Buurvrouw hoort een kreet om hulp en ziet een paar honden en schiet meteen te hulp.
Connect with us

Nieuws

Buurvrouw hoort een kreet om hulp en ziet een paar honden en schiet meteen te hulp.

Stel je voor dat een hond op je komt afgelopen.

Als dierenvriend zou je blij zijn dat een hond je wilt komen groeten en met je wilt spelen.

Maar dit was iets anders.

Eerder deze maand werd een oudere vrouw in North-Carolina het slachtoffer van een schokkende gebeurtenis. Gelukkig was er iemand in de buurt die kon helpen.

Persoonlijk houd ik veel van honden, maar dit verhaal jaagt me de stuipen op ’t lijf.


De vrouw, een zestiger, was een wandeling gaan maken in de straat toen het gebeurde. Een bewakingscamera van een huis in de buurt legde het hele gebeuren vast. Wees gewaarschuwd, want de beelden zijn best schokkend.

Tijdens het wandelen werd ze benaderd door een hond, kwispelend met zijn staart, en dus stopt de vrouw.

Maar toen de hond dichter kwam, kwam er nog een tweede hond op haar afgerend, en voor ze ’t goed en wel beseft stond er een hele troep honden rondom haar. Pitbulls.

Ze vielen de vrouw zeer brutaal aan, beten aan haar kleren en probeerden haar op de grond te sleuren.

Het slachtoffer begon om hulp te schreeuwen en dankte een godzijdank had een buurvrouw haar geschreeuw gehoord en naar buiten gerend.


De ernst van de situatie beseffend, snelde ze meteen naar de honden, nam de tas van de vrouw vast en sloeg er mee in het rond om ze af te schrikken.

“Ik hoor iemand schreeuwen. Ik was niet zeker waar het was, maar ik hoorde iemand roepen “Help me, help me!” met een zeer zwakke stem,” vertelt de buurvrouw die anoniem wil blijven. “De vrouw lag neer op de oprit terwijl vier honden haar maar bleven bijten. Dus ik rende naar haar toe en schreeuwde, “Weg, vuile beesten, weg!”

“Grote wonden”
Door haar moed en snelle handelen kon de moedige buurvrouw de honden wegjagen. Ze beschreef de toestand van het slachtoffer nadat de honden waren weggerend.

“Ze droeg een pyjama, ik deed haar broek omhoog en zag een zeer grote en diepe wonde. Ik denk dat ik haar bot zag.”

Dierenarts Jeff Werber sprak met Inside Edition over het incident.

Het leek erop dat ze op zoek waren naar eten, de beesten waren uitgehongerd, en gezien de vrouw een tas bij had, denk ik dat ze dachten dat er eten in de tas zat, en dat is waarschijnlijk hoe het allemaal begonnen is,” zei hij.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht en de eigenaar van de mormels werd aangeklaagd, de vrouw had immers ernstige verwondingen opgelopen. Hij zal een boete moeten betalen van 3700 dollar indien hij wordt veroordeeld.

We hopen echt dat de vrouw spoedig kon herstellen. Kom meer te weten over de brutale aanval in de video hieronder.


Nieuws

Jongen (13) uit zee gehaald, overleden

De 13-jarige jongen die maandagmiddag vermist raakte in de zee bij Scheveningen en kort daarna in het water werd gevonden, is overleden. Dit bevestigde de politie woensdag aan Hart van Nederland.

Tekst gaat verder onder video


De jongen werd maandag rond 17.15 uur als vermist opgegeven, waarop een grootschalige zoekactie werd gestart. Hulpdiensten kwamen in grote aantallen ter plaatse en er werd ook met een helikopter gezocht. Rond 17.30 uur werd de jongen in het water gevonden.

Hij werd uit het water gehaald en direct gereanimeerd. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lichaam gevonden in gebied waar gezocht werd naar vermiste festivalganger

Bij het dorp Ens in de Noordoostpolder is een lichaam gevonden. Dit is dichtbij het gebied waar wordt gezocht naar een vermiste festivalganger uit Lochem. De 34-jarige man verdween afgelopen weekend van het festival Wildeburg in Kraggenburg.

De politie meldt op sociale media dat het lichaam is ontdekt in het gras langs de Zwartemeerweg bij Ens, vlakbij Kraggenburg. Er wordt onderzoek gedaan naar de identiteit van de persoon.


De man werd voor het laatst gezien in de nacht van zaterdag op zondag op het festivalterrein. Hij maakte toen een verwarde indruk. Kort daarna zou hij nog bij zijn auto zijn geweest, die in de buurt geparkeerd stond.

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Nieuws

Video: Meisje in Leusden van achteren aangevallen door wolf

De leiding van de buitenschoolse opvang, verantwoordelijk voor het kind dat afgelopen dinsdag door een wolf werd aangevallen, bevestigt dat er fysiek contact was tussen de wolf en het kind. Het meisje werd in haar zij gebeten door het dier. Eerder werd gesproken over een ‘kort incident’ met een wolf.

Tekst gaat verder onder video

Volgens Vrijland Amersfoort, de opvang verantwoordelijk voor het meisje, gaat het goed met alle betrokkenen. Ze melden dat iedereen geschrokken is van de gebeurtenissen. De verwondingen van het meisje zijn beperkt: ze heeft slechts lichte verwondingen opgelopen en maakt het naar omstandigheden goed.

Het bijtincident is bevestigd door experts: het betrof inderdaad een wolf. Een medewerker die naast het meisje stond verklaarde dat de wolf haar in haar zij beet maar snel weer losliet. Het meisje, dat de wolf niet zag aankomen, viel direct na de beet. Het dier vluchtte terug het bos in.


Na het incident hebben het wolvenexpertteam en de politie een grondig onderzoek uitgevoerd. Het gezin van het meisje is verhoord en haar kleding is voor sporenonderzoek meegenomen. Vrijland Amersfoort heeft alle ouders geïnformeerd en zal deze zomer enkel natuurspeeltuinen en -gebieden bezoeken waar geen wolven zijn gesignaleerd.

Het advies van de provincie om het natuurgebied nabij Leusden te mijden, blijft gelden. De politie onderzoekt samen met wolvendeskundigen nog wat er precies is gebeurd.

Wolvendeskundige Maurice La Haye is geschrokken van het gedrag van de wolf. “De wolf behoort tot de wilde dieren, die in principe schuw zijn en bang voor de mens.”

Hij hoopt dat dit gedrag niet vaker voorkomt. “We willen duurzaam samenleven met de wolf, maar op deze manier gaat dat niet,” aldus La Haye.

Dit is niet de eerste keer. Anderhalve week geleden werd in een natuurgebied in Leusden een hond waarschijnlijk door een wolf doodgebeten en is nog vermist.

Eerder die week was de Amersfoortse Maartje bij Den Treek aan het paardrijden toen haar paard op hol sloeg na een wolf te hebben gezien. Maartje vertelde: “Er zijn meer incidenten geweest. Het lijkt een kwestie van tijd voordat een kind wordt gepakt.”

Bron: 112vdg


Doorgaan met lezen

Trending