Buschauffeur gooit blinde vrouw uit de bus omdat "honden niet zwart kunnen zijn."
Connect with us

Nieuws

Buschauffeur gooit blinde vrouw uit de bus omdat “honden niet zwart kunnen zijn.”

Een blinde vrouw kreeg van een passagier te horen dat haar hond van de bus moest “omdat de passagier niet geloofde dat blindengeleidehonden een andere kleur dan geel kunnen hebben.”

Megan Taylor (22) zat op de bus met haar geleidenhond Rowley toen de niet nader bij naam genoemde vrouw haar benaderde en zei: “Waarom zit er een hond op de bus? Laat het uitstappen.”

Maar toen Megan beleefd probeerde uit te leggen dat Rowley een assistentiehond was, noemde de vrouw haar een leugenaar omdat “geleidenhonden gele labradors zijn en jouw hond is zwart.”


Megan lijdt aan episodes van tijdelijke blindheid na een zwaar hoofdletsel toen ze 15 jaar oud was. Daarnaast heeft ze nog tal van andere medische problemen zoals haarverlies, evenwichtsverlies, hijgaanvallen en misselijkheid.


Ze zei dat het voorval van afgelopen maandag niet de eerste keer was dat ze op het openbaar vervoer verbaal mishandeld werd en dat ze bang is om de bus te nemen.

Aan Liverpool Echo getuigde ze: “In andere aangelegenheden werd ik bespuwd, geduwd en beschuldigd van dronkenschap toen ik het bewustzijn verloor als gevolg van mijn hartaandoening en neurologische stoornis.”

Rowley helpt Megan met haar dagelijkse taken zoals het oprapen van spullen, het leegmaken van de wasmachine en aan- en uitkleden. Maar nog belangrijker is dat Rowley haar kalm kan houden en zelfs voor haar kan bellen als ze flauwvalt.

WAT VIND JIJ VAN DIT ONVERDRAAGZAME GEDRAG? LAAT VAN JE HOREN IN DE REACTIES EN DEEL DIT BERICHT OM MEER BEWUSTWORDING TE VERSPREIDEN OVER BLINDENGELEIDEHONDEN.


Nieuws

Na regen komt zonneschijn, meteorologen voorspellen onmenselijke hittegolf op komst!

Het is alweer eventjes zomer maar het lijkt inmiddels alsof de herfst alweer is begonnen. We hebben ongelooflijk veel regen gehad in de afgelopen herfst, winter én lente waardoor we inmiddels wel een paar dagen achter elkaar van droogte kunnen gebruiken. Al is het maar voor onze gemoedstoestand. Toch denken meteorologen dat we wel een héél warme zomer tegemoet komen, er zijn onwijs hete dagen voorspeld.

Waar we het normaal moeten doen met gemiddelde dagen van ongeveer 23 graden in de zomer gaat dat deze zomer, volgens voorspellingen van ‘Weeronline’ wel even anders zijn. Natuurlijk willen we dan weten wanneer dat gaat gebeuren en wát er precies gaat gebeuren.

Hittegolf op komst!

Volgens Weeronline kunnen we veel ’tropische dagen’ verwachten waarbij de temperaturen vaak boven de 30 graden zullen stijgen. Met de lichtvochtigheid in Nederland voelt dat altijd als nog wat warmer aan. Sterker nog, er zouden deze zomer records verbroken gaan worden. Meteoroloog Jordi Huirne waarschuwt alvast voor lang aanhoudende hitte die hij ‘monsterhitte’ noemt. Dit is iets wat steeds vaker voor zou komen vanwege klimaatveranderingen.

De lange termijnvoorspellingen zouden een betrouwbaarheid hebben van 60%, de kans is dus groot dat we deze monsterhitte gaan ervaren. Naast extreme temperaturen kunnen we ook hevige onweersbuien verwachten. Kortom, het weer wordt steeds extremer als we deze voorspellingen mogen verwachten:
Doorgaan met lezen

Entertainment

Zien: First Dates-deelneemster Priscilla wil alleen daten met mannen met meer dan 18 centimeter

Ondanks dat er nog steeds mannen zijn die denken dat een foto van hun ‘grote trots’ in de smaak valt bij vrouwen, is dit echt niet zo. Het sturen van deze foto’s wordt zelfs gezien als één van de allergrootste afknappers.

Een van de vrouwen die dit een verschrikkelijke afknapper vindt, is een deelnemer van First Dates, die niet op haar mondje gevallen is. Ze legt dan ook meteen uit waarom.

Daten via internet

De dame heeft al meerdere keren geprobeerd om te daten via het internet. Toch kwam ze elke keer van een koude kermis thuis. “Als je mij na één zin al vraagt of ik nat ben, dan ben ik wel uitgeluld. Dan krijg je van mij gewoon de koude douche op je harses.”


Dan zijn er ook nog mannen die het niet alleen houden bij grove praat, maar ook direct hun foto’s meesturen. Ze zegt daarover:

“Dan sturen ze je een foto van hun ’trots’ mee, met het verzoek of je er wat mee kan. Nou, nee, daar kan ik helemaal niets mee.”

Onder de 18 cm

“Weet je, onder de achttien centimeter hoef je niet aan te komen, nou dan ben je al meteen geblokt hoor, dus dat scheelt!” Ondanks dat alle vrouwen op social media het eens zijn met de dame, zien de mannen het toch allemaal net wat anders.

Ze vinden namelijk dat ze niet moet zeuren. “Als ze een stem heeft zoals die van haar, dan moet ze blij zijn met de aandacht die ze krijgt”.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Opgelet: experts onthullen dat deze woondecoratie niet zo goed is voor je huisdieren

Onlangs kwam een zorgwekkend incident aan het licht in Nieuw-Zeeland dat de gevaren illustreert van een populaire woondecoratie voor huisdieren.


Maddie Smith, een kattenbezitter uit Nieuw-Zeeland, deelde een alarmerend verhaal over haar kat Ruby die ernstige gezondheidsproblemen ontwikkelde na het likken van een Himalaya-zoutlamp.

Dit voorval heeft niet alleen de risico’s van dergelijke decoratieve objecten belicht, maar benadrukt ook het belang van bewustzijn en voorzichtigheid onder huisdierenbezitters.

Ruby’s gezondheidscrisis begon op een doodgewone ochtend, toen Maddie opmerkte dat haar kat ongewoon bewoog en moeite had met haar normale activiteiten.

Aanvankelijk dachten Maddie en haar familie dat het dier simpelweg last had van de kou, dus namen ze maatregelen om haar warm te houden. Echter, na hun vertrek naar het werk verslechterde Ruby’s toestand drastisch, wat een spoedbezoek aan de dierenarts noodzakelijk maakte toen ze thuis kwamen.


Bij aankomst bij de dierenkliniek werd Ruby meteen onderzocht door dierenartsen die haar toestand als zeer zorgwekkend beoordeelden. Ze vertoonde duidelijke neurologische problemen, waaronder een gebrek aan coördinatie, gehoorverlies, en zichtproblemen.

Ze kon niet eens goed eten of drinken omdat haar tongfunctie ernstig aangetast was. Uitgebreide tests bevestigden uiteindelijk dat Ruby leed aan een ernstige zoutvergiftiging, een direct gevolg van het likken van de zoutlamp in hun woonkamer.

Himalaya-zoutlampen zijn gevuld met roze zoutkristallen die uit de Himalaya-regio komen en zijn bekend om hun warme gloed en vermeende gezondheidsvoordelen voor mensen.

Echter, voor huisdieren kunnen deze lampen een dodelijke verleiding zijn. Dieren worden aangetrokken door de zoutige smaak en eenmaal begonnen met likken, kunnen ze moeilijk stoppen vanwege de verslavende aard van het zout. Dit kan leiden tot een overdosis zout, wat catastrofale gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Het is essentieel voor eigenaren van Himalaya-zoutlampen om strenge voorzorgsmaatregelen te nemen door deze lampen volledig onbereikbaar te maken voor hun huisdieren.

De aanbevolen zoutinname voor katten is niet meer dan 42 mg per dag, en elke hoeveelheid daarboven kan potentieel dodelijk zijn.

Het verhaal van Ruby benadrukt het belang van proactiviteit en voorzorg om onze geliefde dieren veilig te houden.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending