Beelden: Zo pijnlijk kan nu een coronatest zijn
Connect with us

WOW

Beelden: Zo pijnlijk kan nu een coronatest zijn

Dit filmpje is meer dan 4,5 miljoen keer gezien en is een tijdje geleden op twitter geplaatst door Klara Sjöberg. In de video zie je een soldaat getest worden om te bepalen of hij besmet is met het coronavirus. Bij deze zogenaamde wisseltest wordt een wattenstaafje in de neus geplaatst. En bij deze soldaat kun je zien dat het niet “een beetje in de neus” is, omdat het uitstrijkje vooral diep in de neus wordt gedrukt. En als je denkt dat het uitstrijkje niet verder kan, gaat het een beetje verder voordat het ze het staafje er weer uit halen.

Het is niet erg subtiel, en de soldaat die zijn hoofd ver naar achteren heeft en op een stoel zit ondergaat een gewelddadige beving van de procedure, waarschijnlijk omdat hij veel pijn heeft of omdat het bijzonder ongemakkelijk is. Klara schrijft in haar tweet dat deze procedure haar deed denken aan een scène uit de actiethriller Total Recall, een film uit de jaren negentig.

Wanneer @RexChapman later de video deelt met de tekst “Heb je ooit een COVID 19-test gezien? Nu dus wel…’ en duizenden mensen reageren gaat het erg snel met het filmpje. ‘Dit ziet eruit als mishandeling. Oké, ik snap het’ reageert iemand onder het filmpje. Iemand anders reageert erop: “Dus dat is wat er vandaag met mij is gebeurd, en het is net zo ongemakkelijk als het eruit ziet. Hij neemt meteen het idee weg dat het misschien overdreven is bij mensen die dat denken. “Yeeeeeeeeaaaaaahhhh… Ik denk dat ik dan maar beter een tijdje binnen kan blijven”, schrijft een ander.

Het kan gewoon zijn dat een filmpje als deze expres wordt gedeeld om het aan het grote publiek te laten zien. En wat je hier ziet is eigenlijk gewoon alleen een test. Dan zijn er nog alle andere dingen: zieke mensen, ic’s die overvol zitten, overwerkte gezondheidswerkers, sterfgevallen en het verdriet dat erna komt.

Vooral de afgelopen tijd zijn er in verschillende steden over de hele wereld protesten geweest tegen alle beperkingen die zijn opgelegd om te voorkomen dat het virus zich verspreidt. Beelden van artsen en verpleegkundigen in de Verenigde Staten die worden aangevallen door demonstranten verspreiden zich als een virus.

Meest bekeken

Opnieuw grote onrust in de Koninklijke familie!

Er is opnieuw onrust rond kroondomein Het Loo. Omwonenden blijken zich uit protest niets aan te trekken van de sluiting van een gedeelte van het terrein in het Jachtseizoen. Maar er is meer aan de hand…

Willem-Alexander gooit een gedeelte van het landgoed elk jaar ruim drie maanden dicht voor de plezierjacht. Dit is van 15 september tot 25 december. Maar omwonenden blijken zich uit protest daar helemaal niets van aan te trekken.

‘Ik wandel er wanneer ik wil’

,,Ik wandel gewoon wanneer ik wil en dat doen er velen’’, aldus een bron in weekblad Story. ,,Er is een jachtopziener, Gert, die jou een boete geeft van rond de honderd euro als hij je er nu tegenkomt. Hij doet maar, ik kom hem nooit tegen.’’

Maar sommige bewoners gaan nog verder. ,,Een man uit Apeldoorn is continu bezig om over de borden met ‘Verboden Toegang’ stickers te plakken zodat ze onleesbaar worden. Dan rijden er weer mensen achter hem aan om die stickers weg te halen. Een kat-en-muisspel. Belachelijk eigenlijk…’’, aldus de bron.

‘Spookhuis’

Maar er lijkt meer aan de hand te zijn. Er staat namelijk een huis dat officieel niet bestaat, zo meldt Story. De bewoonster pacht het huis van de koning maar door een ambtelijke fout bestaat de omgebouwde boerderij op papier niet.

In het kadaster staat het huis geregistreerd als een stuk bosgrond. En dat terwijl het huis er toch echt staat, zo blijkt uit foto’s die Story heeft gepubliceerd.

Het koopcontract werd zelfs officieel door de koning getekend en toch krijgt de bewoonster het niet voor elkaar om het met de gemeente op te lossen. De wethouder zou gezegd hebben de zaak te gaan regelen, maar concreet is er nog niets gebeurd. Zo langzamerhand begint Het Loo een steeds groter hoofdpijndossier te worden voor Willem-Alexander…

Doorgaan met lezen

Celeberties

NET BINNEN: André Hazes en Monique zijn terug samen

Heel Nederland wil natuurlijk weten of André Hazes en Monique Westenberg opnieuw samen zijn. Monique deelt een kiekje dat tot heel wat verwarring leidt. Blijkt dat André weer gewoon bij haar op de bank zit. Of toch niet?

Nadat ze een foto van André deelde, ontstond heel wat ophef op de Instagram van Monique. Op de foto zien we hoe iemand op de bank ligt, met een tijdschrift voor zijn gezicht. De blondine schrijft bij het plaatje: “Mijn kleine Avenger! Hij wilde graag een eigen bankje in zijn kamer waar hij lekker op kan ‘chillen’.”

André senior

Volgers reageren meteen dat dit gewoon de oude André is en niet hun zoon. “Ik zie dat hij ook gelijk achttien is geworden”, reageert de vriend van Roxeanne, Erik Zwennes. Monique antwoordt: “Volgens de meesten is hij 27.”

Het is dus gewoon André Hazes die doet alsof hij zijn zoontje is. Een volger merkt op: “Leuke foto van z’n papa op de kleine man z’n bankje.” Een andere fan vraagt zich terecht af: “Dit is toch gewoon André senior?”

Onder het bericht ontstaan gelijk een hele discussie. De ene vindt dat de persoon op de bank toch de handen van een kind heeft, terwijl anderen vinden dat hij toch wel heel grote voeten heeft voor een kind.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Deze BN’ers gebruiken hotels om hun partner te bedriegen

Ook partners van bekende Nederlands lopen soms blindelings in de leugens van hun beroemde wederhelft. BN’ers lopen wel een groter risico op betrapping, dus kiezen ze voor hotels om overspel te plegen. En dat zijn er zo veel meer dan je zou denken.

Dat bekende Nederlanders net zoals andere mensen wel eens ontrouw durven zijn, is niet meteen een geheim. Volgens hardnekkige geruchten zijn vooral hotels van Van der Valk heel in trek bij BN’ers.

Stiekem op hotel

Showbizzkanaal Reality FBI beweert te weten over wie de roddels gaan. In een voorbeeld heeft hij het over een dj van een dj-duo die regelmatig incheckt in een hotel. Maar dan zonder zijn vrouw. Ook verblijft die dj dikwijls in Oostenrijk, waar hij in alle vrijheid vrouwen aan de haak kan slaan.

Een andere verdacht is een BN’er die een Amsterdams feestje organiseert. Ook deze BN’er kiest bij voorkeur voor een hotel van Van der Valk. Meerdere bronnen zouden het verhaal bevestigen. Een ander voorbeeld is een lokale Amsterdamse zanger, die vooral zingt over alleen zijn.

En dan is er nog een andere zanger die vaak de hotels van de bekend hotelketen frequenteert. Ook zonder zijn partner. Hij zou tijdens optredens soms iets teveel drinken, waarna zijn manager dan moet ingrijpen.

De namen van de BN’ers worden niet expliciet genoemd. Dinsdag volgen er meer hints die moeten aangeven over wie het gaat.

 

Doorgaan met lezen

Trending