Beschuldigd van deze ernstige zedenmisdrijven: ‘Ali B heeft zich erger misdragen dan Jeroen Rietbergen, partner van Linda de Mol’
Connect with us

Celeberties

Beschuldigd van deze ernstige zedenmisdrijven: ‘Ali B heeft zich erger misdragen dan Jeroen Rietbergen, partner van Linda de Mol’

Misdaadjournalist John van den Heuvel schreef gisteren niet alleen dat er aangifte tegen The Voice-coach is gedaan, maar ook dat het zou gaan om verkrachting. Later paste hij dat aan in ‘zedenmisdrijven’, maar het lijkt dat de heftig ontkennende rapper de meest kwalijke rol speelt bij het s*ksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Volgens Albert Verlinde zijn het overigens niet alleen BN’ers die zich hebben misdragen bij The Voice, maar ook mensen van de productie.

Ali B, Jeroen Rietbergen (de partner van Linda de Mol) en Marco Borsato zijn zoals het nu lijkt naar verluidt de hoofdrolspelers in de onthullende aflevering van het Tim Hofman-programma BOOS over het misbruikschandaal bij The Voice of Holland die donderdag op YouTube te zien zal zijn. “Ali B schijnt het heftigste te zijn van alle verhalen die er zijn”, zei Albert Verlinde zondagavond in Shownieuws.

Rietbergen heeft inmiddels in een verklaring excuus gemaakt voor zijn grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma, Marco, Borsato zwijgt en Ali B. ontkent. Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds in hetzelfde Shownieuws: “Maar die ontkent zó nadrukkelijk, hè? Dat is zo brutaal als dat echt het geval is.”

Albert Verlinde vertelde in Shownieuws dat hij een van de bronnen van Tim Hofman gesproken heeft. “Ik heb iemand gesproken die achter de schermen werkt bij het programma. Een vrouw die anoniem wil blijven. Ze is ook een van de bronnen waar Tim mee gesproken heeft, dus ik zat behoorlijk dichtbij het vuur vandaag.”

Volgens die van Verlinde vond Ali’s wangedrag tot voor kort nog plaats, maar de rapper ontkent stellig. Albert: “Honderdduizend miljard keer nee zegt hij eigenlijk. Misschien denkt hij dat de aanval de beste verdediging is.”

De vrouw die aangifte heeft gedaan tegen Ali heeft overigens ook meegewerkt aan de uitzending van Tim Hofmans programma BOOS. “Haar verhaal is onderdeel van het onderzoek dat wij doen naar vermeend s*ksueel overschrijdend gedrag en vermeend machtsmisbruik bij The Voice”, aldus de programmamaker.

Het zijn overigens, volgens Verlinde, niet alleen BN’ers die zich hebben misdragen bij The Voice. “Bij de productie worden er ook mensen genoemd in dit verhaal. Eén van de meest specifieke voorbeelden die ik kreeg is dat er tegen een meisje van 15, een deelneemster, gezegd is door een van de productiemedewerkers dat die ‘een enorm grote p*k heeft’.”

“Als je die cultuur met elkaar ontwikkelt hebt in het programma en dat tien jaar volhoudt, want daar komt het op neer als Ali B het nog steeds doet, dan is er echt iets aan de hand. Ik denk dat iedereen zich daar een beetje heilig voelt of denkt dat daar alles maar kan of normaal is,” aldus Verlinde.

Ook Breghje Kommers, de vrouw van Ali B wil niet op de aantijgingen reageren. “Ik wil wel bevestigen dat we niet uit elkaar zijn. Voor de rest doe ik geen uitspraken en ook in de toekomst niet.”

Celeberties

Heel pijnlijk: Dit is hoe Patricia Paay miljoenen euro’s is verloren

In de jaren tachtig had ze opnieuw succes en wel met haar album Playmate en de singles Saturday nights en Who let the heartache in. De laatste single bereikte de top 10 in Nederland en België. Daarna kwamen Tomorrow, dat een van haar grootste successen als solozangeres werd, en Solitaire.

Beide singles zijn afkomstig van het album Dreamworld. Maar het leven loopt niet altijd op rolletjes. Van miljonair naar belastingschuld: hoe een mislukte cosmeticalijn en een scheiding haar leven veranderde. In deze Geld van de Sterren: Patricia Paay.

Patricia Paay kent veel ups en vooral downs

Naast haar gigantische verliezen qua geld heeft de voormalig zangeres wel meer op haar bordje gehad. Zo kwam er een tijdje terug een video naar buiten die je je vast nog wel kan herinneren. Ook loopt ze tot vandaag de dag met krukken vanwege een vervelende val eerder dit jaar. Maar nu eerst kijken waar die schulden vandaan komen!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Méér namen genoemd bij The Voice: “Niet alleen Marco Borsato, Ali B en Jeroen…”

Een flinke beerput is open gegaan toen Tim Hofman het bizarre bericht de wereld in stuurde over The Voice. Iedereen die dit leest heeft dit inmiddels vast en zeker meegekregen. De tussenstand is in ieder geval dat Jeroen Rietbergen de aantijgingen heeft toegegeven en is opgestapt. Maar Ali B heeft alles tot nu toe nog ontkent.

Ook wordt er veel gesproken over de aanwezigheid van Marco Borsato in dit verhaal, maar De Telegraaf zegt dat deze niet in dit verhaal betrokken is. Yvonne Coldeweijer heeft inmiddels een video over het hele gebeuren gemaakt en geeft aan wél te denken dat Marco in de video van BOOS voor zal komen. De aflevering van BOOS zal overigens aanstaande donderdag geplaatst worden. Alle betrokkenen zouden namelijk eerst de kans tot wederhoor gekregen hebben voordat de video compleet gemaakt is en online komt. Maar er blijkt nog meer te zijn volgens Coldeweijer.

The Voice-beerput gaat helemaal open!

Coldeweijer geeft namelijk het volgende aan in haar video: “De viezige praktijken van, met name, Jeroen, Marco en Ali, en er zijn er nog een aantal hoor. Ik weet niet of die ook nog aan de beurt gaan komen. Maar het is ze zeer gegund.” Juist, ze geeft hier aan dat er naast de hoofdpersonen in dit hele verhaal méér mensen schuldig zouden zijn. We kunnen niet met zekerheid zeggen dat de showbizzwatcher meer foute praktijken ter oren is gekomen over andere mensen bij het programma. Maar we vermoeden van wel, gezien deze uitspraak. Of Coldeweijer hier nog meer over zal gaan vertellen weten we niet, ook moeten we de video van BOOS afwachten waarin wellicht méér mensen dan bekend is zullen verschijnen. Hieronder in haar meest recente video, meer hierover vanaf minuut 6:09

Doorgaan met lezen

Celeberties

Heftig: Zó benaderde foute Jeroen Rietbergen deelneemsters

De deksel werd afgelopen weekend van de beerput afgetrokken. Jeroen Rietbergen erkende seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik naar deelneemsters van The Voice of Holland. De kandidaten wilden natuurlijk graag zo ver mogelijk komen, en durfden daarom Rietbergen niet aan te spreken op zijn gedrag. ,,Hij is een machtige man.”

Hij is de vrouw van Linda de Mol en de zwager van John de Mol. Een machtige man, en dát gebruikte Rietbergen om de deelneemsters van The Voice te benaderen. ,,Niemand durfde iets over zijn opmerkingen te zeggen, want Rietbergen is een machtige man. Hij is de zwager van John de Mol, de baas van alles”, aldus Kirsten Berkx, die in 2017 achtste werd in The Voice, in de Volkskrant.

‘Hij was 40, ik 18’

Een andere vrouwelijke deelnemer die anoniem wil blijven, beaamt dit. Ze vertelt in de krant over een repetitie met Rietbergen en zijn band. Hij vroeg haar op een bepaalde plek te blijven staan. ,,Dan kan ik naar je kont blijven kijken”, zou Rietbergen hebben gezegd.

De bandleden waren erbij, maar zeiden niets. ,,Het werd weggelachen. Zo was Jeroen gewoon. Ik ben niet snel onder de indruk van ordinaire praat, maar ik weet nog wel dat ik hem toen echt een viezerd vond. Hij was 40, ik 18”, aldus de deelneemster.

Toch durfde ook zij hem niet aan te spreken op zijn gedrag. ,,Ik wist wel dat hij er niet meteen voor kon zorgen dat ik geen ronde verder kwam, maar hij kon wel met mensen praten. En je hebt geen zin in moeilijke situaties.”

Reputatie Rietbergen bekend

Ook Nienke van Wijnhoven, die in 2018 derde werd, zegt dat de reputatie van Rietbergen bekend was. Als hij aanbood om haar naar haar hotel te rijden of samen naar een concert te gaan, nam ze een vriendin mee. ,,Maar ik kan me voorstellen dat anderen in hun eentje gingen.”

Tweede telefoon

Het contact tussen Rietbergen en de deelneemsters speelde niet alleen af tijdens de repetities van The Voice, maar ook daarbuiten. Onlangs vertelde zijn partner Linda de Mol nog dat zij de toegangscode van zijn telefoon heeft en hij die van haar. ,,Ik vertrouw hem voor honderd procent. Ténzij hij een tweede toestel heeft”, zei Linda tegen De Telegraaf.

Hoewel Linda er destijds wat lacherig over deed en zich niet kon voorstellen dat Jeroen écht een tweede telefoon zou hebben, blijkt dat toestel er volgens insiders inderdaad te zijn. Rietbergen zou die telefoon verstopt hebben onder de stoel van zijn Porsche.

Naaktfoto’s

Volgens een andere vrouw bleef het niet alleen bij seksueel getinte opmerkingen, maar mailde Rietbergen ook naaktfoto’s. ,,Geen zogeheten dickpics, maar wel degelijk foto’s waarop hij geen kleren droeg”, vertelt de vrouw in het AD. ,,En hij belde mij op een avond om af te spreken, waarop ik zei: ‘Ik zie letterlijk nu een televisiereportage van Linda en jou, waarin jullie vertellen zo gelukkig te zijn.’ Toen zei Jeroen: ‘Dat kan allemaal wel zijn, Linda denkt dat we echt iets hebben, maar ik wil jou.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending