Bekende rapper doodgeschoten in Rotterdam: ‘Hiphopwereld geschokt’
Connect with us

Nieuws

Bekende rapper doodgeschoten in Rotterdam: ‘Hiphopwereld geschokt’

In de vroege ochtend van zaterdag, in een woning aan de La Fontainestraat in Rotterdam, werd het levenl0ze lichaam van Barry Inees aangetroffen. Barry Inees, die ook bekend stond als rapper Rabby Racks, had een fatale sch0twond.


Het tragische incident heeft niet alleen voor verdriet en r0uw gezorgd bij vrienden en familie, maar heeft ook de aandacht getrokken van het publiek en de media vanwege de bekendheid van de rapper en zijn betrokkenheid bij cr!minele zaken.

Het was de zus van Barry Inees die het gruwelijke tafereel ontdekte en de autoriteiten op de hoogte bracht. Bij het slacht0ffer werd het vuurw*pen aangetroffen, wat de vermoedens van een mogelijk zelfm00rd of een noodlottig ongeval deed rijzen. De exacte omstandigheden rondom zijn overlijden zijn echter nog niet definitief vastgesteld en worden onderzocht door de autoriteiten.

Barry Inees, vooral bekend als rapper Rabby Racks, was niet alleen een artiest, maar ook een manager van de Haagse rapgroep SFB (Strictly Family Business). Zijn naam was niet onbekend bij p0litie en just!tie, aangezien hij betrokken was bij de omvangrijke l!quidatiezaak Eris, waarin leden van de verboden motorclub Caloh Wagoh werden berecht.

In 2019 werd Inees zelfs gearr*steerd op verdenking van het lokken van een beruchte cr!mineel, Inchomar Balentien, om hem te laten verm00rden. De l!quidatiepoging werd uiteindelijk niet uitgevoerd, en er was onvoldoende bewijs om Inees aan de zaak te linken. Toch kwam Balentien in 2019 om het leven bij een andere sch!etpartij in Amsterdam.

Vijf jaar voor zijn arr*statie was Barry Inees veroordeeld in een grootschalige creditcardfraudezaak. Na een jaar gev*ngenisstraf kwam hij weer op vrije voeten. In datzelfde jaar, 2014, brak de rapgroep SFB door in Nederland met nummers als “Investeren in de Liefde” en “Dansen op Labanta.”


Ondanks zijn beperkte bekendheid als rapper, speelde Barry Inees alias Rabby Racks wel een rol in de Nederlandse rapscene. Hij werd genoemd in nummers van SFB en was te horen op het album “Geen Oog Dichtgedaan” van Frenna.

In 2017 bracht de Delftse rapper zelfs een kleine hit uit met het nummer “No Drama” en had hij kortstondig een samenwerking met The Culture Entertainment, het platenlabel van voormalig profvoetballer Eljero Elia.

Het nieuws van zijn tragische overlijden heeft de Nederlandse rapgemeenschap diep geschokt. Topnotch, een van de bekendste platenlabels voor Nederlandse hiphop waar SFB bij aangesloten was, heeft via Instagram gereageerd op het verlies van Rabby Racks en wenst de familie en vrienden kracht in deze moeilijke tijd.

Ook de stichting Feis, opgericht ter nagedachtenis aan de eerder d00dgeschoten Rotterdamse rapper Feis, heeft hun medeleven betuigd en roept op tot het verspreiden van liefde en het streven naar een wereld zonder gew*ld.

De d00d van Rabby Racks, of Barry Inees, heeft opnieuw de aandacht gevestigd op het gew*ldsprobleem in sommige wijken en de impact die het heeft op de gemeenschap.

Het onderzoek naar de omstandigheden rondom het 0verlijden van Barry Inees is nog gaande, en de p0litie heeft de plaats delict grondig onderzocht. Buurtbewoners uiten hun verbazing en ongeloof over het incident en benadrukken de noodzaak van meer veiligheid in hun wijk.

De exacte toedracht van dit tragische voorval zal hopelijk snel worden opgehelderd, maar het verlies van een getalenteerde rapper en een individu is hoe dan ook een trieste gebeurtenis voor de Nederlandse muziekgemeenschap en de samenleving als geheel.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending