Boer denkt dat koe zwanger is – krijgt shock van zijn leven wanneer eerste kalf verdwijnt
Connect with us

Gezondheid

Boer denkt dat koe zwanger is – krijgt shock van zijn leven wanneer eerste kalf verdwijnt

Deb en Chuck Belbo, beiden boeren, kregen meer wat ze verwachtten, toen een van hun koeien zwanger werd.

Het koppel was eigenaar van heel wat hectaren grond en liet hun dieren vrij rondlopen op de boerderij. Het idee was dat hun koeien zonder stress met elkaar konden paren en communiceren, en dat er daardoor wel eens kalfjes zouden kunnen geboren worden.

Natuurlijk waren Deb en Chuck beiden blij om een nieuwe baby op de wereld te verwelkomen. Ze wilden het dier met liefde en zorg grootbrengen, iets wat ze met al hun dieren doen.

Toen een van hun dieren echter zwanger werd, waren Deb en Chuck in shock. Ze konden hun ogen niet geloven.

Ze hadden namelijk geen idee dat hun nieuwe “kalfje” geschiedenis zou schrijven om een wel heel bijzondere reden…

De familie Beldo is al sinds 1882 actief als landbouwers. Generaties van boeren die altijd respect hadden voor de natuur en de dieren.

Ze verbouwden hun grond, kweekten dieren en deden hun uiterste best om rond te komen met wat ze verdienden. Als boer is het leven namelijk geen pleziertje. In 1882 hadden ze immers niet de middelen en technologie als vandaag de dag.

Met zoveel ervaring in de familie waren Chuck en Deb overtuigd dat ze hun familietradities wilden verderzetten.

Toen een van hun koeien dus zwanger werd, was het koppel trots om een nieuw kalf te verwelkomen op de wereld.

Zelfs voordat Mu de koe beviel, merkte de dochter van Chuck en Deb, Jamie, op dat de koe veel groter was dan de wat de koeien op de boerderij normaal waren tijdens zwangerschap.

“Moeder had opgemerkt dat ze groot was maar had er verder niet echt bij stilgestaan. Tweelingen komen namelijk vaak voor,” vertelde Jamie aan Minnesota Public Radio.

“Eigenlijk hadden ze eerder dit jaar al een tweeling op de wereld gezet, maar jammer genoeg werden ze geboren tijdens de bitterkoude winter en ze overleefden het niet.”

Maar toen Mu op het punt stond om te bevallen, was de hele familie in shock door het aantal kalveren waarvan ze beviel.

Niet een, geen twee, zelfs geen drie. Deb en Chuck kregen maar liefst 4 kalfjes!

De familie werkte zeer lang om de kleine kalfjes te verzorgen, en hoopte dat ze allen de eerste nacht zouden overleven.

De kalfjes waren zeer klein toen ze werden geboren en dus konden ze zich niet voeden aan hun moeder.

Deb en Chuck moesten daardoor handmatig voeding geven en de dieren de verzorging bieden die ze nodig hadden tijdens de dag en nacht.

Gelukkig bleken de kalfjes veel sterker dan dat ze eruit zagen.

Alle vier de kalveren overleefden de eerste nacht, en vandaag verkeren ze in uitstekende staat. Zelfs het jongste lid van de familie Beldo helpt af en toe een handje om de jonge kalfjes te helpen!

Vierlingen zijn zeer zeldzaam bij mensen, maar bij koeien zijn ze zelfs nog een groter medisch fenomeen. Slechts 1 op 700.000 koeien zal bevallen van vier kalveren.

Bovendien zijn de kansen dat alle vier de beestjes levend worden geboren 1 op 11,2 miljoen. Dat is een mirakel!

Het is fantastisch om te zien hoe dergelijke mirakels gebeuren in het dierenrijk!

Hoe fantastisch is het niet om te zien hoe Mu en haar vier kalfjes met elkaar opschieten?

Laten we dit bericht DELEN als je hier ook gelukkig van wordt!
[fblike]

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen

Trending