Boterhamzakje helpt prematuurtje in leven houden en de kleine vechter gaat nu naar school
Connect with us

Meest bekeken

Boterhamzakje helpt prematuurtje in leven houden en de kleine vechter gaat nu naar school

Darcey Clegg was zo klein als een zak suiker toen ze te vroeg geboren werd. Ze trotseerde alle kansen en is nu naar de basisschool gegaan.

De zwangerschap van Gill Glegg verliep voorspoedig, totdat bij een 28 weken controle bleek dat er een afwijking bij de placenta was en er te weinig bloed was. Onmiddellijk werd Gill naar het ziekenhuis gebracht voor een spoedoperatie.

In september 2016 zag Darcey via een spoedkeizersnede het levenslicht. Het meisje woog slechts 600 gram en was drie maanden te vroeg geboren.

“Het was angstaanjagend”, vertelde Gill volgens Mirror. “Ze gaven met niet veel hoop dat ze het zou halen. Maar ze kwam huilend naar buiten.”

“Ze was zo nietig in dat kleine boterhamzakje, ik wist niet of ze het zou redden,” herinnerde de moeder zich. “Het is zo emotioneel om haar naar school te zien gaan. We hebben haar uniform en er alles klaar voor.

Op de neonatale afdeling van het Royal Oldham Hospital (Greater Manchester) vocht ze voor haar leven. Ondanks alle tegenslagen, mocht ze na 64 dagen, op 30 december, naar huis!

Nu gaat Darcey naar school! Haar moeder, Gill Glegg, is ongelooflijk trots op haar dochtertje!

Ze heeft sinds haar geboorte alle kansen getrotseerd en is nu een gezond meisje. “Ze begon een beetje laat met lopen, maar het was een geweldig moment. Ze is een droom.”

Meest bekeken

Vreselijk: Bestelbus rijdt baby dood, moeder zwaargewond

In het Friese Bantega heeft vanmiddag een dodelijke aanrijding plaatsgevonden tussen een bestelbus en twee personen. Een baby’tje is hierbij om het leven gekomen. De moeder van het kind is zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen.

Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk. Het slachtoffertje had geen schijn van kans en is ter plekke overleden aan de verwondingen.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. Betrokkenen hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen, zo meldt Hart van Nederland.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Jongeren slaan 89-jarige vrouw in elkaar voor dertig euro

In Cannes in het zuiden van Frankrijk hebben drie jongeren een bejaarde dame in elkaar geslagen. Frankrijk is in shock door het voorval. Volgens waarnemers is dit een symptoom van de verwildering van de samenleving.

Maandagmiddag werd de dame bewusteloos aangetroffen op de grond in de wijk La Bocca. Aanvankelijk dacht de politie nog dat ze onwel was geworden. Bewakingsbeelden brachten echter aan het licht dat ze werd aangevallen door drie jongeren van 14 jaar oud. Ze achtervolgden haar een poos om haar vervolgens te beroven. De tieners gingen aan de haal met amper dertig euro.

De vrouw ligt in het ziekenhuis met een hersenbloeding en meerdere breuken. Ze verkeert niet in levensgevaar.

Na de gebeurtenissen meldde een van de daders zich bij de politie. De andere twee, reeds bekend bij justitie, konden daarna worden opgepakt. Volgens de media hebben ze geen enig besef van de ernst van de zaak en geven ze blijk van niet de minste spijt.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Tienerdochter is verontwaardigd als moeder om kostgeld vraagt nadat ze baan krijgt

Hoge huurprijzen, ellenlange wachtlijsten, een eigen plekje huren is voor starters vaak een hele moeilijke opgave. Daarnaast zijn er allemaal kosten waar beginners niet altijd bij stil staan, zoals gas, water en licht.

Wanneer is het redelijk om kostgeld te vragen? Deze moeder voelde zich in ieder geval behoorlijk depressief nadat ze dit aan haar dochter vroeg. Op het Britse Mumsnet deelde de moeder haar ervaring.

De vrouw legde uit dat haar dochter eind oktober 17 jaar wordt. Deze zomer is ze met een stage begonnen, waarbij ze ongeveer 17.000 euro per jaar verdient. De enige kosten die de tiener heeft, is lunch kopen, maar die kan ze ook van thuis meenemen, mocht ze het willen.

De moeder schreef:

“Ik vroeg haar om 60 euro per week bij te dragen aan het huishouden. Daarvoor is er elke dag eten op tafel, haar was wordt gedaan, al het hete water dat ze wil gebruiken, liften waar ze maar naartoe wil, wanneer ze wil, een lift naar werk en terug (we wonen niet dicht bij een bushalte) en alle andere gebruikelijke dingen.”

Haar dochter ziet dit echter absoluut niet zitten. “Ze gaf me het gevoel dat ik de slechtste moeder ter wereld ben door het te vragen.”

De vrouw legde uit dat nu geen kinderbijslag meer krijgen, maar dat de uitgaven hetzelfde blijven. Ook vroeg ze aan haar dochter om haar eigen telefoonrekening te betalen. Dit was de afspraak toen ze in juli een nieuwe iPhone X kocht.

Het kostgeld zou opzij worden gezet voor rijlessen. Maar ondanks dit alles mocht het niet baten. Wanhopig, vroeg de moeder aan de gebruikers van het forum of ze onredelijk was om kostgeld te vragen.

Andere moeders gaven snel een reactie en de vrouw kon op veel steun rekenen. Een veelgehoord argument was dat ze op deze manier haar dochter verantwoordelijkheid leerde en hoe ze goed met geld moest omgaan. Daarnaast vinden velen het normaal dat ze een steentje bijdraagt, nu ze ook werkt.

Maar niet iedereen vond het een redelijk verzoek. Eén moeder schreef: “Natuurlijk ben je onredelijk. Je vraagt een 16-jarig kind om te betalen om in haar eigen huis te blijven. Je moet geen kinderen hebben als je er niet voor kan betalen.”

In een interview met Trouw, omtrent de vraag wanneer het normaal is om kostgeld van je kind te eisen, vertelde opvoedkundige Mariette Dietz:

“Ik vind het heel normaal om kostgeld te vragen en raad ouders ook aan om dat te doen.” Ze geeft aan dat als kinderen werken en een volwassen inkomen hebben, ze best mogen bijdragen. “Als je op internet zoekt, zullen alle opvoeddeskundigen hetzelfde zeggen,” voegde ze eraan toe.

Wat denk jij? Is het een redelijk verzoek van deze moeder om kostgeld aan haar dochter te vragen?

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending