Boer vindt vier in de steek gelaten kittens in de stal. Als ze volwassen zijn, ontdekt hij de waarheid over hen
Connect with us

Nieuws

Boer vindt vier in de steek gelaten kittens in de stal. Als ze volwassen zijn, ontdekt hij de waarheid over hen

Ik weet dat er veel mensen zijn die niet gek zijn op katten, maar wie kan er weerstand bieden aan vier schattige kittens?

Dat is precies wat een Russische boer onlangs heeft ervaren nadat hij struikelde over een groep kittens in zijn schuur.

De boer wachtte enkele dagen tot de moeder terug zou komen naar haar nest, maar ze kwam niet opdagen. De kittens waren kennelijk, om een ​​onbekende reden, in de steek gelaten door hun moeder.

De boer nam daarom het op zich om de kittens op te voeden en hen alles te geven wat ze nodig hadden.

Maar toen de kleine katjes groeiden, begon hij te beseffen dat dit geen gewone katten waren die hij had ontdekt.

In feite leken ze weinig op “normale” katten. Toch was de boer niet zeker van zijn afkomst … totdat de waarheid naar voren kwam. Dat is toen hij onmiddellijk actie ondernam.


Op het eerste gezicht leek niets ongewoons met het nest dat de boer op zijn schuur ontdekte – vooral omdat hij weinig ervaring of kennis had van verschillende kattenrassen.

Toen de boer besefte dat deze kittens geen gewone boerderijkatten waren, nam hij contact op met het natuurreservaat Daurskys in het zuidoosten van Rusland.

Het bleek dat de katten eigenlijk manoelen waren, een ras van kleine wilde katten die in Centraal-Azië wonen.

Manoelen zijn ongeveer even groot als huiskatten. Ze hebben lange snorharen en wegen ongeveer evenveel gewone huiskatten.


Hun staarten zijn dik en hebben dezelfde dikte over hun lengte. De katten hebben heldere zwarte ringen op hun staarten en donkere vlekken op hun voorhoofd.

De vier kittens werden al snel naar het Daursky-natuurreservaat gebracht, waar ze opgevoed werden door twee vrouwelijke katten die ook in het reservaat leefden.

De moederkatten hadden geen problemen om voor de nieuwkomers te zorgen en zorgden snel voor hen alsof ze van hen waren, volgens Lovemeow.

Maar omdat deze prachtige pallaskatten in het wild thuishoren, bleven de kittens slechts een korte tijd in het natuurreservaat, totdat ze klaar waren om in het wild te worden vrijgelaten.

Volgens vertegenwoordigers van het natuurreservaat die de katten blijven volgen na hun vrijlating, hebben de kittens al vier broers en zussen gekregen en doen het goed!

Aangezien Pallaskatten of manoelen in gevaar zijn (de Animal Care International Union schat de hele populatie op minder dan 50.000 volwassen exemplaren en noemt de soort bijna bedreigd), ben ik zo blij dat deze boer zijn prachtige ontdekking naar een natuurreservaat bracht, zodat ze kan uiteindelijk worden teruggebracht naar het wild.

Ik hoop echt dat velen dit artikel delen, zodat meer mensen zich bewust kunnen worden van deze fantastische katten en de kans krijgen om hulde te brengen aan hen die hard werken voor de belangen van dieren!
[fblike]


BNers

Peter Gillis deelt ‘onbeschrijflijk triest’ nieuws over zoon Mark (28)

De familie Gillis heeft geweldig nieuws gedeeld. Mark Gillis (28) is uit zijn coma ontwaakt en kan weer zelfstandig ademen. Dit maakte zijn vader Peter (62) dinsdag bekend via een bericht op Instagram. Deze ontwikkeling is een belangrijke mijlpaal in Mark’s herstelproces.

Mark Gillis ontwaakt

‘Na meer dan twee weken te hebben geleefd tussen hoop en wanhoop, maakt Mark gelukkig kleine stapjes vooruit’, schrijft Peter bij een foto van zijn zoon. ‘Gisteren durfden de artsen het aan om te testen of Mark zonder beademingsapparaat volledig zelfstandig kon ademen’, vervolgt Peter.

Mark heeft deze test goed doorstaan en wordt nu langzaam wakker. Volgens Peter is het cruciaal om uiterst voorzichtig te zijn, zodat Mark geen terugval krijgt en geleidelijk kan herstellen. Mark zijn doorzettingsvermogen wordt geprezen, evenals de professionaliteit van alle artsen en verpleegkundigen.


Peter Gillis uit zijn dankbaarheid

Ook bedankt hij iedereen voor hun steun en betrokkenheid. Het bericht leest: “Onbeschrijfelijk hoe blij wij zijn dat Mark wakker is en weer op eigen kracht kan ademen. Na meer dan twee weken tussen hoop en vrees te hebben geleefd, maakt Mark gelukkig stapjes voorwaarts.’


“Gisteren durfde de artsen aan om te bekijken of Mark zonder beademingsmachine volledig zelf kon ademen. Hij heeft dit goed doorstaan en wordt langzaam wakker. Van belang om nog heel voorzichtig te zijn, dat hij geen terugval krijgt en stapje voor stapje verder kan herstellen.’

“We zijn ontzettend trots op Mark zijn wilskracht en wat hij allemaal heeft doorstaan. Nogmaals dank voor alle dokters en verplegers voor het geduld en de uitstekende zorg voor onze Mark. Ook bedankt voor alle steun en betrokkenheid van iedereen,” sluit hij af.

Mark ligt inmiddels bijna drie weken in het ziekenhuis met een dubbele longontsteking. Maandag deelde de familie Gillis al dat het ‘een wonder’ was dat Mark vooruitgang boekt.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Na regen komt zonneschijn, meteorologen voorspellen onmenselijke hittegolf op komst!

Het is alweer eventjes zomer maar het lijkt inmiddels alsof de herfst alweer is begonnen. We hebben ongelooflijk veel regen gehad in de afgelopen herfst, winter én lente waardoor we inmiddels wel een paar dagen achter elkaar van droogte kunnen gebruiken. Al is het maar voor onze gemoedstoestand. Toch denken meteorologen dat we wel een héél warme zomer tegemoet komen, er zijn onwijs hete dagen voorspeld.

Waar we het normaal moeten doen met gemiddelde dagen van ongeveer 23 graden in de zomer gaat dat deze zomer, volgens voorspellingen van ‘Weeronline’ wel even anders zijn. Natuurlijk willen we dan weten wanneer dat gaat gebeuren en wát er precies gaat gebeuren.

Hittegolf op komst!

Volgens Weeronline kunnen we veel ’tropische dagen’ verwachten waarbij de temperaturen vaak boven de 30 graden zullen stijgen. Met de lichtvochtigheid in Nederland voelt dat altijd als nog wat warmer aan. Sterker nog, er zouden deze zomer records verbroken gaan worden. Meteoroloog Jordi Huirne waarschuwt alvast voor lang aanhoudende hitte die hij ‘monsterhitte’ noemt. Dit is iets wat steeds vaker voor zou komen vanwege klimaatveranderingen.

De lange termijnvoorspellingen zouden een betrouwbaarheid hebben van 60%, de kans is dus groot dat we deze monsterhitte gaan ervaren. Naast extreme temperaturen kunnen we ook hevige onweersbuien verwachten. Kortom, het weer wordt steeds extremer als we deze voorspellingen mogen verwachten:
Doorgaan met lezen

Entertainment

Zien: First Dates-deelneemster Priscilla wil alleen daten met mannen met meer dan 18 centimeter

Ondanks dat er nog steeds mannen zijn die denken dat een foto van hun ‘grote trots’ in de smaak valt bij vrouwen, is dit echt niet zo. Het sturen van deze foto’s wordt zelfs gezien als één van de allergrootste afknappers.

Een van de vrouwen die dit een verschrikkelijke afknapper vindt, is een deelnemer van First Dates, die niet op haar mondje gevallen is. Ze legt dan ook meteen uit waarom.

Daten via internet

De dame heeft al meerdere keren geprobeerd om te daten via het internet. Toch kwam ze elke keer van een koude kermis thuis. “Als je mij na één zin al vraagt of ik nat ben, dan ben ik wel uitgeluld. Dan krijg je van mij gewoon de koude douche op je harses.”


Dan zijn er ook nog mannen die het niet alleen houden bij grove praat, maar ook direct hun foto’s meesturen. Ze zegt daarover:

“Dan sturen ze je een foto van hun ’trots’ mee, met het verzoek of je er wat mee kan. Nou, nee, daar kan ik helemaal niets mee.”

Onder de 18 cm

“Weet je, onder de achttien centimeter hoef je niet aan te komen, nou dan ben je al meteen geblokt hoor, dus dat scheelt!” Ondanks dat alle vrouwen op social media het eens zijn met de dame, zien de mannen het toch allemaal net wat anders.

Ze vinden namelijk dat ze niet moet zeuren. “Als ze een stem heeft zoals die van haar, dan moet ze blij zijn met de aandacht die ze krijgt”.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending