Bizar voorstel voorzitter COA: ”Bijstandsgezin kan asielzoeker in huis nemen”
Connect with us

Meest bekeken

Bizar voorstel voorzitter COA: ”Bijstandsgezin kan asielzoeker in huis nemen”

Milo Schoenmaker, voorzitter van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), is helemaal de weg kwijt. Om zoveel mogelijk lege bedden in opvangcentra te realiseren, lijkt het hem een uitstekend idee als bijstandsgezinnen asielzoekers in huis nemen.

Schoenmaker is bloedserieus. Hij vindt dat je ”twee vliegen in één klap slaat” als je een bijstandsmoeder met kinderen in een huis laat wonen met een statushouder. Dat scheelt zoeken naar woningen en creëert aan de andere kant lege bedden bij opvangcentra.

‘Bijstandsmoeder moet vertrekken’

Schoenmaker doet zijn uitspraken in een interview met de Volkskrant. Hij wijst erop dat het COA veel locaties heeft met meerdere panden. ”Of panden die dermate groot zijn dat we gemakkelijk een vleugel kunnen afzonderen. Dan hak je zo’n gebouw eigenlijk in tweeën.”

”Het COA huurt het gebouw als geheel en kan allebei de vleugels gebruiken. Als we dan vervolgens krimpen, houden we één vleugel helemaal vrij. Dan kan de gemeente daar andere personen inzetten”, zegt hij.

Als de asielstroom toeneemt, zou het wel zo kunnen zijn dat de bijstandsmoeder moet vertrekken. Hoe snel dat dan moet gebeuren, is volgens Schoenmaker afhankelijk van de gemeente.

Bizar voorstel voorzitter COA: ''Bijstandsgezin kan asielzoeker in huis nemen''

PvdA: Plan niet slecht

PvdA-Kamerlid Habtamu vindt de woningnood erg schrijnend, maar heeft een goede oplossing: er moet meer gebouwd worden.

Deze oplossing had echt niemand aan zien komen, maar goed. Habtamu neemt overigens geen afstand van het plan van de COA-voorzitter. ”Je moet naar maatwerk zoeken. Als dit op dit moment in een bepaalde regio qua maatwerk het beste is, dan zou het kunnen dat je hiernaar kijkt.”

Meest bekeken

Nederland in shock door uitgelekte beelden Amalia: “Wat heb je jezelf in godsnaam aangedaan?”

Onze prinses komen de afgelopen tijd wat vaker tegen in de media dan we normaal gewend zijn. De heeft alles te maken met het feit dat ze in Amsterdam is gaan studeren. Dat ze gaat studeren is opzicht redelijk normaal nieuws maar het feit dat er mensen hun woning uitgezet werden is weer een ander verhaal.

We weten dat ze gaat studeren in Amsterdam en om als princes te kunnen studeren kun je kennelijk niet zomaar een kamer huren, ze heeft bijvoorbeeld namelijk ook beveiliging nodig.

Heel pand

Amalia heeft een gehele woning nodig om te kunnen studeren in Amsterdam, deze woning moet ook verbouwd worden zodat het aan alle veiligheidseisen voldoet. Ze zit dan wel aan de grachten van Amsterdam en heeft ook nog eens beveiligers om zich heen – wat flink in de kosten kan oplopen. Alleen al de huur van het pand wordt geschat op een bedrag van maar liefst 15.000 euro per maand.

Heftige beelden

Amalia woont nog niet in het pand omdat de vakantie nog volop aan de gang is. Ze is momenteel op vakantie, waar precies weten we niet maar er zijn beelden uitgelekt waarbij Amalia te zien is en er iets niet helemaal goed is gegaan op haar vakantie.

Uitgelekte beelden Amalia

Amalia is momenteel ergens met haar familie in het buitenland nog heerlijk aan het vertoeven van de zomervakantie en daar zijn beelden van uitgelekt. Op deze beelden is te zien dat Amalia een klein foutje heeft gemaakt tijdens het zonnen en veel mensen zijn in shock omdat ze zagen dat het echt niet helemaal goed is gegaan.

Amalia is zich namelijk vergeten in te smeren.

Dubbelganger

De beelden lijken echter niet over Amalia te gaan maar over haar dubbelganger. Veel mensen dachten echter dat het over onze toekomstige koningin ging maar niet lijkt minder waar. Wie van de twee het ook is, ze is in ieder geval enorm verbrandt en mensen reageerden dan ook volop op onderstaande beelden:

Iemand reageerde onder de beelden met:

 

 

“Wat heb je jezelf in godsnaam aangedaan?”

Iemand anders schreef:

“Ik dacht toch echt dat dit Amalia was”.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Man (58) overleden na insectenbeet tijdens fietstocht

Een 58-jarige Belg is tijdens een fietstocht overleden nadat hij in zijn hals werd gebeten door een insect. De insectenbeet veroorzaakte een allergische reactie. De man kwam om het leven door verstikking.

Philip Saeles was zaterdag onderweg met enkele leden van een landelijke vereniging. Op de terugweg verloor hij de controle over het stuur van zijn fiets. Andere fietsers konden vermijden dat hij op de grond viel. Onder de groep fietsers waren ook enkele professionele hulpverleners.

De hulpdiensten kwamen eveneens ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. De man overleed ter plaatse.

Uit onderzoek blijkt dat de man is gebeten door een insect, wellicht een bij. Daarop volgde meteen een allergische reactie, waardoor Philip stikte.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Bestuurder schrikt zich kapot van spin in auto en ramt verkeersbord

Een automobilist op Isle of Wight botste tegen een verkeersbord nadat hij een spin in zijn auto had gezien.

De man reed een tijdje geleden in het noorden van het eiland toen hij de onwelkome en kruipende verstekeling opmerkte.

Hij probeerde de spin te verwijderen, maar keek hierdoor niet meer naar de weg en ramde een verkeersbord. Gelukkig had de man slechts lichte verwondingen. Hoe het met de spin is afgelopen, is niet bekend.

In een Facebookpost liet de politie van Isle of Wight weten:

“Onze ARV / collega’s hebben een drukke middag gehad. Ze hebben momenteel te maken met dit voertuig op Kite Hill in Wootton, dus houd hier rekening mee als u hier rijdt, het verkeer kan langzamer gaan, totdat dit voertuig is verwijderd.”

“Deze bestuurder probeerde op het moment van dit incident een spin uit zijn voertuig te verwijderen.”

“We zijn blij om te melden dat de bestuurder slechts lichte verwondingen heeft opgelopen aan dit incident, maar houd zoals altijd uw ogen op de weg gericht, want er is in deze tijd van het jaar veel afleiding.”

Als de schrik je om je hart slaat is het moeilijk om geconcentreerd te blijven, maar het is belangrijk om altijd op te letten in het verkeer!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending