Breaking nieuws: Passagiersvliegtuig Boeing 737 met 133 personen neergestort
Connect with us

Meest bekeken

Breaking nieuws: Passagiersvliegtuig Boeing 737 met 133 personen neergestort

Een Boeing 737 is maandag neergestort in het zuiden van China, melden staatsmedia. Er is geen informatie bekend over de toestand van de 132 inzittenden. Reddingswerkers zijn onderweg.

De autoriteiten bevestigen de crash van een vliegtuig met 123 passagiers en negen bemanningsleden. De website van de vliegmaatschappij is op zwart-wit gezet.

Brand

De binnenlandse vlucht van China Eastern Airlines was van Kunming onderweg naar Guangzhou. Het toestel stortte volgens staatstelevisie CCTV neer op het platteland bij Wuzhou, een stad in de regio Guangxi. Als gevolg daarvan zou in de bergen brand zijn ontstaan.

Het neergestorte vliegtuig van Boeing was sinds juni 2015 van de maatschappij. De Boeing 737 is een de best verkochte passagiersvliegtuigen. Onbekend is om welke variant van de 737 het in dit geval gaat.

Boeing, een van ‘s werelds grootste vliegtuigbouwers, is de afgelopen jaren vaker in het nieuws geweest vanwege technische mankementen aan zijn vliegtuigen. Veiligheidsproblemen met 737 MAX-straalvliegtuigen, die betrokken waren bij twee dodelijke ongevallen, hebben het bedrijf meer dan 17 miljard euro (20 miljard dollar) gekost en hebben de reputatie van de vliegtuigbouwer aangetast.

737 MAX

De 737 MAX stond sinds voorjaar 2019 wereldwijd aan de grond na twee fatale ongelukken binnen enkele maanden. Een veiligheidssysteem duwde de neus van het toestel naar beneden, ook als dat niet nodig was. De crashes in Indonesië en Ethiopië eisten honderden levens.

In Europa kreeg de 737 MAX in januari 2021 weer toestemming om te vliegen. China was een van de laatste landen die de MAX weer liet vliegen. China Eastern vliegt zowel met de 737-800 als de 737 MAX.

De laatste keer dat een passagiersvlucht in China crashte was in 2010.

Celeberties

Groot familiedrama van Amalia’s vriendje Isebrand

Zoals Story onlangs kon melden, is kroonprinses Amalia in het diepste geheim naar Canada geweest met haar vriend Isebrand Kaldewei. Nadat ze vermoedelijk daar een beenblessure opliep, bezocht ze met hem haar ouders in het Oostenrijkse Lech. Over haar eerste grote liefde komen intussen steeds meer verhalen naar boven…

Volgens onbevestigde berichten zou kroonprinses Amalia (18) met haar vriendje Isebrand Kaldewei (18) de afgelopen week in het Oostenrijkse Lech zijn geweest, in gezelschap van haar ouders Willem-Alexander en Máxima, en jongere zusje Ariane. Naar verluidt zou Amalia een beenblessure hebben opgelopen tijdens een eerdere reis naar Canada met Isebrand, die daardoor voortijdig werd beëindigd en voortgezet in Lech. Eind vorig jaar kon Story een foto publiceren, waarop Amalia en Isebrand voor het eerst samen te zien waren. De twee werden op de beroemde Brooklyn Bridge in New York gefotografeerd door een Nederlandse toerist; volgens hem oogden Amalia en Isebrand verliefd. En dat precies op Thanksgiving Day, de dag waarop Amerikanen in familieverband dankbaarheid uitdrukken voor alle mooie dingen in hun leven.

Auto-ongeluk

Overigens komt Isebrand net als Amalia uit een vijfkoppig gezin. Hij heeft namelijk twee broers die luisteren naar de namen Rinnewe en Rickmar. En ook zij maakten het gitzwarte familiedrama mee, dat in de levens van allen tot op heden nagalmt. Op 24 augustus van het jaar 2019 kwam namelijk Isebrands neef Fabian (19) om het leven bij een dramatisch auto-ongeluk op de Duitse Autobahn. De familie uitte haar intense verdriet over zijn tragische dood op een indrukwekkende rouwkaart. Alle Kaldeweis zetten zich tegenwoordig in voor de Fabian Stiftung, een stichting die ter nagedachtenis aan Fabian door zijn ouders Gaby en Benedikt werd opgericht. Deze stichting spant zich in voor kinderen, die om welke reden dan ook zonder hulp niet hun complete potentieel op het gebied van scholing kunnen benutten. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan geldgebrek. Juist omdat Fabian nooit de kans kreeg om zijn dromen waar te maken, willen zijn ouders die mogelijkheid aan zoveel mogelijk andere kinderen bieden.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Monique Westenberg klapt uit de school over zieke André Hazes

André zit weer rustig op de bank bij Monique Westenberg na een onstuimig weekend. De zanger verscheen na een lange tijd weer poserend op een foto tijdens zijn bezoekje aan Holland Zingt Hazes. Echter leek het alsof André plotseling 20 kilo lichter geworden was in een paar weken. Wat hiervan de oorzaak is geweest is onbekend, echter zijn er natuurlijk wel veel geruchten. Monique heeft een verklaring gegeven op Instagram over de gezondheid van hun zoon: “Vandaag weer naar school na 1,5 week behoorlijk ziek te zijn geweest. De helft van de klas en ook de juf waren ziek.

Ik kreeg veel berichten in mijn DM van ouders die ook thuis zaten met zieke kindjes. Allemaal hoge koorts, ijlen, niet willen eten en buikgriep. Wat een hardnekkig rot virus is dit.” Vervolgens zegt ze dat kleinde Dré zijn vader aangestoken heeft. Volgens juicekanalen doet ze dit om zijn uiterlijk te verklaren.

Monique Westenberg weet de oorzaak van vermagering André!

Monique vervolgt: “André heeft zijn papa en ook oma aangestoken. Die is gezellig vanuit Spanje een paar dagen bij ons in huis. Ook die zijn er al een week behoorlijk ziek door. Ik kreeg veel de vraag of de arts iets gegeven heeft. Hij zat op het randje om antibiotica te krijgen, ik koos ervoor dat niet te doen omdat ik dat echt troep vind in dat kleine lijfje. Met iedere dag omega 3, vitamines, stomen en fruit eten knapte hij langzaam op. Pas gister avond merkte ik dat het voorbij was. Beterschap voor alle kindjes die nu nog ziek thuis zijn en de ouders die er machteloos naast zitten.” Denk jij ook dat André er zó uit is komen te zien vanwege een buikgriepje van zijn zoon. Foto’s onder de verklaring van Monique:

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

OMG: ‘Rachel Hazes mogelijk zwanger’

Er gaat wel een heel hardnekkig gerucht rond over Rachel Hazes. Na de verwarrende berichten op social media afgelopen weekend over haar en Klaas Otto, zouden ze een enorme stap hebben gezet in hun relatie…

Afgelopen weekend bevestigden Rachel en Klaas dat ze een relatie hebben. Ze deelden beiden een foto waarop ze aan het zoenen waren, iets waar zijn ex Gracia Kraus niet blij mee was. Ze hackte het Instagramaccount van Klaas om Rachel zwart te kunnen maken. Maar helaas voor Gracia is Klaas tot over zijn oren verliefd op Rachel. Het stel zou vorige week zelfs een grote stap hebben gezet in hun relatie.

Afspraak vruchtbaarheidstest

Klaas en Rachel werden samen bij het Jeroen Bosch ziekenhuis in Den Bosch gespot. ,,Hier had Klaas Otto een afspraak voor een vruchtbaarheidstest!”, meldt showbizzkanaal Juice Channel op Instagram. ,,Onze bron binnen het Jeroen Bosch ziekenhuis geeft aan dat ‘koppels’ dit meestal doen als zij nog kinderen willen…”

Omdat het opmerkelijk nieuws is, besloot het kanaal om bewijs te vragen bij hun bron. ,,Wij hebben ook een bevestiging van de afspraak binnengekregen van onze bron”, aldus Juice Channel. Betekent dit dat Rachel nog een kind wil?

Doorgaan met lezen

Trending