Connect with us

Gezondheid

Bizar: BNN voorspelde het coronavirus 11 jaar geleden al

De huidige corona-uitbraak en de heftigheid daarvan kwam voor bijna iedereen als een totale verrassing. Echter leek BNN de uitbraak in 2009 al te voorspellen, in het programma ‘BNN in 2020.’

Daarin werd vanuit een fictief 2020 teruggekeken op het verleden, en vooral de aflevering met de zogenaamde Thaise griep lijkt wel verdomde veel op de huidige situatie.

BNN voorspelde coronavirus

Mondkapjes, quarantaine, scholen dicht, platgelegde evenementen, mondkapjes en de griep kwam uit… Jawel, China. Best wel een beetje creepy dus!

Gezondheid

‘Maatregelen tegen coronavirus mogelijk twee jaar lang nodig’

Het zou nog een of twee jaar lang kunnen duren voordat het coronavirus helemaal onderdrukt is. Maatregelen, zoals afstand houden, zouden tot die tijd mogelijk nodig blijven.

Dat meldt de NRC op basis van gesprekken met Nederlandse hoogleraren en onderzoekers. Zij benadrukken dat de schattingen hoogst onzeker zijn, maar kijken naar scenario’s die een of twee jaar lang duren.

Een groep epidemiologen, wiskundigen, psychologen en modelleurs denkt inmiddels mee met het RIVM over wat er moet gebeuren na de eerste besmettingsgolf. ‘Het is evident dat we moeten gaan rekenen’, zegt hoogleraar theoretische epidemiologie Hans Heesterbeek tegen de krant. ‘De politieke en maatschappelijke keuzes die voorliggen, zijn zo groot. We moeten scenario’s hebben waarover we kunnen brainstormen.’

Bron: AT5

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Let op: Zo weet je of je besmet bent met het coronavirus! (symptomen)

De afgelopen dagen heeft het coronavirus het wereldnieuws gedomineerd.

Vanochtend kwam naar buiten dat het aantal besmettingen binnen één dag met 1459 gevallen is gestegen. Wereldwijd zijn er nu minimaal 6000 mensen besmet met het virus en meer dan honderd mensen aan overleden.

Langzaamaan duiken er op verschillende plekken in de wereld mensen op, die besmet blijken te zijn met het virus.

Zo is gisteren naar buiten gekomen dat Europa inmiddels is bereikt, aangezien er in Duitsland drie mensen besmet zijn geraakt met het virus.

Overdraagbaarheid:
De man in Duitsland bij wie het virus is geconstateerd heeft het virus gekregen van zijn Chinese collega. Maar volgens experts is het virus oorspronkelijk afkomstig van dieren.

Zo zouden experts uit China maar ook wetenschappers van onze eigen Universiteit Utrecht er nu vrijwel zeker van zijn dat het virus afkomstig is van vleermuizen.

Verder zou het virus moeilijk kunnen overleven buiten het lichaam. Je loopt dus geen risico als je pakketjes uit China besteld.

Symptomen
De volgende symptomen van het coronavirus zijn inmiddels bekend:

Mensen die besmet zijn met het virus krijgen vooral last van koorts en hoesten. Ook ademhalingsproblemen zijn een symptoom en het virus kan uiteindelijk leiden tot levensbedreigende luchtinfecties.

De meeste mensen die tot nu toe zijn overleden aan het virus, stierven aan de gevolgen van een longontsteking veroorzaakt door het virus.

Als je eenmaal besmet bent met het virus zouden de symptomen zich binnen 2 dagen en 2 weken uiten.

BEKIJK ONDERSTAANDE VIDEO OM TE BEGRIJPEN HOE HET VIRUS TOESLAAT

Doorgaan met lezen

Gezondheid

Waarom het cruciaal is om niemand op je bed te laten zitten met zijn of haar buitenkleding aan

Als je vriendin je vraagt ​​om niet op haar bed te zitten, wees dan niet beledigd! Het is beter om haar voorbeeld te volgen.

Als je geen idee hebt wat je kleren de hele dag hebben opgepikt, zijn hier een paar van deze vuile kleine geheimen.

Wij houden één oog open als het gaat om gezondheid en welzijn. Dus als je geen aandacht schenkt aan wat je bed raakt – scrol naar beneden, dan kunt je ons later bedanken.

Bacteriën klampen zich vast aan het lichaam als lijm

Bacteriën kunnen weken of zelfs maanden op je kleding leven, volgens Philip Tierno, MD, directeur Microbiologie en Immunologie aan de Universiteit van New York.

Tierno voegt eraan toe dat zelfs gloednieuwe kleding nog steeds besmet kan zijn met ziektekiemen, dus het is absoluut een goed idee om het shirt uit te doen waar je al 12 uur rondloopt voordat je op bed gaat zitten.

Deze regel moet ook voor uw gasten gelden.

Het dragen van je buitenkleding op je bed kan infecties, huiduitslag, acne veroorzaken en zelfs vlooien veroorzaken.

Een van de redenen waarom we vaak acne op onze rug en borst zien, is te wijten aan vettige kleding, die straat- en kantoorstof, zweet en dode huid verzamelt – in het algemeen werpt het menselijk lichaam ongeveer een half miljoen huidcellen af ​​en ongeveer een liter zweet dagelijks. En je bed kan een geweldige transporthub zijn voor al dat vuil.

Buitenkleding is overal geweest. Letterlijk.

Neem even de tijd om na te denken over wat uw buitenkleding heeft aangeraakt: stoelen in de metro, bureaustoelen, barkrukken, liftwanden, parkbanken.

Denk eens aan hoeveel meer mensen op die stoelen hebben gezeten! Zou je ze uitnodigen om op je bed te zitten? Nadat je begint te merken wat je kleding op straat raakt, denk je twee keer na voordat iemand buiten je kleding je bed laat raken.

Je bed is een zone van comfort en veiligheid.

Je moet je comfortabel in je deken wikkelen en je kussen knuffelen want het is een plek voor jou om te ontspannen en energie op te doen.

De divisie slaapgeneeskunde in Harvard adviseert bijvoorbeeld om niet in bed te werken en in plaats daarvan tijd door te brengen met vrienden in de keuken of in de woonkamer.

Dus associëren de hersenen het bed met ontspanning en comfort, wat een grote bijdrage is aan een gezonde slaap.

Welke onuitgesproken regels heeft heb jij in je huis? Sta je bijvoorbeeld huisdieren toe in je bed? We zouden het op prijs stellen als u het ons laat weten in de commentaarsectie hieronder!

Doorgaan met lezen

Trending