Buschauffeur laat dakloze man de hele nacht meereizen om te overleven van het koude weer.
Connect with us

Nieuws

Buschauffeur laat dakloze man de hele nacht meereizen om te overleven van het koude weer.

We naderen december, het wordt dus stilaan kouder en kouder. Wie nu dakloos is moet opnieuw ijskoude nachten beleven ofwel op zoek gaan naar een warm plekje.

Wij hebben het veel beter, we hebben een warme thuis. Daarom kunnen we iets terugdoen voor mensen die geen dak boven hun hoofd hebben: vrijwilliger zijn bij daklozen, voedsel en warme kledij schenken, enzovoort. De vrouw in dit artikel besloot dat ze nog een stap verder moest gaan. Haar daad werd op veel lof onthaald.

Buschauffeur Natalie Barnes was de nachtrit aan het doen toen een dakloze man de bus opstapte. De man had geen geld bij zich en was aan het verkleumen van de koude. Zonder aarzelen vervulde Natalie haar plicht door hem uit de nood te helpen.

We zien wel vaker superhelden op het grote scherm, maar er bestaan ook superhelden die geen maskertje en een cape dragen. Gewone mensen die een verschil maken in de wereld.

Ondraaglijk koude temperaturen
Buschauffeur Natalie Barnes was haar bus aan het besturen in Milwaukee, waar de temperaturen tot zeer laag onder nul kunnen dalen.

Het was op een koude zondagnacht dat een man aan boord stapte. Tijdens de rit vertelde hij tegen Natalie dat hij pas sinds kort dakloos is geworden nadat zijn huis in beslag genomen werd. Dus vroeg hij of hij misschien de nacht op de bus mocht doorbrengen.

Natalie liet hem niet alleen de nacht doorbrengen op de bus, ook toen ze lunchpauze had schonk ze hem wat voedsel.

Natalie bood hem zelfs aan om enkele spullen te gaan kopen in een winkeltje, volgens Journal Sentinel.

Deze goedhartige vrouw contacteerde later een van haar vrienden die voor een daklozencentrum werkt in de stad.

In de video hieronder kan je zien dat de dakloze niet weet hoe hij de vrouw moet bedanken.

Milwaukee Bus Driver Helps Homeless Man Find Housing

When Natalie Barnes got behind the wheel of her bus on a chilly Saturday evening, she had no idea that by the end of the night she was going to help change a man’s life; but that’s exactly what happened.Another story of #MCTSExcellence https://tinyurl.com/y8mfaqrf

Publiée par Milwaukee County Transit System sur Mardi 13 novembre 2018

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending