Bizarre onthulling in de zaak tegen Marco Borsato: Onthuld door BN’er
Connect with us

BNers

Bizarre onthulling in de zaak tegen Marco Borsato: Onthuld door BN’er

Dennis Schouten, mede bekend van het YouTube-programma Roddelpraat, heeft na tweeënhalf jaar een onverwachte onthulling gedaan over de zaak rondom Marco Borsato.


In zijn recent uitgebrachte boek, getiteld “Dennis Schouten: Beschadigd, op weg naar de dood”, deelt hij eindelijk wie de mysterieuze klokkenluider was achter het mogelijk s*ksueel grensoverschrijdend gedrag van de zanger.

De onthulling vond plaats in Roddelpraat, waar Dennis Schouten samen met Jan Roos al geruime tijd sprak over de mogelijke misstanden rondom Marco Borsato.

Deze onthulling wordt door Schouten beschouwd als een van hun grootste scoops in de vier jaar dat het programma bestaat, en hij onthult dat ze er eigenlijk per toeval achterkwamen.

Het verhaal begint in augustus 2021 tijdens de première van La Casa de Papel, waar Dennis en Jan Versteegh elkaar tegenkwamen.

Versteegh bracht ter sprake dat er geruchten gingen over Marco Borsato die zich zou hebben vergrepen aan een jonge vrouw.

Hij moedigde Schouten aan om hiermee naar buiten te komen, aangezien het verhaal al geruime tijd rondging in de media, maar niemand het durfde te openbaren.

Hoewel Versteegh de bron niet wilde onthullen, liet hij doorschemeren dat het bericht via zijn netwerk in de mediawereld bij hem was beland.

Hoewel Dennis Schouten doorgaans terughoudend is om zijn bronnen bekend te maken, maakte hij in dit geval een uitzondering en prees hij Jan Versteegh als klokkenluider van de vermeende misstanden rondom Marco Borsato.

Hij baseerde zijn vertrouwen op het feit dat een andere bekende RTL-persoonlijkheid hem had verteld dat John van den Heuvel al onderzoek deed naar de kwestie. Dit gaf Schouten het vertrouwen dat het verhaal waar zou kunnen zijn.

Niet veel later werd er daadwerkelijk aang!fte tegen Borsato gedaan, en Tim Hofman kwam met een aflevering van BOOS waarin beschuldigingen rondom The Voice werden geuit.

De onthulling van de klokkenluider heeft voor veel opschudding gezorgd en werpt een nieuw licht op de zaak rondom Marco Borsato.


Met deze nieuwe informatie hoopt Schouten bij te dragen aan meer openheid en transparantie in de entertainmentindustrie, waar het aankaarten van dergelijke gevoelige kwesties vaak gepaard gaat met aarzeling en angst voor repercussies.

De onthulling van de klokkenluider heeft niet alleen geleid tot opschudding binnen de entertainmentindustrie, maar heeft ook een breder gesprek op gang gebracht over het belang van het aan de kaak stellen van misstanden en het beschermen van slacht0ffers van s*ksueel grensoverschrijdend gedrag.

De zaak rondom Marco Borsato is slechts een van de vele voorbeelden van bekende figuren die worden beschuldigd van ontoelaatbaar gedrag.

Het feit dat bekende persoonlijkheden zoals Dennis Schouten en Jan Versteegh hun platform gebruiken om dergelijke kwesties aan het licht te brengen, benadrukt de verschuiving naar meer openheid en verantwoording binnen de media.

Het is belangrijk op te merken dat het onthullen van dergelijke informatie niet alleen de verantwoordelijkheid is van de media, maar ook van de bredere samenleving.

Het creëren van een cultuur waarin slacht0ffers van s*ksueel misbru!k zich gesteund voelen om naar voren te komen en hun verhaal te vertellen, is essentieel voor het aanpakken van deze problemen.

Hoewel het proces van onthulling en confrontatie moeilijk kan zijn voor alle betrokken partijen, is het een cruciale stap in de richting van gerechtigheid en het voorkomen van toekomstig misbru!k.

Het is dan ook belangrijk dat er mechanismen en steunsystemen worden opgezet om slacht0ffers te helpen bij het omgaan met de gevolgen van hun ervaringen en bij het zoeken naar gerechtigheid.

De onthulling van de klokkenluider in de zaak Marco Borsato is slechts een voorbeeld van hoe de media een rol kunnen spelen in het aan het licht brengen van misstanden en het bevorderen van verantwoordelijkheid en transparantie.

Het is een herinnering aan het belang van een kritische en ethische benadering van nieuwsverslaggeving, en het onderstreept de noodzaak van een cultuur van respect, veiligheid en integriteit binnen alle sectoren van de samenleving.


BNers

Echtgenoot van Wieteke van Dort plotseling overleden

Twee maanden geleden werd bekend dat actrice Wieteke van Dort ongeneeslijk ziek is. Vanavond is naar buiten gebracht dat haar man Theo Moody (86) is overleden. Wieteke is te zwak om naar de crematie te gaan…

Vrede met de dood

In mei dit jaar kreeg Van Dort te horen dat ze kanker heeft. Volgens haar secretaresse waren haar man en de kinderen er voortdurend voor haar.
Maar deze week is haar man Theo, die vijf jaar ouder was, plotseling overleden. Hij had last van zijn darmen en besloot dat hij daaraan niet meer geholpen wilde worden. Hij heeft er zelf voor gekozen om te sterven, zo laat Alexander Moody, de jongste zoon weten aan De Telegraaf.
”Hij had vrede met zijn dood hoewel ze het heel moeilijk vond, heeft Wieteke dat nu ook.” Alexander geeft aan dat er nog gesprekken zijn gevoerd met de familie.
”We vonden het niet gemakkelijk om hem te laten gaan, maar we hadden begrip voor zijn beslissing zich niet meer te laten behandelen. Het is goed zo. Mijn vader was op. Zijn overlijden zal voor hem als een bevrijding hebben gevoeld.”
”Ook omdat hij leefde met de angst dat mijn moeder hem op een dag voor zou gaan”, zo besluit Alexander in De Telegraaf.

Te zwak voor crematie

Volgens Alexander zag zijn vader een leven zonder Wieteke niet zitten. ”Dat heeft hij de afgelopen tijd vaker gezegd.”
Afgelopen maandag is Theo Moody tegen een uur of zeven vredig ingeslapen, in het bijzijn van Wieteke en de kinderen.
Theo Moody en Wieteke waren in totaal 54 jaar getrouwd. Volgens haar zoon houdt zijn moeder zich kranig en dapper.
Alsof dit niet hartverscheurend genoeg is, is Wieteke te zwak om volgende week naar de crematie van haar man te kunnen gaan.
Wij wensen Wieteke en de overige nabestaanden veel sterkte en kracht toe. Steun haar met een hartje en een lieve reactie.
Doorgaan met lezen

BNers

Gordon zit vast in Dubai: ‘Aangifte tegen hem gedaan en zijn paspoort is ook afgepakt!’

Gordon heeft een aantal jaar geleden besloten dat hij liever in Dubai woont met gelijkgestemden. Daarmee bedoelen we ‘met andere mensen die ook graag willen laten zien dat ze veel geld hebben’. Zoals je misschien wel weet loop Goor graag te pochen met zijn designerkleding, brilletjes en tasjes. Iets wat in Nederland niet altijd even goed gewaardeerd wordt, in Dubai is het echter het gemiddelde beeld van de mensen daar. Goor heeft ooit Amsterdam ingeruild voor het Gooi maar ook dat bleek niet anoniem en luxe genoeg te zijn.

In de podcast Borrelpraat met Thijs Boermans en Niels Oosthoek vertelt Goor over zijn overstap naar Dubai: “Het was best een flinke beslissing, want ik ben toch een Amsterdammer en heb jarenlang in het Gooi gewoond. Dat was op zich al een opgave. Maar het was er wel veilig. In het begin dacht ik: dit is het paradijs. Ik werd nergens herkend. De anonimiteit was heerlijk.”

Paspoort van Gordon afgepakt

Echter vertelt Goor dat het leven in Dubai niet zo vrij is als in Nederland: “Ik was ook een beetje gestresst van alle negatieve media-aandacht en het heeft ook heel veel voordelen, maar dan word je geconfronteerd met de cultuur en de regels die er gelden, want je hebt geen idee. Een middelvinger opsteken in public? Dan ga je de gevangenis in.”


Goor heeft de strenge regels van het land zelf ervaren: “Ik heb wel een keer f*ck you gezegd tegen een vrouw, die is naar de politie gegaan en heeft aangifte gedaan, waardoor ik een travel ban heb gekregen van vijf maanden. Oftewel: mijn paspoort werd ingenomen. Ik heb 150.000 dirham schadevergoeding moeten betalen. Dat is 50.000 euro. En dat heeft er wel ingehakt voor mij, want als jij in een land vastzit waar je niet meer uit kan, dat is echt een pressiemiddel. Dan kun je net zo goed een gevangenisstraf hebben. Dit was twee jaar geleden, in mijn eerste jaar. Als je f*ck you zegt… Oké, het was niet chic, maar ze verdiende het op dat moment, want het was echt een kutstreek wat ze bij me uithaalde. Als je daar dan zo’n straf voor krijgt of tien keer op het politiebureau voor moet komen. Ja… dat vind ik echt van de gekke.”

Toch wil Gordon in Dubai blijven!

Tóch blijft Goor in Dubai wonen. Soms. Goor: “Ik ga niet weg, hè, uit Dubai, want het heeft ook voordelen, alleen ik ga niet meer permanent daar wonen. We wonen daar met 4 miljoen expats. Van hen zijn er zeker 1 miljoen homoseksueel, maar dat zegt niet iedereen en dat lees je ook nergens. Ze gedogen het, laat ik het zo zeggen. Ik heb zelfs op een gayfeest gestaan op het strand in Dubai met rainbow flags en weet ik veel wat. Het is verboden, maar je gaat er niet de gevangenis voor in.”

Goor heeft zelfs een politiecommissaris uit Dubai gehad: “Ja, ik heb nog nooit zoveel l*ll*n gezien in m’n hele leven, echt niet normaal. Ze zijn bijna allemaal ervoor in, echt. Mijn eerste date was met een politiecommissaris, ik zweer het je. Ik zie zijn uniform nog liggen in de hoek. Ik kon duidelijk merken dat hij eerder op een kameel had gezeten. Hahaha.” De podcast:


Doorgaan met lezen

BNers

Rechter veroordeelt Ali B tot twee jaar onvoorwaardelijke celstraf: verkrachting Naomi en poging tot verkrachting Ellen ten Damme bewezen

Ali B moet twee jaar de gevangenis in. Dat oordeelde de rechtbank in Haarlem vandaag. De rechter acht de rapper schuldig aan een verkrachting in 2018 en een poging tot verkrachting in 2014.


Ali B stond terecht voor vier zedendelicten: twee aanrandingen en twee verkrachtingen. Hij werd vrijgesproken van een aanranding in Heiloo in 2018 en een aanranding in Amsterdam in datzelfde jaar.

De rechter noemde Ali B “een tamelijk dwingend persoon die geen nee accepteert, weinig inlevingsvermogen in anderen toont en uitgaat van zijn eigen visie op zaken”:


Twee jaar cel voor Ali B: ‘Hij nam geen verantwoordelijkheid voor zijn daden’
Bij de verkrachting en poging tot verkrachting waren zijn “eigen seksuele behoeftes leidend”, stelde de rechter. Hierbij had hij volgens haar geen oog voor de gevolgen voor de vrouwen.

De straf is lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat eiste vorige maand een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar. Ali B was zelf niet aanwezig bij de uitspraak, zoals hij van tevoren al had aangekondigd.

‘Geen weerstand bieden’

Van zangeres Ellen ten Damme lag er een melding van een verkrachting in 2014 in Marokko. Dat gebeurde volgens Ten Damme tijdens opnames voor het tv-programma Ali B en de Muziekkaravaan. Jill Helena (artiestennaam), oud-kandidaat van The Voice of Holland, had aangifte gedaan van een aanranding in 2018 in Amsterdam. Verder was er een aangifte van een vrouw genaamd Naomi van aanranding en verkrachting op een schrijverskamp in Heiloo in 2018.

De vrouwen konden volgens de officier van justitie “geen weerstand bieden” aan Ali B. “Hij heeft geen enkel respect voor de lichamelijke integriteit van slachtoffers. Van enig inlevingsvermogen in wat voor schade dit bij hen zou kunnen aanrichten is geen sprake.”

Maar de advocaat van Ali B, Bart Swier, vroeg om vrijspraak in alle zaken. Ali B “accepteert wel degelijk nee”, stelde zijn advocaat Bart Swier in zijn pleidooi.

Angstaanvallen

Ali B werd meerdere keren emotioneel tijdens de rechtszaak. Hij zei nooit een signaal te hebben gehad dat iets gebeurde tegen iemands zin.

Ook sprak hij van een “trial by media”. Hij zei in de media onterecht te zijn neergezet als “een seksueel roofdier”. Dat vrat aan hem. “Ik kreeg angstaanvallen, had slapeloze nachten. Voor het eerst voelde de dood warmer dan leven.”


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending