom van Antley–Bixler. Daarnaast zijn zij en haar ouders het slachtoffer van online pesten.

https://www.instagram.com/p/BriK0s9A-B4/?utm_source=ig_embed

Haar toestand is heel erg zeldzaam. Batya is zowel doof als blind en heeft hulp nodig om te ademen.

Artsen dachten niet dat ze de zwangerschap zou overleven, maar tegen alle verwachtingen zag ze het levenslicht.

„Ze had een groter hoofd dan normaal en haar ogen puilden uit. Ik zag meteen dat haar wervelkolom niet recht was. We begrepen direct dat de toekomst voor ons erg, erg moeilijk zou worden.”, vertelde Naffi volgens de Daily Mail.

Maar ondanks de kritieke toestand waarin Batya werd geboren, is de liefde van haar ouders daarom niets minder.

Wat ze echter niet hadden verwacht, was alle haat die het gezin uit Manchester op sociale media kreeg.

Mensen zeggen dat ze haar nooit hadden moeten krijgen en vinden dat Batya op een ‘monster’ lijkt.

Andere mensen vragen waarom ze in godsnaam haar dochtertje in leven houden.

„Denk je echt dat het goed is om dit wezen in leven te houden?”, schreef een persoon.

„Toen we de opmerkingen op onze foto’s zagen, waren we geschokt. We dachten niet dat er mensen bestonden die dat deden”, vertelde Naffi.

„Ze zeiden dat we haar hadden moeten laten sterven. De dingen die ze zeggen zijn vreselijk, het heeft ons hart gebroken.”

Dit is NIET acceptabel! Het is tijd dat we elkaar beginnen te respecteren en focussen op het geven van liefde in plaats van haat!

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending