Boer vindt vier in de steek gelaten kittens in de stal. Als ze volwassen zijn, ontdekt hij de waarheid over hen
Connect with us

Nieuws

Boer vindt vier in de steek gelaten kittens in de stal. Als ze volwassen zijn, ontdekt hij de waarheid over hen

Ik weet dat er veel mensen zijn die niet gek zijn op katten, maar wie kan er weerstand bieden aan vier schattige kittens?

Dat is precies wat een Russische boer onlangs heeft ervaren nadat hij struikelde over een groep kittens in zijn schuur.

De boer wachtte enkele dagen tot de moeder terug zou komen naar haar nest, maar ze kwam niet opdagen. De kittens waren kennelijk, om een ​​onbekende reden, in de steek gelaten door hun moeder.

De boer nam daarom het op zich om de kittens op te voeden en hen alles te geven wat ze nodig hadden.

Maar toen de kleine katjes groeiden, begon hij te beseffen dat dit geen gewone katten waren die hij had ontdekt.

In feite leken ze weinig op “normale” katten. Toch was de boer niet zeker van zijn afkomst … totdat de waarheid naar voren kwam. Dat is toen hij onmiddellijk actie ondernam.

Op het eerste gezicht leek niets ongewoons met het nest dat de boer op zijn schuur ontdekte – vooral omdat hij weinig ervaring of kennis had van verschillende kattenrassen.

Toen de boer besefte dat deze kittens geen gewone boerderijkatten waren, nam hij contact op met het natuurreservaat Daurskys in het zuidoosten van Rusland.

Het bleek dat de katten eigenlijk manoelen waren, een ras van kleine wilde katten die in Centraal-Azië wonen.

Manoelen zijn ongeveer even groot als huiskatten. Ze hebben lange snorharen en wegen ongeveer evenveel gewone huiskatten.

Hun staarten zijn dik en hebben dezelfde dikte over hun lengte. De katten hebben heldere zwarte ringen op hun staarten en donkere vlekken op hun voorhoofd.

De vier kittens werden al snel naar het Daursky-natuurreservaat gebracht, waar ze opgevoed werden door twee vrouwelijke katten die ook in het reservaat leefden.

De moederkatten hadden geen problemen om voor de nieuwkomers te zorgen en zorgden snel voor hen alsof ze van hen waren, volgens Lovemeow.

Maar omdat deze prachtige pallaskatten in het wild thuishoren, bleven de kittens slechts een korte tijd in het natuurreservaat, totdat ze klaar waren om in het wild te worden vrijgelaten.

Volgens vertegenwoordigers van het natuurreservaat die de katten blijven volgen na hun vrijlating, hebben de kittens al vier broers en zussen gekregen en doen het goed!

Aangezien Pallaskatten of manoelen in gevaar zijn (de Animal Care International Union schat de hele populatie op minder dan 50.000 volwassen exemplaren en noemt de soort bijna bedreigd), ben ik zo blij dat deze boer zijn prachtige ontdekking naar een natuurreservaat bracht, zodat ze kan uiteindelijk worden teruggebracht naar het wild.

Ik hoop echt dat velen dit artikel delen, zodat meer mensen zich bewust kunnen worden van deze fantastische katten en de kans krijgen om hulde te brengen aan hen die hard werken voor de belangen van dieren!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending