Brandweerman doet mond-op-mond beademing bij baby en redt zijn leven, camera legt alles vast.
Connect with us

Meest bekeken

Brandweerman doet mond-op-mond beademing bij baby en redt zijn leven, camera legt alles vast.

Als ouder moet je er niet aan denken dat je kindje ergens in stikt. Toch komt het vaker voor dan je misschien denkt. De meest voorkomende oorzaak van dood of invaliditeit bij kinderen onder de drie is verstikking, aldus de Volkskrant.

Aan het begin van deze maand was Alexandria Mansfield thuis met haar zoontje Evan. Toen verstikte de baby zich plotseling, nadat hij een klein dingetje in zijn mond deed. De doodsbange Alexandria pakte de kleine op en rende zo snel ze kon naar de brandweerkazerne.

De beveiligingscamera’s legden alles vast. Het is te zien hoe de moeder aan komt rennen met haar zoontje in de armen en hoe brandweerman Cody Larque hun tegemoet rent.

„Zijn gezicht was blauw, zijn vingers waren blauw aan het worden, dus ik pakte hem meteen en deed wat mijn training me heeft geleerd om altijd te doen.”, vertelde Cody aan KATV. De brandweerman klopte het jongetje verschillende malen op de rug totdat het dingetje uit zijn keel kwam.

Alexandria is er heilig van overtuigd dat haar zoontje er niet meer zou zijn, als de brandweerman niet zo snel en adequaat had gehandeld.

De beelden zijn viraal gegaan en de brandweerman krijgt heel veel lof. Toch blijft hij er nuchter onder. „We zijn hier om een dienst aan de gemeenschap te bieden. Elke brandweerman hier, van de jongste tot de oudste, zouden op dezelfde manier hebben gereageerd”, vertelde hij.

Wat een geweldige actie! Cody heeft het leven van de baby gered. Als hij niet zo snel had gereageerd had het heel anders af kunnen lopen. Deel alsjeblieft deze beelden als je ook vindt dat hij alle respect verdient!

Meest bekeken

Jongen doet klusjes om auto te kunnen kopen voor zijn alleenstaande moeder

Deze jongen houdt echt heel veel van zijn moeder. Zijn actie is hartverwarmend!

Vandaag de dag lezen we maar al te vaak artikelen over ‘de jeugd van tegenwoordig’. Jongeren die onbeleefd, ondankbaar of zelfs onaangenaam zijn.

Gelukkig gedragen lang niet alle jonge mensen zich op deze manier. Vandaag delen we het verhaal over een jongen die zijn hart absoluut op de juiste plek heeft zitten!

De 13-jarige William, uit de Verenigde Staten, heeft veel tijd en energie gestoken in het verdienen van wat extra geld. Hij vertelde echter niemand over zijn plannetjes met het geld.

Wat hij toen deed, kwam als een enorme verrassing, niet in het minst voor zijn zeer ontroerde moeder.

Tijdens de zomer werkte William hard om gazons te maaien. Zijn spaarvarken raakte al met al voller. Toch ging het hem niet snel genoeg en hij besloot iets heel dierbaars te verkopen: zijn Xbox.

“Welke 13-jarige verkoopt zijn Xbox? Ik ken niemand,” zei zijn moeder.

Dus wat was het plan van Williams? Zijn doel was al die tijd om een auto te kopen voor zijn alleenstaande moeder!

Uiteindelijk had William genoeg geld bij elkaar gespaard om een auto te kopen voor zijn geliefde moeder. Het mag dan ook geen verrassing heten dat zijn hartverwarmende verhaal viraal ging.

Wat een prachtige actie!

Bekijk meer van het verhaal in de speler hieronder en deel dit gerust met je vrienden op Facebook om de liefde verder te verspreiden!

Doorgaan met lezen

Animals

Beer zat 30 jaar vast in een kooi – zie nu haar reactie als ze wordt bevrijd

Meer dan 30 jaar geleden arriveerde een kleine beer in een dierentuin in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De berenwelp heette Fifi en werd tegen haar wil gevangen gehouden. Het doel van de beer was uitsluitend om geld te verdienen.

Fifi werd gedwongen voor mensen ‘trucjes’ te doen en ze werd nooit met respect behandeld. Ze kreeg slecht te eten en leefde in ellendige omstandigheden. Na tien jaar hel werd de dierentuin eindelijk gesloten.

Maar in plaats van Fifi vrij te laten in een natuurgebied, gebeurde er iets vreselijks.

De eigenaar van de dierentuin sloot haar op in een roestige kooi. Hier zou ze de komende twintig jaar wachten, totdat iemand haar zou kopen. De eigenaar van de dierentuin wilde zijn investering terugkrijgen.

Na verloop van tijd hoorde de dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) van de grimmige situatie van Fifi.

Toen PETA haar voor het eerst zag was Fifi er erg slecht aan toe: ze was lichamelijk en geestelijk ziek en extreem ondervoed.

De anders grote en sterke beer, die ze vroeger was, was nu een mager scharminkel.

PETA vervoerde haar onmiddellijk naar The Wild Animal Sanctuary in Colorado, waar ze de behandeling kreeg die ze zo hard nodig had.

Vandaag heeft Fifi, een Syrische bruine beer en oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, een nieuwe start in het leven gekregen, ver van haar vorige kwelgeesten.

Na slechts vijf maanden in de opvang werd Fifi veel sterker en vandaag is ze weer een gezonde en sterke beer!

Doorgaan met lezen

Animals

Paard gaat op de grond liggen en begint enorme winden te laten

Iedereen heeft wel eens last gehad van winderigheid. Rijk of arm, scheten laten doen we allemaal. Het is heel normaal en natuurlijk.

Scheten zijn ook zeer zeker niet exclusief voor mensen. Ook de meeste dieren laten scheten. Elk hondenbaasje kan dat beamen.

Ook het paard genaamd Archy laat scheten. Na een verandering in zijn dieet is hij winderiger geworden. De viervoeter is meer vezels gaan eten op aansporen van de dierenarts.

Een van de gevolgen is dat het dieet voor wat meer flatulentie heeft gezorgd. Flink wat meer, dus schrik niet als je de onderstaande video ziet.

Er is dus ook geen reden om je zorgen te maken als je de onderstaande video bekijkt, waar Archy verschillende keren erg harde winden laat!

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending