Belgische restaurantuitbater wilt geen kinderen in zijn restaurant: "Ik ben de lakse ouders kotsbeu".
Connect with us

Nieuws

Belgische restaurantuitbater wilt geen kinderen in zijn restaurant: “Ik ben de lakse ouders kotsbeu”.

Op de sociale media heerst heel wat opschudding over Brasserie Sir Charles in het Belgische Nieuwpoort-Stad. Woensdag werd de toegang geweigerd aan een moeder die er met haar dochtertje wilde gaan eten omdat in de taverne een verbod op kinderen geldt. De vrouw vond dit absurd en wendde zich tot Facebook om haar verontwaardiging te uiten.


De moeder schreef:

“In shock door Brasserie Sir Charles op de zeedijk in Nieuwpoort. Ik had er een tête-à-tête met mijn kind, maar een serveerster kwam zeggen dat er geen kinderen toegelaten waren. Ik dacht nog dat het een grap met een verborgen camera was, maar neen …”


De moeder deelde haar verhaal op Facebook in de hoop om de eigenaar een lesje te leren. Het bericht werd ondertussen door tienduizenden mensen gedeeld.

Het Belgische Nieuwsblad contacteerde de uitbater van de zaak genaamd Noël Brossé, maar die was niet meteen onder de indruk van de kritiek. Ondertussen staat het bordje met “Adults Only” al een maand voor de deur en dat blijft wat hem betreft gewoon staan.

De eigenaar verklaarde: “Ik had iedere zomer voor duizenden euro’s schade door kinderen. Kinderen die glazen en borden lieten vallen, kinderen die met hun vuile schoenen op mijn stoelen springen … En de ouders, die grijpen natuurlijk niet in. Let op, ik heb niks tegen kinderen op zich. Maar ik ben de lakse ouders kotsbeu.”

De eigenaar zegt dat hij de hele heisa niet goed begrijpt. Hij vervolgde: “Er zijn wel honderden hotels waar kinderen niet toegelaten zijn. Die zijn er speciaal voor mensen die ook eens in alle rust willen genieten. Waarom zou dat dan in een restaurant niet mogen?”

WAT VIND JIJ HIERVAN? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT MET JE VRIENDEN!


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending