Caissière zegt tegen een oudere man dat hij niet 'Milieubewust is, maar wat hij zegt zou door iedereen boven de 50 gedeeld moeten worden.
Connect with us

Meest bekeken

Caissière zegt tegen een oudere man dat hij niet ‘Milieubewust is, maar wat hij zegt zou door iedereen boven de 50 gedeeld moeten worden.

Je hoort vaak millennials trots verkondingen dat ze de ´groene generatie´ zijn. Het betekent volgens hen dat ze meer milieuvriendelijk zijn.

Ze denken graag dat ze beter zijn in recyclen en dat ze respectvoller omgaan met deze planeet dan voorgaande generaties. Veel beter zijn ze, dan hun ouders.

Is dat ook zo? Een hoop babyboomers en zelfs mensen uit de generatie X zijn het er niet mee eens.

Dit verhaal over het antwoord van een oude man op de opmerking van een brutale kassière is een goed voorbeeld. De kassière zegt dat de generatie van de oude man milieuonvriendelijk waren, maar de oudere man heeft daar een goed antwoord op.

Het is een modern verhaal dat al een tijdje de ronde doet op het internet. Wij weten niet waar het origineel vandaan komt en of het waar is, wij vonden het in elk geval goed genoeg om het te delen.

Kijk wat je ervan vindt.

In de rij bij de kassa vertelde de kassière mij dat ik mijn boodschappentas moest meenemen, omdat plastic tasjes niet goed waren voor het milieu.

Ik verontschuldigde mij en legde uit, ¨In mijn tijd waren we daar niet zo mee bezig.¨

De winkelbediende antwoordde, ¨Dat is ons probleem vandaag de dag. De eerdere generaties hebben zich niet genoeg druk gemaakt om het milieu te redden.¨

Ze had gelijk. Die eerdere generatie had de milieukwestie niet in hun tijd.

Vroeger brachten we onze melkflessen, frisdrankflessen en bierflesjes terug naar de winkel. De winkel bracht ze terug naar de fabriek waar ze werden gewassen, gesteriliseerd en opnieuw gevuld zodat het bedrijf dezelfde flessen kon blijven gebruiken. Dus ze werden echt hergebruikt.

Maar de milieukwestie hadden we toen nog niet.

In mijn tijd liepen we de trappen omhoog, omdat er geen roltrap was in elk pand of kantoor. We liepen naar de winkel en stapten niet in een machine van 300 pk elke keer dat ze twee blokjes om moesten.

Maar ze had gelijk. In mijn tijd was er geen milieukwestie.

In mijn tijd, wasten ze de luier van de baby, omdat de wegwerpluiers niet bestonden.

We droogden onze kleren aan de waslijn, niet in een energieverbruikende machine die 220 volt opbrandt – wind en zonne-energie waren genoeg om de kleren te drogen. Kinderen kregen de gedragen kleren van hun broers en zussen, niet altijd spiksplinternieuw.

Maar dat klopt, wij hadden de milieukwestie niet in mijn tijd.

Wij hadden in mijn tijd maar één televisie of radio in het huis – geen televisie in elke kamer. En de televisie had een klein scherm ter grootte van een zakdoek, geen scherm ter grootte van provincie Gelderland. In de keuken roerden en mixten we alles met de hand, omdat er geen elektrische machines bestonden om alles voor ons te doen.

Als we iets breekbaars inpakten om op te sturen,

gebruikten ze een oude krant om het in te pakken, geen bubbelplastic.

Vroeger zetten ze geen motor in die op benzine liep om het gras te maaien. Ze duwden een grasmaaier aan, op mensenkracht. Ze deden hun oefeningen door te werken, zodat ze niet naar een fitness hoefden om op loopbanden te rennen die op elektriciteit lopen.

Maar ze had gelijk, in mijn tijd hadden we geen milieukwestie.

We dronken uit een fontein als we dorst hadden,

in plaats van elke keer een plastic bekertjes of flesje weg te gooien als we eruit dronken. We vulden de pennen met inkt in plaats van nieuwe pennen te kopen, en we vervingen de mesjes van onze scheermesjes in plaats van het hele mesje weg te gooien als hij bot werd.

Maar wij hadden geen milieukwestie toen.

In onze tijd namen de mensen de bus

of de fiets als ze naar school gingen in plaats van hun moeder te gebruiken als 24-uurs taxiservice. Ze hadden een stopcontact in de kamer, geen hele stekkerdoos om honderden apparaten mee op te laden. En we hadden geen computer nodig om een signaal van satellieten op duizenden kilometers afstand te ontvangen zodat we wisten waar de dichtstbijzijnde pizzeria was.

Is het niet sneu dat de huidige generatie denkt dat de oudere generatie zo vervuilend was,

slechts omdat er in die tijd niet zo´n milieukwestie was?

Als je het eens bent met deze man en zijn antwoord, deel dit dan uit respect voor iedereen die in de tijd leefde dat dit nog geen issue was!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Gozer vind zijn vrouw te hitsig en zoekt advies: “Om 06:00 wil ze er al op!”

Stel je vind je vrouw te hitsig en weet niet zo goed hoe je daar mee om moet gaan, wat doe je dan? Vroeger ging je met je kleine probleempjes naar de Hitkrant maar als je wat ouder bent dan is dat misschien geen goed idee meer. Nee deze legde zijn probleem voor aan de nationale krant…

Vriendin te hitsig

De ene man zou er goud voor over hebben maar de andere man vind het helemaal niks, een te hitsige vriendin. De arme gozer waar we nu over schrijven is zo iemand. Hij schrijft: “Ik ben een man die zelf van veel seks houdt, maar mijn lief kan ik niet bijhouden! ’s Nachts geeft ze me een por als ze zin heeft en ’s morgens om zes uur springt ze boven op me”. Je zou denken dat het wel meevalt als dit alles is maar hij heeft nog meer te klagen.

