Buschauffeur trapt alle passagiers de bus uit nadat ze weigerden een invalide man de bus in te laten
Connect with us

Nieuws

Buschauffeur trapt alle passagiers de bus uit nadat ze weigerden een invalide man de bus in te laten

Voor mensen met een handicap die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer kan het leven heel moeilijk zijn.

Wij valide mensen moeten er alles aan doen om het leven van mensen met speciale behoeften gemakkelijker te maken.

Een manier waarmee we kunnen helpen is om ruimte te maken in het openbaar vervoer voor mensen met een handicap.

Niet verplaatsen voor iemand in een rolstoel die probeert in een trein of bus te stappen is ondenkbaar maar helaas gebeurt het nog te vaak.

In Parijs werd de gehandicapte man François Le Berre in de kou gelaten toen de passagiers weigerden in een bus ruimte voor hem te maken.

De buschauffeur besloot deze passagiers een proefje te geven van hun eigen medicijn en een dag die François nooit zou vergeten.

François, die multiple sclerose heeft, stond te wachten op de bus in Parijs, maar kon niet verder gaan omdat de passagiers weigerden plaats voor hem te maken.

“Niemand wilde verplaatsen ondanks de oprit,” vertelde François de Huffington Post.

De chauffeur was zo verbolgen door de passagiers in zijn bus dat hij opstond en iedereen vertelde om uit te stappen en op de volgende te wachten.

“Terminus! Iedereen eruit! “, Kondigde de chauffeur aan, volgens het Facebook-bericht van François.

“Iedereen deed het, maar sommige mensen mopperden een beetje,” voegde hij eraan toe.

De chauffeur vertelde de passagiers vervolgens: “Iedereen kan op een dag een rolstoel nodig hebben.”

François en zijn broer hadden de hele bus voor zichzelf en konden het zich dus erg comfortabel maken.

Het verhaal ging viraal nadat het op Twitter werd gedeeld door de associatie “Toegankelijk voor iedereen”.

De post ontving duizenden likes en shares met veel lovende woorden over de acties van de buschauffeur.

“Felicitaties aan deze chauffeur die zijn bus heeft geleegd om een ​​gehandicapte man mee te laten rijden. Goede les. Ik hoop dat de andere passagiers het begrepen hebben!”

“Een uitstekende reactie van deze buschauffeur”, las een ander bericht.

RATP, de openbaar vervoerder van Parijs, wil de chauffeur van de bus opsporen, zodat hij geprezen kan worden voor zijn lovenswaardige acties, meldde CTV News.

Dit verhaal is een prachtige herinnering aan de vriendelijkheid die we anderen in ons dagelijks leven moeten tonen. Een kleine daad kan een wereld van verschil maken voor degenen die het moeilijk hebben.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Dochter van Lieke (14) veranderd sinds vriendje: ‘draagt hoofddoek en doet mee aan de ramadan’

Lieke maakt zich zorgen om haar dochter van 14 jaar die sinds kort een vriendje van 17 heeft. De jongen heeft een duidelijke invloed op haar dochter en Lieke is niet blij met de veranderingen die zij ziet.

Haar dochter wil bijvoorbeeld een hoofddoek dragen, Arabisch leren en deelnemen aan de ramadan.

Hoewel Lieke openstaat voor andere culturen en religies, begrijpt ze de veranderingen bij haar dochter niet helemaal en voelt ze zich hierdoor ongemakkelijk. Haar echtgenoot is nog sceptischer en vindt de situatie niks.

Lieke heeft echter geen problemen met iemands geloofsovertuiging en gunt haar dochter alle liefde en geluk van de wereld.

Lieke merkt dat haar dochter steeds meer verandert onder invloed van haar vriendje. Ze heeft bijvoorbeeld een hoofddoek geprobeerd en zelfs Arabisch geleerd, iets waar Lieke van schrok.

Hoewel ze het niet altijd eens is met de keuzes van haar dochter, is Lieke ruimdenkend en wil ze haar dochter het beste van het beste geven. Ze heeft er echter wel problemen mee dat haar dochter mee wil doen aan de ramadan, aangezien in huis andere regels gelden.

Lieke heeft een compromis gesloten met haar dochter. Haar dochter mag twee weken meedoen met de ramadan en het Suikerfeest vieren hoe zij dat wil, maar daarna moet ze weer mee eten met de rest van het gezin.

Lieke beseft dat haar dochter het recht heeft om haar eigen leven te leiden en dat ze haar uiteindelijk zal moeten loslaten.

Het is begrijpelijk dat Lieke zich zorgen maakt over haar dochter, maar het is belangrijk dat ze openstaat voor de keuzes van haar dochter en dat ze haar steunt in haar ontwikkeling. Het is goed om samen te zoeken naar een compromis en om te communiceren over wat wel en niet geaccepteerd wordt in huis. Lieke moet haar dochter vertrouwen en haar loslaten zodat ze haar eigen weg kan vinden in het leven.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Iris (82) opgelucht dat geliefde Mohamed (36) visum krijgt: ‘We doen het nu vaker op zijn hondjes’🤔😱

Vorig jaar kwam de 82-jarige Iris Jones uit Engeland in het nieuws vanwege haar relatie met de 36-jarige Mohamed uit Egypte. De twee zijn getrouwd en hebben veel te maken gehad met vooroordelen en geruchten over hun relatie.

Sommige mensen geloven namelijk dat Mohamed alleen maar met Iris is getrouwd om een visum te krijgen en haar erfenis te bemachtigen.

Het koppel ontkent deze geruchten en zegt dat ze echt van elkaar houden. Iris en Mohamed hebben elkaar ontmoet via Facebook en na enkele maanden besloten ze om elkaar in het echt te ontmoeten.

Mohamed wilde graag in Engeland wonen, maar het verkrijgen van de benodigde papieren was niet gemakkelijk. Iris is tot over haar oren verliefd op Mohamed en vertelt dan ook vol passie over hun geweldige s*ksleven.

Zo ging het er tijdens een stoeipartij zo heet aan toe dat er een hele bus glijmiddel doorheen ging. Omdat Iris niet meer zo jong is, moeten ze voorzichtig zijn. Mohamed heeft ook te maken gehad met vooroordelen over zijn relatie met Iris.

Veel mensen vallen hen aan en denken dat Mohamed alleen maar bij Iris is vanwege haar geld.
Mohamed ontkent dit en zegt dat hij een eigen administratiebedrijf heeft en dat hij niet afhankelijk is van Iris.
Hij heeft zelfs zijn eigen huis in Caïro en zegt dat hij en Iris voor altijd samen zullen blijven.

Hoewel er veel negatieve reacties zijn op hun relatie, zijn er ook mensen die hen steunen en geloven in hun liefde voor elkaar.

Leeftijd is immers maar een getal en liefde kent geen grenzen. Het is belangrijk dat mensen hun eigen keuzes maken en gelukkig zijn, ongeacht wat anderen daarvan vinden.

Het is goed dat Iris en Mohamed zich niet laten beïnvloeden door de negativiteit rondom hun relatie en samen hun eigen weg gaan. Zolang ze gelukkig zijn met elkaar en elkaar steunen, is dat het enige wat telt. Het is belangrijk om open te staan voor de liefde, ongeacht leeftijd, geslacht of afkomst.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Bizar! Pasgeboren baby mét placenta gevonden op straat, meisje slechts één uur oud

In Mulberry, Florida is dit weekend een pasgeboren baby gevonden, met nog steeds haar placenta eraan vast. De baby was nog maar een uur oud, volgens de politie.

De politie ontving een melding van een huilende baby en volgde het geluid tot een heuvel, waar ze de baby in een deken gewikkeld aantroffen.
Het was koud buiten en de temperatuur was ongeveer 11 graden Celsius op dat moment.
De baby is met spoed naar het ziekenhuis gebracht en bleek fysiek in orde te zijn.
Sheriff Grady Judd zegt: “We hebben geluk gehad dat we de baby vonden voordat ze onderkoeld raakte of aangevallen werd door dieren.
Ze is in kwetsbare omstandigheden achtergelaten, maar ze is sterk en lijkt het goed te doen.”
De autoriteiten hebben bloedhonden en een drone ingezet om de moeder te vinden, maar tot nu toe zonder succes.
In Florida is er een wet die ouders toestaat hun pasgeboren baby’s binnen een week achter te laten bij de brandweer of een medische instelling.
Het is onduidelijk waarom de moeder ervoor heeft gekozen haar baby achter te laten in deze kwetsbare omstandigheden.
De autoriteiten hopen dat de moeder zich alsnog zal melden om verdere informatie te geven over de zaak.
Doorgaan met lezen

Trending