Caissière zegt tegen een oudere man dat hij niet 'Milieubewust is, maar wat hij zegt zou door iedereen boven de 50 gedeeld moeten worden.
Connect with us

Nieuws

Caissière zegt tegen een oudere man dat hij niet ‘Milieubewust is, maar wat hij zegt zou door iedereen boven de 50 gedeeld moeten worden.

Je hoort vaak millennials trots verkondingen dat ze de ´groene generatie´ zijn. Het betekent volgens hen dat ze meer milieuvriendelijk zijn.

Ze denken graag dat ze beter zijn in recyclen en dat ze respectvoller omgaan met deze planeet dan voorgaande generaties. Veel beter zijn ze, dan hun ouders.

Is dat ook zo? Een hoop babyboomers en zelfs mensen uit de generatie X zijn het er niet mee eens.

Dit verhaal over het antwoord van een oude man op de opmerking van een brutale kassière is een goed voorbeeld. De kassière zegt dat de generatie van de oude man milieuonvriendelijk waren, maar de oudere man heeft daar een goed antwoord op.

Het is een modern verhaal dat al een tijdje de ronde doet op het internet. Wij weten niet waar het origineel vandaan komt en of het waar is, wij vonden het in elk geval goed genoeg om het te delen.

Kijk wat je ervan vindt.

In de rij bij de kassa vertelde de kassière mij dat ik mijn boodschappentas moest meenemen, omdat plastic tasjes niet goed waren voor het milieu.

Ik verontschuldigde mij en legde uit, ¨In mijn tijd waren we daar niet zo mee bezig.¨

De winkelbediende antwoordde, ¨Dat is ons probleem vandaag de dag. De eerdere generaties hebben zich niet genoeg druk gemaakt om het milieu te redden.¨

Ze had gelijk. Die eerdere generatie had de milieukwestie niet in hun tijd.

Vroeger brachten we onze melkflessen, frisdrankflessen en bierflesjes terug naar de winkel. De winkel bracht ze terug naar de fabriek waar ze werden gewassen, gesteriliseerd en opnieuw gevuld zodat het bedrijf dezelfde flessen kon blijven gebruiken. Dus ze werden echt hergebruikt.

Maar de milieukwestie hadden we toen nog niet.

In mijn tijd liepen we de trappen omhoog, omdat er geen roltrap was in elk pand of kantoor. We liepen naar de winkel en stapten niet in een machine van 300 pk elke keer dat ze twee blokjes om moesten.

Maar ze had gelijk. In mijn tijd was er geen milieukwestie.

In mijn tijd, wasten ze de luier van de baby, omdat de wegwerpluiers niet bestonden.

We droogden onze kleren aan de waslijn, niet in een energieverbruikende machine die 220 volt opbrandt – wind en zonne-energie waren genoeg om de kleren te drogen. Kinderen kregen de gedragen kleren van hun broers en zussen, niet altijd spiksplinternieuw.

Maar dat klopt, wij hadden de milieukwestie niet in mijn tijd.

Wij hadden in mijn tijd maar één televisie of radio in het huis – geen televisie in elke kamer. En de televisie had een klein scherm ter grootte van een zakdoek, geen scherm ter grootte van provincie Gelderland. In de keuken roerden en mixten we alles met de hand, omdat er geen elektrische machines bestonden om alles voor ons te doen.

Als we iets breekbaars inpakten om op te sturen,

gebruikten ze een oude krant om het in te pakken, geen bubbelplastic.

Vroeger zetten ze geen motor in die op benzine liep om het gras te maaien. Ze duwden een grasmaaier aan, op mensenkracht. Ze deden hun oefeningen door te werken, zodat ze niet naar een fitness hoefden om op loopbanden te rennen die op elektriciteit lopen.

Maar ze had gelijk, in mijn tijd hadden we geen milieukwestie.

We dronken uit een fontein als we dorst hadden,

in plaats van elke keer een plastic bekertjes of flesje weg te gooien als we eruit dronken. We vulden de pennen met inkt in plaats van nieuwe pennen te kopen, en we vervingen de mesjes van onze scheermesjes in plaats van het hele mesje weg te gooien als hij bot werd.

Maar wij hadden geen milieukwestie toen.

In onze tijd namen de mensen de bus

of de fiets als ze naar school gingen in plaats van hun moeder te gebruiken als 24-uurs taxiservice. Ze hadden een stopcontact in de kamer, geen hele stekkerdoos om honderden apparaten mee op te laden. En we hadden geen computer nodig om een signaal van satellieten op duizenden kilometers afstand te ontvangen zodat we wisten waar de dichtstbijzijnde pizzeria was.

Is het niet sneu dat de huidige generatie denkt dat de oudere generatie zo vervuilend was,

slechts omdat er in die tijd niet zo´n milieukwestie was?

Als je het eens bent met deze man en zijn antwoord, deel dit dan uit respect voor iedereen die in de tijd leefde dat dit nog geen issue was!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Drama op de weg: Dronken man veroorzaakt verschrikkelijk ongeval waarbij een heel gezin het leven laat

Op vrijdagavond 10 maart vond er een dodelijk ongeval plaats op de A59 bij Sprang-Capelle, waarbij een gezin uit Raamsdonksveer om het leven kwam. Op woensdagochtend 22 maart heeft de politie een 33-jarige man uit Zevenbergschen Hoek aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het ongeluk.

Uit een voorlopige test blijkt dat de man waarschijnlijk te veel alcohol heeft gedronken en drugs heeft gebruikt. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog in volle gang, maar de politie had genoeg verdenking om de man nu aan te houden.

De politie doet uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en zal de zaak vrijdag 24 maart voorleggen aan de Rechter-Commissaris. De verdachte zal dan worden voorgeleid en mogelijk in voorlopige hechtenis worden genomen.

De nabestaanden van het omgekomen gezin zijn ongetwijfeld diep geraakt door deze gebeurtenis. De politie doet er alles aan om hen zo goed mogelijk bij te staan en om de toedracht van het ongeluk te achterhalen. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen voor de verdachte zullen zijn, maar het is zeker dat hij zich moet verantwoorden voor zijn vermeende daden.

Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van de gevaren van rijden onder invloed van alcohol en drugs. Het kan niet alleen levens verwoesten, maar het kan ook leiden tot onherstelbare schade en verdriet voor nabestaanden. Het is dan ook van groot belang dat er streng wordt opgetreden tegen mensen die de verkeersregels aan hun laars lappen en de veiligheid van anderen in gevaar brengen.
vermist-jongetje-veendam

Doorgaan met lezen

BNers

Schandaal in Dubai: Gordon roept politie op het matje – dit is wat er gebeurde

Gordon, de Nederlandse zanger, gaat trouwen met zijn nieuwe liefde Gavin. Hij heeft ja gezegd op het huwelijksaanzoek van zijn partner.

De aankondiging van het huwelijk kwam nadat het nieuws over een conflict tussen Gordon en inwoners van Dubai naar buiten kwam.
Hoewel Gordon eerder verklaarde dat hij de rest van zijn leven in Dubai zou blijven, overweegt hij nu om daar te vertrekken en naar Melbourne te verhuizen, waar zijn verloofde vandaan komt.
Op de vraag of hij in Dubai zal blijven, zei hij: “We gaan in Dubai samenwonen voorlopig, maar ik denk niet dat we daar zullen blijven.
Ik heb hier nu 2 jaar gewoond en misschien dat ik het nog een jaartje volhoud, maar het is verder erg leeg hoor.”
Het Juice Channel meldt dat Gordon in conflict is met de lokale bewoners van Dubai.
Hij zou ruzie hebben gemaakt met hen en hen hebben uitgescholden.
Het zou zelfs zo erg zijn dat de politie erbij betrokken is geraakt.
Een bron die in Dubai woont, vertelde aan het Juice Channel: “Dat is iets wat je hier beter niet kunt doen.”
Gordon heeft zelf nog niet gereageerd op deze berichten.
Het is onbekend hoe het conflict is ontstaan en hoe het nu tussen hem en de inwoners van Dubai is.
De zanger heeft de afgelopen jaren veel tijd doorgebracht in Dubai en heeft eerder verklaard dat hij zich er thuis voelt.
Gordon
Het is dus nog maar de vraag of hij daadwerkelijk zal verhuizen naar Melbourne en Dubai achter zich zal laten.
Gordon
Doorgaan met lezen

Nieuws

Dappere moeder haast zich naar huis om 4 kinderen uit brand te redden

Kinderen op de wereld zetten, is een van de meest ingrijpende en mooiste gebeurtenissen in het leven. Zowel moeder als vader kijken met spanning uit naar het grote moment.

Een geboorte is doorgaans een vreugdevolle en lonende ervaring. Maar het kan ook overweldigend en uitdagend zijn. De zorg om de kinderen is voor de ouders dan ook de grootste prioriteit. Beide ouders stellen alles in het werk om hun kinderen veilig en gezond te houden.Moeder toont leeuwenhart

Een moeder uit het Amerikaanse Chelsea toonde onlangs wat een moeder zoal overheeft voor haar kinderen. Haar vier kinderen zaten vast in hun brandend huis, maar de moeder twijfelde geen seconde om in actie te schieten.Zonder zich te bekommeren om haar eigen veiligheid, rende ze het huis binnen. Ze slaagde erin om alle vier haar kinderen te redden. Iedereen die haar verhaal hoorde, was ontzettend onder de indruk van haar heldendaad.Moederliefde

De verbazingwekkende redding van deze moeder is het levende bewijs van moederliefde. Deze liefde is onbreekbaar en kent geen grenzen.Het moederinstinct treedt in werking vanaf de geboorte en zelfs nog van daarvoor. Ze zal alles doen wat nodig is om haar kroost te beschermen.

Deze moederliefde is wat moeders drijft om boven zichzelf te gaan om hun kinderen te beschermen en te redden.

Uitdagingen van het ouderschap

De liefde van een moeder is natuurlijk onmiskenbaar, maar toch is het moederschap niet zonder uitdagingen. Het is ontzettend uitputtend en fysiek zwaar. Er zijn dan ook momenten dat ouders het moeilijk hebben om hun kinderen de nodige zorg te bieden.

Maar ook deze uitdagingen weerhouden ouders er niet van om het onderste uit de kan te halen om hun kinderen te beschermen. Ze weten namelijk hoe belangrijk hun rol is in het leven van hun kleintjes.

Het ouderschap zou hoe dan ook makkelijker zijn met een sterke steun vanuit de samenleving en de gemeenschap.

Dat kan in verschillende vormen: vrienden, familie en zelfs online groepen. Het ondersteuningssysteem geeft ouders meer kracht om de uitdagingen van het ouderschap aan te gaan.

De kracht van de liefde is natuurlijk de echte drijfveer van ouders. Daardoor doen ze dingen die ze anders niet zouden kunnen. De redding van deze moeder is daar het beste voorbeeld van.

De liefde van ouders voor hun kinderen is echt bijzonder. Daardoor brengen ze offers die ze anders nooit zouden brengen. Ouders doen alles wat nodig is om hun kinderen in veiligheid te brengen.

Als ook jij zo’n ouder bent, vergeet dan niet dat je af en toe een pauze nodig hebt om van deze heldendaden van alledag te bekomen. Neem even de tijd voor een kopje koffie of een glas zijn, en vergeet niet om van je kinderen te blijven houden. Je weet dat ze tenslotte toch maar heel eventjes jong en klein zijn.

Doorgaan met lezen

Trending