“Ik kan niet rustig in de zetel zitten om naar tv te kijken, zonder dat ze mijn broek los ritst. Ik voel me gevleid dat ze me aantrekkelijk vindt, maar steeds meer voel ik me als een stuk vlees. Onlangs, op de bruiloft van mijn nicht, heeft ze me de hele tijd gezoend en betast, en wilde ze steeds naar buiten voor een vluggertje. Iedereen was erover aan het roddelen en lachen, en dat vond ik niet leuk. Hoe kan ik haar duidelijk maken dat het te veel is?”.

Het advies

Gelukkig kwam de krant met advies in een reactie. De krant schrijft: “Ze is waarschijnlijk dolverliefd op je en kan niet genoeg van je lichaam krijgen, maar er is een tijd en een plaats voor alles. Proberen van bil te gaan op een familiefeest geeft blijk van weinig respect. Dring aan op een serieus gesprek. Leg uit dat je haar ook leuk vindt en van seks houdt, maar dat er ook grenzen moeten gesteld worden. Praat over respect en waardigheid”.

Hopelijk kan die arme gozer er wat mee maar ik vraag me af of hij echt geholpen is. Misschien heeft één van jullie nog een advies? Het lijkt me ook handig om het eens van de andere kant te bekijken… Waarschijnlijk zijn er een hele hoop mannen die dit lezen en die precies weten hoe de vrouw zich voelt 😉

Bron: Clint

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Deze werkgever geeft personeel uniek kerstcadeau: maand lang gratis boodschappen

Ja lieve mensen, ze bestaan nog: werkgevers die om mensen geven. In deze dure tijden kunnen we wel een beetje verlichting in onze portemonnee gebruiken. Joris Toonders heeft een internetbedrijf en wil zijn personeel op een ludieke manier hun kerstcadeau geven.

Alle personeelsleden van het bedrijf mogen gedurende de gehele maand december boodschappen doen op kosten van de baas. ”Er is geen maximum bedrag aan verbonden, ik vertrouw mijn werknemers”, aldus deze super werkgever uit Breda.

Deze werkgever geeft personeel uniek kerstcadeau: maand lang gratis boodschappen

100 medewerkers

Het klinkt bijna te bizar voor woorden, maar toch is het zo. Meer dan 100 werknemers mogen alle boodschappen die zij doen in december declareren bij de eigenaar.

Toonders: ”Ze kregen allemaal al een folder, boodschappentas en een gouden envelop van de baas. In die gouden envelop kunnen alle collega’s gedurende de hele maand alle bonnetjes van hun boodschappen stoppen, zodat deze vervolgens gedeclareerd kunnen gaan worden.”

Niet de eerste keer

Of mensen er misbruik van gaan maken? Daar is Joris niet bang voor. Hij vertrouwt zijn collega’s en hoopt dat iedereen er flink van gaat genieten.

Joris houdt niet voor het eerst een ludieke actie voor zijn personeel. In 2016 gaf hij alle mannen van zwangere vrouwen een betaalde vakantie van 4 weken.

Hij doet dit vanuit een goed hart en niet om mensen te lokken. ”Er willen hier genoeg mensen werken. Ik doe het vooral omdat ik het leuk vindt.”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Je kunt nu een scheetpomp kopen die je windjes opzuigt voordat ze beginnen te ruiken

Er zijn van die gadgets waarvan je meteen je wenkbrauwen moet optrekken. Deze scheetpomp is er exact eentje in die categorie. Dit is het meest bizarre kado voor jouw vrienden of vriendinnen. Deze ‘scheetstofzuiger’ is namelijk speciaal voor de echte vieze stinkerds op de markt gebracht.

FartVac ‘scheetstofzuiger’

FartVac, zoals het product heet, bestaat uit een luchtpomp en een koolstoffilter. Ken jij iemand in jouw omgeving die echt ongelofelijk stinkt als hij of zij een windje laat? Dan is dit het ultieme kado en hoef je niet verder te zoeken.

FartVac zegt hierover het volgende: “FartVac is ’s werelds eerste scheet vacuüm- en filtersysteem. Met behulp van een met de hand geactiveerde luchtpomp en een actief koolfilter vermindert FartVac de stank van winderigheid. Door verantwoordelijkheid te nemen en te proberen je scheet geur te verminderen, kun je nu zonder schaamte een scheet laten – geen pijn meer lijden als je je gas moet inhouden. Doe mee en omarm de natuurlijke functies van je lichaam.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alfamarama (@alfamarama)

Hoe werkt dit?

De grote vraag is natuurlijk: hoe werkt dit geniale apparaat? Op de website staat: “FartVac verwijdert de geur en filtert het met een koolstoffilter. Normaal gesproken worden scheten door onze kleding gevangen en ontsnappen ze binnen een periode van ongeveer 5 seconden. Dit is het moment waarop FartVac ze kan neutraliseren en filteren.”

Dit is wat ons betreft nog steeds geen hele duidelijke uitleg en laat best wel wat vraagtekens achter. Ze komen op de website wel met een duidelijke disclaimer: “Steek geen enkel deel van dit product in uw lichaam. Alleen voor uitwendig gebruik.” Voor wie is dit het ultieme product?

Doorgaan met lezen

Trending