Baudet reageert op weglopen bij Jinek: ‘Thuis gaan vrijen’
Connect with us

Meest bekeken

Baudet reageert op weglopen bij Jinek: ‘Thuis gaan vrijen’

Thierry Baudet is naar eigen zeggen niet persoonlijk geraakt door het optreden van cabaretier Martijn Koning bij Jinek. In de ochtendshow van Qmusic zei Baudet dat het de druppel was die de emmer deed overlopen.

Baudet legt uit waarom hij wegliep bij Jinek. “De hele opbouw van het programma was om mij zo naar mogelijk neer te zetten. Al die vreselijke verwijten over racisme, nazi’s en vrouwenhaat: dat gaat nergens over. Toen hij over mijn privéleven begon en mijn kinderen dacht ik: dat hoef ik niet te pikken”, klinkt het.

De lijsstrekker van Forum voor Democratie zegt dat hij na de uitzending naar huis ging om een gloed glas te drinken en lekker te vrijen.

Na de uitzending bood RTL excuses aan. Ook zei Eva Jinek dat ze vanaf nu wil weten wat gasten in de show gaan zeggen. Ondertussen zal Baudet niet meer bij Jinek aanschuiven. Daarover zei hij: “Ik ben op de mens vergevingsgezind. En ik lig ’s nachts niet wakker met wraakplannen. Maar het is wel haar programma. Ik heb geen zin om daar weer te gaan zitten.”

Onder vuur

Baudet lag de voorbije maanden onder vuur vanwege vermeende racistische, vrouwonvriendelijk, homofobe en antisemitische conversaties in app-groepen van de partij. De politicus wimpelt de uitspraken af als vrijblijvende gedachten en grapjes. Baudet zei: “Ik heb al 100.000 keer gezegd dat ik geen racist ben.”

Gezondheid

Dit zijn dus de symptomen van de Britse variant van het coronavirus

Slachtoffers van een nieuwe, snel verspreidende variant van het coronavirus die voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk is vastgesteld, melden over de hele linie meer symptomen dan degenen die met de oorspronkelijke virusstam zijn besmet, zo blijkt uit nieuw onderzoek.

Uit een enquête van het Office for National Statistics in Engeland blijkt dat degenen die positief op de variant testen, vaker aanhoudende hoest, vermoeidheid, spierpijn, keelpijn en koorts melden in vergelijking met degenen die de oorspronkelijke stam hebben.

Interessant is dat patiënten die met de variant waren geïnfecteerd aanzienlijk minder vaak een verlies van smaak of reuk rapporteerden, een van de meer ongewone symptomen van het coronavirus.

Tony Moody, M.D., een infectieziektespecialist aan het Duke Human Vaccine Institute van het Duke University Medical Center, zei dat het niet verrassend is dat een nieuwe variant enigszins andere symptomen zou kunnen veroorzaken.

“Varianten hebben veranderingen in hun genetische code die ertoe leiden dat eiwitten anders worden opgebouwd, en die kunnen de manier veranderen waarop het virus met het lichaam interageert,” zei hij.

Hij merkte echter op dat de verschillen die in het Britse onderzoek werden gevonden vrij subtiel zijn – er werden geen nieuwe symptomen gemeld door patiënten met de variant – en het is nog te vroeg om te weten of ze op iets belangrijks wijzen.

“Als er plotseling een nieuw symptoom opduikt of een ander symptoom verdwijnt, dan zou dat misschien iets verontrustender zijn,” zei Moody.

Meest voorkomende variant symptomen
De variant in het Verenigd Koninkrijk, bekend als B.1.1.7, werd voor het eerst ontdekt in september en heeft zich sindsdien snel over de wereld verspreid. Het virus circuleert vrijwel overal in Europa.

Uit studies blijkt dat hij 40 tot 70 procent overdraagbaarder is dan het oorspronkelijke coronavirus. Over een paar weken is deze variant waarschijnlijk meer dan de andere variant aanwezig in Nederland.

Voorlopige studies suggereren dat de huidige COVID-19 vaccins effectief zullen zijn tegen de B.1.1.7 stam.

Het is onduidelijk of B.1.1.7 een ernstigere ziekte veroorzaakt. In een verslag dat op 21 januari in het Verenigd Koninkrijk werd gepubliceerd, wordt gesteld dat er een “realistische mogelijkheid” bestaat dat het in verband wordt gebracht met een hoger sterftecijfer bij besmette patiënten, hoewel er meer gegevens nodig zijn om dat met zekerheid te kunnen zeggen.

Het Office for National Statistics onderzocht mensen die tussen 15 november en 16 januari een sterk positieve COVID-19-test hadden gekregen. Degenen met de variant en degenen met de oorspronkelijke stam beantwoordden vragen over de symptomen die zij ondervonden in de zeven dagen vóór de test.

Hoest was het meest voorkomende symptoom bij degenen die besmet waren met de nieuwe variant, gemeld door 35 procent. De andere veel voorkomende symptomen waren: vermoeidheid/zwakte (32 procent), hoofdpijn (32 procent), spierpijn (25 procent), keelpijn (22 procent) en koorts (22 procent).

Slechts 15 procent met de nieuwe variant meldde een verlies van smaak of reuk, vergeleken met 19 procent van degenen die besmet waren met het oorspronkelijke coronavirus.

Coronavirus Symptoom Checker: Variant vs. Origineel
Belangrijkste symptomen gemeld door patiënten in het Verenigd Koninkrijk.

Het percentage met symptomen bij de ‘originele’ variant:

– 28% heeft last van hoesten
– 29% heeft last van vermoeidheid
– 21% heeft spierpijn
– 19% heeft keelpijn
– 18% verliest geur en smaak

Het percentage met symptomen bij de Britse variant:

– 35% heeft last van hoesten
– 32% heeft last van vermoeidheid
– 25% heeft spierpijn
– 21,8% heeft keelpijn
– 16% verliest smaak
– 15% verliest geur

Bron: trendnieuws

Doorgaan met lezen

Celeberties

‘Verschrikkelijk wat Marco Borsato is overkomen, 11 jaar je vrouw moeten bedriegen met een bataljon vrouwen’

Angela de Jong, die vijf keer per week een column over wat haar opvalt op tv schrijft haalt vandaag in haar krant naar Marco Borsato die bij Linda de Mol zijn hart uitstortte over zijn scheiding met Leontine. Het is natuurlijk ook verschrikkelijk wat hem is overkomen. Ruim tien jaar lang Leontine, de moeder van zijn drie kinderen op wie hij al 24 jaar stapelverliefd is, moeten bedriegen met een bataljon vrouwen. En dat het vreemdgaan dan in 2020 geheel tegen je zin aan het licht komt en in een klap je zorgvuldig gecreëerde imago van liefhebbende familieman aan gruzelementen slaat.

De Jong vervolgt met: Dát was natuurlijk nooit de bedoeling. Dan ben je echt heel, heel zielig. Ik huilde thuis nog eerder dan Marco bij Linda. Hij deed er vijf minuten over, ik slechts drie. Zó zielig vond ik het voor hem.”

Ook interviewster Linda de Mol krijgt van Angela een veeg uit de pan. “Linda de Mol heeft zich geweldig van haar taak gekweten en precies nul kritische vragen gesteld. Marco kreeg alle ruimte om met zijn bekende tegeltjeswijsheden te strooien, die nergens op slaan maar desalniettemin hartstikke leuk klinken. De belangrijkste les was toch wel dat het afgelopen jaar heel zwaar voor hém was. En dat liegen over vreemdgaan aan een mens vreet, joh. Dat gaat hij zichzelf dus never nooit meer aandoen. Hij wilde daarna ook best details geven over zijn overspel, maar daar sprong Linda net op tijd tussen.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Leontine Borsato: ‘Ik kan zo niet meer verder’

Het was een jaar geleden, begin 2020, toen Leontine tegen Marco zei: ‘ik kan zo niet verder’. Het was volgens Marco Borsato de optelsom van spanningen, stress en de buitenechtelijke gevolgen van een ’intimiteitsvacuüm’, zoals de zanger zijn vreemdgaan met verschillende vrouwen noemt. Wat nu voor Borsato overblijft is de hoop dat het allemaal nog een keer goed komt en wordt bijgelegd met Leontine, de liefde van zijn leven. Maar of dat ook gaat gebeuren.

Marco Borsato betaalt een zware prijs voor zijn buitenechtelijke avontuurtjes met jonge vrouwen vertelde de zanger eerste zaterdag op de pagina Privé in De Telegraaf tegen Evert Santegoeds om vervolgens ‘s avonds op tv bij Linda de Mol nog eens van zijn hart geen moordkuil te maken. Weer gaf hij in bedekte termen zijn vreemdgaan toe en weer sprak hij de hoop uit dat hij ooit weer met Leontine zijn leven zou delen.

En dat doet hij vandaag nog eens in het tweede deel van het vraaggesprek met Evert Santegoeds als hij zegt: “Er is nog steeds ontzettend veel liefde. We gaan nog steeds op een respectvolle manier met elkaar om. Er ís nog steeds ontzettend veel liefde. En of mensen dat nou willen horen of zien, of niet, het is er. Het is voelbaar. Tastbaar. En als gezin zijn we nog intact. Het jaar dat achter ons ligt, heeft ons op de een of andere manier ook goed gedaan. Het was ook nodig. ’Ik kan zo niet verder’, zei ze op zeker moment. Na lang praten. En zo was het. Ik snapte het ook, ik begreep het ook. Maar alleen, ik was zo gehecht aan die vorm van een huwelijk.”

Dat ‘Ik kan zo niet verder’ zei Leontine begin 2020. Waarom ze dat juist op dat moment zei wil de zanger niet vertellen. ’Dat doet er niet toe. Maar ik stortte in, daarvoor, en kon niet meer communiceren. Ik struikelde, de letterlijke fysieke en geestelijke vermoeidheid van het moeten rennen voor de golven uit. Het incasseren. De verantwoording nemen voor het faillissement, een verantwoordelijkheid nemen om weer vermogen op te bouwen en de kinderen te laten studeren. Ik dacht nooit aan stoppen of pauze, want dan implodeert alles. Nou, ik ben nu een jaar gestopt en er is niets gebeurd. We zijn op een liefdevolle wijze gescheiden en er is niets geïmplodeerd. We hebben ontdekt dat we nog weerbaarder waren dan we dachten.”

Wat nu bij Marco blijft is de hoop dat ex Leontine, ze zijn inmiddels officieel gescheiden, terugkeert in zijn armen. “Ja, ach, weet je, dat kan ik nu wel ontkennen. Maar dat is het niet, ik hou van haar. Alleen, ik leg er geen enkele druk op. Ik was zo gehecht aan die vorm, ik heb mezelf ook zo verlaten om het maar te doen slagen dat ik bereid was nog dieper te gaan. Alleen het hielp ons niet meer. Dat zie ik nu ook, ik heb nu een betere relatie met Leontine dan in de laatste periode van ons huwelijk. Alhoewel, we hebben nog een fantastische laatste vakantie gehad in het jaar ervoor, net na De Kuip, en dat gaf me dan ook weer hoop. De mooiste vakantie van ons leven was misschien wel in Puglia.”

Hoop die in rook opging, want voor Leontine was genoeg genoeg. “Ach, spanningen komen en gaan. En op een gegeven moment is die optelsom te veel en dan zeg je: ’Hier trek ik een lijn’. We hadden allebei tijd nodig om te reflecteren en dat is exact wat we hebben gedaan. Ik ga niet voor haar praten, ik wil alleen mijn eigen aandeel helder hebben. Daar baal ik niet alleen van, dat verafschuw ik. Ik kan alleen het verleden niet ongedaan maken. Het is mij aan te rekenen, niemand anders dan mij. Ik denk dat dit nu de beste situatie is, voor ons en de kinderen. Vooral omdat er nu ook een relatieve rust is, we hebben een nieuwe vorm gevonden. Het voorjaar komt eraan, maar ik neem er geen enkel voorschot op. Er is tijd nodig.”

Doorgaan met lezen

Trending