Beelden: Vrachtschip richt enorme ravage aan in woonwijk in Leeuwarden
Connect with us

Meest bekeken

Beelden: Vrachtschip richt enorme ravage aan in woonwijk in Leeuwarden

Nadat de schipper onwel was geworden, richtte een vrachtschip een enorme ravage aan in een woonwijk in Leeuwarden. Het schip ramde een steiger en meerdere boten.

Omroep Friesland meldt dat het schip omstreeks 7 uur in moeilijkheden kwam. Buurtbewoners zijn een uur later opgeschrikt door een enorm kabaal. Toen ze gingen kijken, zagen ze dat er een vrachtschip door hun woonwijk aan het varen was.

Enorm schip in tuin

Bewoner Robert Blonk getuigt bij Omroep Friesland: “Ik werd wakker en hoorde een enorme herrie. Ik zag een enorme rijnaak in mijn tuin varen. Volgens mij heeft hij op volle vaart alles hier weggevaagd.”

Buurtbewoners konden het opmerkelijke tafereel filmen. Het schip richtte overigens behoorlijk wat schade aan. Blonk behoort zelf tot de gedupeerden. “De steigers en de boten die eraan hingen. Bij mij, bij m’n buren en verderop nog meer. De tuin is nog wel redelijk, maar de steiger en de beschoeiing is allemaal weg.”

Onwel

De eigenaar van het vrachtschip, Richard Hoekstra, laat weten dat de schipper onwel is geworden. “Zijn vriendin was erbij, ze hebben water over hem heen gegooid. Daarna hebben ze hem onderzocht, later moet hij naar het ziekenhuis. Gelukkig is de schade alleen materieel, dat wordt allemaal gedekt.”

Meest bekeken

Net binnen: ‘Monique Westenberg zwanger van tweede kindje’

Gisteren kwam Weekblad Privé uit met een cover waarop te zien is dat Monique en Andre in Amerika heel intiem met elkaar waren in het zwembad van het hotel waar ze verbleven. Terwijl Monique toen ze terug uit Amerika kwam nog een bericht op haar eigen Instagram account plaatste waarin ze alle geruchten over een verzoening met Andre Hazes stevig ontkende.

Monique blijkt dus de hele boel bij elkaar te liegen en de reden zou zijn dat Andre en Monique een contract hebben getekend voor de docu en dat niet mag uitlekken dat ze weer een setje zijn.

Maar nu schijnt er een sterk gerucht de ronde te doen dat Monique zwanger zou zijn van een tweede kindje en dat dit ook één van de hoofdredenen is waarom het stel nu weer wil gaan trouwen. We weten inmiddels dat het Monique niets liever wil dan een tweede kindje van dezelfde vader.

Volgens Yvonne Coldeweijer proberen Andre en Monique een serie rondom het geplande huwelijk te verkopen aan een tv-zender of streamingsdienst. Een mooi vervolg op die geplande serie zou natuurlijk ook een zwangerschap met uiteindelijk de geboorte van hun tweede kindje kunnen zijn.

Yvonne denkt dat ze zoveel mogelijk geld willen proberen te verdienen aan hun hernieuwde relatie en dat gaat dus heel ver. Rachel Hazes zou overigens woedend zijn dat Andre weer terug is bij Monique. Rachel en Monique hebben elkaar nooit gemogen en Rachel mag al jaren haar kleinkind niet zien van Monique.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zoveel liter bier dronken Ajax-fans tijdens kampioensduel

Afgelopen woensdag was het groot feest in de Johan Cruijff Arena en bij de titel van Ajax daar hoorde ook een biertje bij. Tijdens het kampioensduel tegen Heerenveen is er meer dan 50.000 liter bier getapt. Volgens suppersblad Ajax Life is dat een record.

De fans hadden duidelijk dorst tijdens de wedstrijd. Er zijn meer dan 65.000 grote bekers bier van 650 ml getapt. Het oude bierrecord is daarmee vlotjes verpulverd. Dat stond op 50.000 grote bekers tijdens de wedstrijd tegen Dortmund.

De Arena had zich gelukkig wel goed voorbereid op de grote drinkers. Op het parkeerdek van het stadion stonden vier tankwagens klaar met een totaal van 40.000 liter bier. In het stadion zelf was al 30.000 liter bier voorhanden.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Slecht nieuws Mariska Bauer: ‘Deels verlamd’

Het was begin dit jaar flink schrikken voor de familie Bauer: Mariska werd getroffen door een herseninfarct. Nog steeds kampt ze met de gevolgen daarvan. Ze volgt momenteel ergotherapie, wat haar opnieuw moet leren om te functioneren.

Mariska kreeg 4 januari een herseninfarct. Frans merkte dat ze ineens anders sprak en had direct door dat er iets niet goed was. Mariska dacht in eerste instantie dat het niet zo ernstig was, maar in het ziekenhuis bleek het toch foute boel.

Van bezige bij naar rustige vlinder
Mariska werd opgenomen en er werden allerlei onderzoeken uitgevoerd, waaruit bleek dat ze een herseninfarct had. Bij een herseninfarct, ook wel beroerte genoemd, sluit een bloedstolsel een slagader in de hersenen af. Hierdoor krijgt een deel van het brein te weinig zuurstof en voeding. Dan ontstaan vaak uitvalsverschijnselen in het lichaam. De mond kan bijvoorbeeld gaan hangen, of de arm is gevoelloos.

Afhankelijk van de ernst, kan een infarct blijvende gevolgen hebben. ,,Mijn armen en benen doen het gewoon weer”, vertelde Mariska onlangs in Hoge Bomen. ,,Ik doe het rustig aan. Ik was een bezige bij maar nu een rustige vlinder. Alles wat ik doe is heel vermoeiend, maar ik ben er nog. Iedere stap die ik nu zet, is een stap vooruit.”

Therapie
Hoewel Mariska vertelde dat ze verder geen restverschijnselen heeft, kost alles haar wel enorm veel moeite. Ze ondergaat momenteel ergotherapie om te leren functioneren als voorheen. ,,Mijn uitje van deze week”, schreef Mariska gisteren in Instagram Stories.

Ergotherapie helpt mensen die, door lichamelijke of psychische beperkingen, problemen hebben bij het uitvoeren van hun dagelijkse handelingen. Dit kan gaan om het huishouden, werk, studie of hobby’s.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending