BBB helemaal klaar met Oekraïners: 'Gewoon terugsturen!'
Connect with us

Nieuws

BBB helemaal klaar met Oekraïners: ‘Gewoon terugsturen!’

De BBB toont geen interesse meer in het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Volgens Kamerlid Mona Keizer is het niet haalbaar om ‘iedereen onderdak te bieden’, en daarom pleit de partij ervoor dat ze terugkeren naar hun eigen land, aangezien er voldoende ‘veilige gebieden’ zijn.


Terugsturen

Oekraïne is al twee jaar in conflict met Rusland, wat heeft geleid tot duizenden Oekraïners die elders een toevlucht hebben gezocht, waaronder in Nederland.

Keizer vindt dat het nu genoeg is en vraagt zich af of we de Oekraïners niet gewoon kunnen terugsturen naar hun eigen land.

Ze wil ook weten hoe Nederland zal reageren als het land een beroep doet op Oekraïense dienstplichtigen. Ongeveer 650.000 Oekraïners moeten hun land verdedigen, maar verblijven elders.

Huur betalen

Daarnaast begrijpt de BBB niet waarom Oekraïners schijnbaar geen huur- en zorgkosten hoeven te betalen, terwijl Nederlandse minima dat wel moeten. Keizer noemt dit ‘onderhand volstrekt onuitlegbaar’ ten opzichte van Nederlanders.


D66 is tegen

D66 verwerpt het idee dat Nederland afscheid neemt van vluchtelingen. Anne-Marijke Podt wil hen het liefst allemaal hier houden en wijst het voorstel om mensen terug te sturen af. Podt denkt niet dat de politiek kan bepalen welk deel veilig is en welk deel niet.

Ook GroenLinks-PvdA Kamerlid Julian Bushoff staat erop dat geen enkele vluchteling Nederland verlaat. Julian Bushoff van de partij noemt dit ‘zorgwekkend’.

Weer belastinggeld naar Oekraïne

In de tussentijd zal Nederland opnieuw 97 miljoen euro aan belastinggeld naar Oekraïne sturen, waarvan 87 miljoen euro wordt besteed aan artilleriegranaten. De overige 10 miljoen kan worden gebruikt om hackers tegen te gaan.

Onze regering heeft voldoende financiële middelen; er wordt ook nog eens 25 miljoen euro bijgedragen aan een Europees fonds waaruit Oekraïne wapens kan kopen.

Kajsa Ollongren noemt dit ‘van groot belang’. Ze pleit ervoor Oekraïne op zowel de korte als de lange termijn te blijven steunen.

Tussenstand: tot nu toe heeft Nederland meer dan 2,6 miljoen euro aan militaire steun gegeven. Bovendien brengen de opgevangen Oekraïners natuurlijk ook nog eens miljoenen met zich mee.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending