BIJ1 van Sylvana Simons doet hele opmerkelijke uitspraak: “Helaas is de meerderheid van sollicitanten wit”
Connect with us

Meest bekeken

BIJ1 van Sylvana Simons doet hele opmerkelijke uitspraak: “Helaas is de meerderheid van sollicitanten wit”

In februari 2019 startte een groep enthousiaste mensen met intersectionele ambities in de stad de Utrechtse afdeling van BIJ1. Sylvana Simon is bedenker, oprichter en lijsttrekker van BIJ1. Ze zet zich middels BIJ1 in voor een samenleving die voor iedereen werkt.

Utrecht BIJ1 is in de essentie een grassroots beweging en probeert door middel van het organiseren van lokale BIJ1komsten en kennissessies van onderop te bouwen aan een brede intersectionele en systeemkritische beweging in de stad. Nog steeds zijn ze op zoek naar mensen die zich in willen zetten voor hun partij.

Op een vacature hebben volgens BIJ1 teveel witte mensen gereageerd…. Ja, je leest het goed: discriminatie. Onvoorstelbaar dat de partij van Sylvna Simons blanke mensen ondergeschikt wil maken aan zwarte mensen. Hieronder de post op Instagram en de vele boze reacties van Nederlanders.

Celeberties

Kinderen van Marco en Leontine blij dat ouders weer samen zijn

Onlangs kwam aan het licht dat Marco Borsato en Leontine opnieuw aan het daten zijn geslagen. Het ex-koppel had vorig weekend zelfs een romantisch weekendje. Zij zijn niet de enigen die in de zevende hemel zijn. Ook hun kinderen kunnen hun geluk niet op.

Marco Borsato verklapt aan RTL Boulevard hoe het weekend was. “Geloof me, ik heb een fantastisch weekend gehad.” De fans hopen natuurlijk vurig dat er nog veel meer zo’n weekenden gaan volgen.

Nog heel pril

De zanger beseft dat hij nog niet te hard van stapel mag lopen. Hij vervolgt: “Maar nogmaals: we hebben de vorm losgelaten. Iedereen wil van alles weten, dat was ook al toen we elkaar voor het eerst ontmoetten. Toen werden we ook al gebombardeerd en benoemd tot ideaal paar.” Omdat Marco dit wil vermijden, is hij nu heel voorzichtig in zijn uitspraken. “Het is allemaal heel pril, heel voorzichtig en wil er vooral niet teveel druk op leggen.”

Natuurlijk wil iedereen ook weten over hoe hun kinderen erover denken. Zijn ook zij gelukkig met de prille hereniging? “Wat denk je? Natuurlijk!”, zegt de zanger uitgelaten.

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: Chantal Janzen maakt het nóg bonter, trekt jurk omhoog tijdens Songfestival!

Chantal Janzen is voor Nederland toch wel de hoofdrolspeelster in het Eurovisie Songfestival. Niet alleen om hoe Chantal is als presentatrice, want ze doet het geweldig. Maar ook om hoe ze erbij liep tijdens de halve finale. Twitter leek bijna te ontploffen door de reacties over haar jurk en wat daar allemaal door te zien was.

Mocht je dat nog even rustig terug willen kijken dan begrijpen we dat best. Je kunt alle foto’s via de link onder de onderstaande alinea terugvinden. We zijn benieuwd wat haar outfit gaat zijn wanneer de finale van het Songfestival gehouden wordt waar ook Nederland mag optreden.

Chantal Janzen laat microfoon zien!

In ieder geval is Chantal niet de doorsnee presentatrice van het Songfestival, en dat laat ze hier even zien. Wanneer je je afvraagt waar ze haar microfoon en bijbehoren precies laat, dan weet je dat vanaf nu. Niet dat daar iemand naar heeft gevraagd, maar ook dát laat de presentatrice weten. Ze wil het gewoon graag even laten zien! Ze schrijft er het volgende bij: “NOBODY: Where do they put their microphone -belts at Eurovision? ME: 👆🏼

Doorgaan met lezen

Celeberties

Monique Westenberg op date op Ibiza: ‘De beste in jaren!’

Waar André Hazes (27) en zijn nieuwe vlam Sarah van Soelen naar Ibiza gingen om hun liefde te bezegelen, ging zijn ex Monique Westenberg (43) voor een andere bijzondere date. Want haar zoontje is en blijft voor nu de enige man in haar leven.

Monique heeft zich helemaal mooi opgedoft voor dit uitje en ziet eruit om door een ringetje te halen. Ze schrijft dan ook: ‘I had a date ♡︎.’

Tekst gaat verder onder de post.

View this post on Instagram

A post shared by ̈ (@moniquenoell)

‘Geen betere date’
Volgers geven Westenberg groot gelijk dat ze even lekker geniet met haar zoontje Dré. ‘❤️!! De mooiste dates ’, laat Lucy Woesthoff achter. Een andere volger merkt op: ‘Je kunt geen betere date hebben, je hebt goud.’ Ook is nog te lezen: ‘Liefde, liefde en nog eens liefde❤️’ en ‘Volgens mij de beste in jaren! ❤️❤️’

Ibiza
Vlak nadat André terugkwam van zijn liefdesvakantie op Ibiza, vertrok Monique naar het zonovergoten eiland. De blondine is er tussenuit met haar zoontje Dré, die daar ook meerdere zwemlessen van Children of the water volgt. Ze is inmiddels bevriend geraakt met eigenaresse van de zwemschool, Zoë van Straalen. Op Instagram Stories was te zien dat Monique en haar zoontje ook buiten de zwemlessen met Zoë optrekken.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending