Bibian Mentel (48 jaar) overleden
Connect with us

Meest bekeken

Bibian Mentel (48 jaar) overleden

Paralympisch snowboardkampioene Bibian Mentel is overleden. Begin deze maand werd al bekend dat ze uitzaaiingen had in haar hersenen en behandeling niet meer mogelijk was. Mentel is 48 jaar oud geworden.

„Rust zacht lieve Bibian, lieve mama, lieve dochter, lieve schat. We gaan je nooit vergeten”, zo schrijft haar familie op Instagram.

Bijna 20 jaar geleden kreeg Mentel voor het eerst te maken met botkanker. Het leidde ertoe dat haar onderbeen geamputeerd moest worden. De ziekte keerde telkens terug, maar keer op keer wist Mentel de kanker te overwinnen en bovendien uit te blinken in een wintersport. Als paralympisch snowboardster veroverde ze drie keer goud op de Paralympische Spelen: één keer in Sotsji 2014 (snowboardcross) en twee keer in Pyeongchang 2018 (snowboardcross en banked slalom).

De meervoudig wereldkampioene werd in beide jaren op het Sportgala gekozen tot Paralympisch Sporter van het Jaar. Mentel beëindigde haar carrière eind 2018.

Ze droeg zowel in Sotsji als in Pyeongchang de Nederlandse vlag bij de openingsceremonie. Enkele maanden voor de Paralympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea moest Mentel een zware operatie ondergaan aan haar nek, omdat een wervel instabiel was geworden na een reeks bestralingen om een tumor onder controle te krijgen. De nekwervel werd verwijderd en Mentel kreeg een titanium constructie om haar nek te ondersteunen.

Amper drie maanden later pakte ze in Pyeonchang twee gouden medailles. In 2019 belandde Mentel in een rolstoel vanwege een incomplete dwarslaesie, opgelopen bij een operatie aan een tumor in haar rug. De snowboardster deed in die rolstoel mee aan het tv-programma Dancing With The Stars, waarin ze de finale haalde.

Mentel was een voorbeeld voor velen, met haar vechtersmentaliteit, positiviteit en enorme veerkracht.

Celeberties

Beau in shock door uiterlijk Yolanthe Cabau: ‘Zo loop je toch niet over straat?’

Yolanthe Cabau was vorige week te gast bij Beau om uitleg te geven over haar nieuwe film Just Say Yes. Uiteraard kwam ook de ophef rond Bilal Wahib ter sprake. Beau wilde ook nog iets zeggen over de uitdagende looks van Cabau.

Yolanthe woont samen met haar zoontje Xess Xava in Los Angeles waar het altijd wat warmer is dan in Nederland. Beau begrijpt maar niet waarom ze zo schaars gekleed over straat loopt. Cabau loopt immers geregeld in bikini te paraderen. Beau verzucht: “Jeeeeezus, je loopt toch niet zo over straat daar?! In dit?! Dit is neem ik aan gewoon een shoot voor een of andere lingerielijn?”

Yolanthe verdedigt zich: “Nee, deze foto heeft mijn vriendin gewoon gemaakt. Ze zei wel: ‘Het staat leuk wat je aan hebt! Laten we een paar foto’s maken!’ En ja, zo liep ik dus wel over straat, máár dat was trouwens in Miami.” Cabau zegt dat iedereen in de omgeving van het strand er zo bijloopt. De brunette vervolgt: “Hier in Nederland ga je niet zo over straat, dus ik begrijp ook dat mensen dat denken. Maar daar loopt iedereen zo over straat.”

Maar Yolanthe doet in Los Angeles natuurlijk veel meer dan gewoon mooi te lopen wezen. Ze werkt keihard aan haar acteercarrière in de Verenigde Staten. Yolanthe volgt zelfs acteerlessen bij de coach Ivana Chubbuck. Daarover vertelt ze: “Will Smith komt dan ook naar een les. We zaten één keer samen. Alles wat hij zegt is boeiend: iedereen hing aan zijn lippen.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Mark Rutte gooit Nederland zeker tot mei op slot – dit zijn de (extra) maatregelen

Viroloog en OMT-lid Marion Koopmans zegt dat het geen goed idee is om nu al coronaversoepelingen in te voeren. “Ik denk dat we ons dat niet of nauwelijks kunnen permitteren. We moeten echt nog even geduld hebben”, zei Koopmans in NOS Met het Oog op Morgen. “Het is een maand of twee, dan zitten we echt in een andere situatie.” zegt ze tegen de NOS.

Vandaag is de overheid weer samen gekomen om te overleggen over de coronamaatregelen. Ook het OMT was daar bij. De overheid heeft aangegeven dat er geen ruimte is voor coronaversoepelingen. Belangrijk: op de volgende pagina lees je wat er met de horeca gaat gebeuren en of de avondklok blijft.

We hebben veel geschreven over het feit dat er eind deze maart misschien wel versoepelingen zouden komen. Deze versoepelingen zouden er alleen komen als de coronabesmetingen zouden dalen maar dit is niet gebeurt.

De afgelopen dagen zijn er meer dan 7000 besmettingen en dat is even hoog als begin januari. “Ik vind ze te hoog, omdat de voorspellingen laten zien dat het aantal opnames en ook de IC-opnames naar verwachting omhoog gaan”, zei Koopmans.

Waarschijnlijk zal er ergens in mei wel verandering in komen. “Er komen extra vaccins aan als alles goed gaat. En de GGD’s bereiden zich voor om heel massaal te gaan vaccineren. Dat effect ga je meer en meer merken. Naarmate van de oudste leeftijdsgroepen steeds minder mensen risico hebben om zo ziek te worden dat ze opgenomen moeten worden, gaan we dat terugzien. Dat kan nog een maand of twee duren.”

Het gaat niet goed
Collega-viroloog Menno de Jong, eveneens lid van het OMT, is het met Koopmans eens. “Er is een zekerheid: met versoepelingen neemt het aantal infecties toe”, liet ze aan AT5 weten. De angst is groot dat jongeren mensen besmetten die kwetsbaar zijn en nog geen vaccin hebben gehad.

Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg is het ook niet eens met versoepelingen omdat er nog steeds een stijging zit in het aantal ziekenhuisbesmettingen.

“Iedere week gaat het met 10 procent verder omhoog”, zei hij gisteren in Nieuwsuur. “De verwachting is dat dat nog verder zal doorzetten. En we houden er rekening mee dat dat door kan stijgen tot wat we begin januari hebben gehad, het hoogtepunt van de tweede golf.”

Overheid niet met elkaar eens
D66-leider en demissionair minister Kaag vindt dat de avondlok zo snel mogelijk moet stoppen en het liefst voor de zomertijd.

Koopmans is het daar niet mee eens. “Er is in de modellen al gekeken naar het effect van de avondklok en andere maatregelen. Daarbij zie je dat als je dat loslaat je echt een flinke toename kan verwachten. Dat boven op de situatie dat we al hoog zitten, dan zou ik het onverstandig vinden.”

Ze vindt dat er nog geen versoepelingen moeten komen. “Het geldt voor elke maatregel waarvan je kan verwachten dat het verdere circulatie [van het virus, red.] oplevert. Dat is vrijwel alles wat je nu kunt bedenken, helaas. Ik als viroloog zeg: laten we het vooral nog even volhouden.”

Opletten
De overheid is het nog niet helemaal met elkaar eens. “We moeten echt heel behoedzaam zijn”, zei minister Grapperhaus (CDA) nadat hij hoorde hoe erg de cijfers stijgen.

Ook zijn collega-minister Van Ark (VVD) was het er niet mee eens. Meer dan 2000 mensen lagen afgelopen vrijdag met corona in het ziekenhuis.

Bron: trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: Filmpje opgedoken van Sylvana Simons die opbiecht: “Ben nooit buitengesloten in mijn leven”

Op 18 mei 2016 sloot Sylvana Simons zich aan bij de politieke beweging DENK. Zij richtte zich op het tegengaan van racisme, discriminatie en xenofobie en wilde zich inzetten voor “dekolonisatie van het onderwijs” en “empowerment van vrouwen”.

Op de bekendmaking van haar politieke ambities volgden veel reacties. Simons deed mee aan de theatertour L*Lverhalen, maar omdat bezoekers bij haar eerste optreden de zaal uitliepen toen ze begon over Zwarte Piet, bleef het bij een keer. Ze staat er inmiddels om bekend een grote tegenstander van het Sinterklaas feest te zijn vanwege de Zwarte Pieten.

Ook zet ze zich in tegen het ‘massale racisme’ in Nederland, want dat schijnt er volgens haar nog te zijn in onze samenleving. Of valt het allemaal wel mee? Althans, ze biecht in onderstaande video nooit te zijn buitengesloten in haar leven…. Dus waar hebben we het over? Heel bijzonder allemaal:

Doorgaan met lezen

Trending