Bizarre beelden: kind uit boodschappenkar gestolen terwijl ouders ernaast staan
Connect with us

Meest bekeken

Bizarre beelden: kind uit boodschappenkar gestolen terwijl ouders ernaast staan

In Zuid-Afrika is voor de tweede keer in korte tijd een kind uit een boodschappenkar gehaald door een onbekend persoon terwijl de ouders van het kind ernaast staan. 

De ontvoering vond afgelopen maandag plaats in de plaats Gqeberha. Op de beelden is te zien hoe de ouders omgedraaid naast de winkelwagen staan, als een onbekende vrouw opduikt die het kind met een vliegensvlugge beweging uit de wagen haalt.

Wanneer de vader van het kind de beveiliging erbij haalt, wordt de vrouw gespot die het kind uit de wagen pakte. Volgens de dader, die zich in gezelschap bevond van een andere vrouw, wilde ze een grap uithalen met de ouders. De politie ziet er de lol niet van in en heeft beide verdachten aangehouden. Er is een onderzoek ingesteld naar de gebeurtenis. De vrouwen zitten vast.

Man steelt kind

Op 26 augustus jongstleden gebeurde een soortgelijk incident. Toen een vrouw boodschappen deed en iets uit een schap wilde pakken, trekt een medewerker haar kind uit het wagentje. Wanneer de vrouw zich omdraait ziet ze de medewerker met haar kind, waarop ze haar kind terughaalt.

De werkgever van de man heeft hem geschorst en de dader is aangehouden door de politie.

Celeberties

Rachel Hazes: ‘Dit zei André Hazes voor het laatst toen hij doodging’

De laatste aflevering te zien van de documentaire ‘Kleine Jongen, het echte leven van André Hazes’. Daarin sprak de familie onder meer over het overlijden van de zanger.

Samen met haar Els Hofland blikt Rachel terug op de laatste momenten van André sr. Ze reed gelijk met Hazes naar het ziekenhuis en terwijl zij werd meegeroepen door een arts, zag haar zus het helemaal misgaan. ‘Ik keek naar die hartmeterslag en op een gegeven moment hoorde ik ‘tuuuuut’’, aldus Els.

‘Blijf leven’
Rachel hoorde dat ze geroepen werd en is snel naar de kamer gerend. ‘En riep ik: “Dré, Dré, we zijn hier allemaal voor jou, blijf leven, blijf vechten.” En toen kwam hij omhoog en ging hij een soort glimlachen.’

Gezoend
‘Het leek net of hij ‘Ras’ wilde zeggen en toen was Dré weg. En toen heb ik keihard Dré gezoend op zijn mond’, vertelt ze met toch wel wat vochtige ogen. De zanger, die in 2004 overleed, zou dit jaar zijn 71e verjaardag hebben gevierd. Om die reden werd ook de vierdelige documentaireserie ‘Kleine Jongen: Het echte leven van André Hazes’ gemaakt. Ook verschijnen de komende maanden zijn eerste studioalbums opnieuw op vinyl.

Bron: Shownieuws, Story Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Gezondheid Willem-Alexander steeds meer achteruit

Koning Willem-Alexander liep gisteren nog vrolijk handjes te schudden in het aanmeldcentrum in Ter Apel, terwijl hij kampt met een longontsteking.

Vandaag is duidelijk geworden dat de koning fysiek niet in staat is om af te reizen naar de Verenigde Staten, waar van 6 tot en met 9 september een werkbezoek gepland stond. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. Koningin Máxima gaat overigens wel naar het land van Joe Biden.

Ernstige gezondheidsproblemen voor Willem-Alexander, koning te ziek om te reizen

De officiële lezing van de Rijksvoorlichtingsdienst luidt dat ‘Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander niet zal afreizen naar Texas en Californië op basis van medisch advies’. De dienst is van mening dat vliegreizen het herstel van de koning kunnen dwarsbomen. De koning zal in Nederland ”beperkt” doorgaan met werken.

Hoesten bij asielzoekers
Dat de Rijksvoorlichtingsdienst uitgerend nu met dit bericht komt, maakt het nog vreemder dat de koning gisteren naar Ter Apel is gegaan om te gaan kijken en praten met asielzoekers.

Er zijn video’s opgedoken waarin Willem-Alexander meermaals stevig moet hoesten, waarvoor hij zelfs zijn excuses heeft aangeboden aan een verpleegkundige van Artsen zonder Grenzen.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Klant eist dat eigenaresse bord ophangt met waarschuwing dat medewerker beperking heeft

Het lijkt dat sommige mensen liever klagen dan begrip tonen. Een klant van een Pizza Inn klaagde bijvoorbeeld over een autistische medewerker en vroeg de eigenaresse om een bord te plaatsen, om kanten te waarschuwen. Maar de eigenaresse, Amanda, nam het heft in eigen handen.

“Ze zijn als kinderen voor mij en dat maakt me boos.”

Enkele jaren geleden koos de eigenaar van dit restaurant, Amanda Cartagine, ervoor om mensen met een beperking in dienst te nemen. Amanda heeft een kind met het syndroom van Down en weet wat het betekent om niet geaccepteerd te worden.

“Wij, ouders van kinderen met speciale behoeften, hebben nog steeds veel problemen, we moeten vooroordelen bestrijden en anderen leren dat onze kinderen niet anders zijn,” vertelde ze aan WYFF News.

Amanda legt uit dat haar zoon haar inspireerde om personeel met verschillende soorten beperkingen aan te nemen. Ze weet dat ze meer tijd nodig hebben om het vak te leren. Het is ook belangrijk dat ze in een veilige omgeving werken.

“We moeten geduld hebben en wachten tot ze in hun eigen tempo leren. Als ze dat doen, kan niemand ze stoppen.”

Ze was dus erg boos toen een klant een van haar medewerkers vernederde.

De klant had de jongen gevraagd om de saladebar voor hem te vullen, maar dat lukte niet. Het was niet zijn taak en niemand had het hem geleerd.

Een andere medewerker legde de situatie aan de klant uit. “Het is niet zijn taak. We hebben hem ingewerkt om andere dingen te doen,” legde achteraf Amanda uit.

Maar de klant was helemaal niet vriendelijk. Voordat hij het restaurant verliet, had hij geroepen dat ze klanten echt moesten ‘waarschuwen’ met een bord dat er mensen met een beperking werken.

Amanda was bang en boos, maar besloot een constructieve oplossing te vinden.

“Ik beschouw ze allemaal als mijn kinderen, dus dat maakte me boos,” vertelde Amanda aan WYFF News.

In plaats van een bord te laten zien om klanten te waarschuwen voor de aanwezigheid van werknemers met een beperking, koos ze ervoor om een iets andere boodschap te delen.

Ze wilde dat het personeel zich altijd veilig zou voelen in haar restaurant, maar tegelijkertijd wilde ze ook een duidelijke boodschap naar klanten sturen.

Hier is de boodschap van Amanda:

“We zijn er trots op gelijke werkkansen te bieden en ALLE kinderen van God in dienst te nemen!”

Amanda is een voorbeeld voor ons allemaal! Iemand anders op deze manier een kans geven is ontzettend lofwaardig!

In de video hieronder vertelt Amanda over haar restaurant en het verhaal dat haar ertoe heeft gebracht deze speciale boodschap op te hangen. Deel dit verhaal als je ook vindt dat Amanda een lichtend voorbeeld is!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending