Caissière zegt tegen een oudere man dat hij niet 'Milieubewust is, maar wat hij zegt zou door iedereen boven de 50 gedeeld moeten worden.
Connect with us

Nieuws

Caissière zegt tegen een oudere man dat hij niet ‘Milieubewust is, maar wat hij zegt zou door iedereen boven de 50 gedeeld moeten worden.

Je hoort vaak millennials trots verkondingen dat ze de ´groene generatie´ zijn. Het betekent volgens hen dat ze meer milieuvriendelijk zijn.

Ze denken graag dat ze beter zijn in recyclen en dat ze respectvoller omgaan met deze planeet dan voorgaande generaties. Veel beter zijn ze, dan hun ouders.

Is dat ook zo? Een hoop babyboomers en zelfs mensen uit de generatie X zijn het er niet mee eens.

Dit verhaal over het antwoord van een oude man op de opmerking van een brutale kassière is een goed voorbeeld. De kassière zegt dat de generatie van de oude man milieuonvriendelijk waren, maar de oudere man heeft daar een goed antwoord op.

Het is een modern verhaal dat al een tijdje de ronde doet op het internet. Wij weten niet waar het origineel vandaan komt en of het waar is, wij vonden het in elk geval goed genoeg om het te delen.

Kijk wat je ervan vindt.

In de rij bij de kassa vertelde de kassière mij dat ik mijn boodschappentas moest meenemen, omdat plastic tasjes niet goed waren voor het milieu.

Ik verontschuldigde mij en legde uit, ¨In mijn tijd waren we daar niet zo mee bezig.¨

De winkelbediende antwoordde, ¨Dat is ons probleem vandaag de dag. De eerdere generaties hebben zich niet genoeg druk gemaakt om het milieu te redden.¨

Ze had gelijk. Die eerdere generatie had de milieukwestie niet in hun tijd.

Vroeger brachten we onze melkflessen, frisdrankflessen en bierflesjes terug naar de winkel. De winkel bracht ze terug naar de fabriek waar ze werden gewassen, gesteriliseerd en opnieuw gevuld zodat het bedrijf dezelfde flessen kon blijven gebruiken. Dus ze werden echt hergebruikt.

Maar de milieukwestie hadden we toen nog niet.

In mijn tijd liepen we de trappen omhoog, omdat er geen roltrap was in elk pand of kantoor. We liepen naar de winkel en stapten niet in een machine van 300 pk elke keer dat ze twee blokjes om moesten.

Maar ze had gelijk. In mijn tijd was er geen milieukwestie.

In mijn tijd, wasten ze de luier van de baby, omdat de wegwerpluiers niet bestonden.

We droogden onze kleren aan de waslijn, niet in een energieverbruikende machine die 220 volt opbrandt – wind en zonne-energie waren genoeg om de kleren te drogen. Kinderen kregen de gedragen kleren van hun broers en zussen, niet altijd spiksplinternieuw.

Maar dat klopt, wij hadden de milieukwestie niet in mijn tijd.

Wij hadden in mijn tijd maar één televisie of radio in het huis – geen televisie in elke kamer. En de televisie had een klein scherm ter grootte van een zakdoek, geen scherm ter grootte van provincie Gelderland. In de keuken roerden en mixten we alles met de hand, omdat er geen elektrische machines bestonden om alles voor ons te doen.

Als we iets breekbaars inpakten om op te sturen,

gebruikten ze een oude krant om het in te pakken, geen bubbelplastic.

Vroeger zetten ze geen motor in die op benzine liep om het gras te maaien. Ze duwden een grasmaaier aan, op mensenkracht. Ze deden hun oefeningen door te werken, zodat ze niet naar een fitness hoefden om op loopbanden te rennen die op elektriciteit lopen.

Maar ze had gelijk, in mijn tijd hadden we geen milieukwestie.

We dronken uit een fontein als we dorst hadden,

in plaats van elke keer een plastic bekertjes of flesje weg te gooien als we eruit dronken. We vulden de pennen met inkt in plaats van nieuwe pennen te kopen, en we vervingen de mesjes van onze scheermesjes in plaats van het hele mesje weg te gooien als hij bot werd.

Maar wij hadden geen milieukwestie toen.

In onze tijd namen de mensen de bus

of de fiets als ze naar school gingen in plaats van hun moeder te gebruiken als 24-uurs taxiservice. Ze hadden een stopcontact in de kamer, geen hele stekkerdoos om honderden apparaten mee op te laden. En we hadden geen computer nodig om een signaal van satellieten op duizenden kilometers afstand te ontvangen zodat we wisten waar de dichtstbijzijnde pizzeria was.

Is het niet sneu dat de huidige generatie denkt dat de oudere generatie zo vervuilend was,

slechts omdat er in die tijd niet zo´n milieukwestie was?

Als je het eens bent met deze man en zijn antwoord, deel dit dan uit respect voor iedereen die in de tijd leefde dat dit nog geen issue was!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Nederlandse vader (36) hangt kind thuis op en stuurt moeder foto

Een verschrikkelijke traged!e voltrok zich zaterdag in Veldhoven, waar een 36-jarige man zichzelf van het leven ber00fde nadat hij zijn zoontje van één jaar 0m het leven had gebracht.

De vader had het afschuwelijke m!sdrijf gepleegd door het kind thuis op te hangen, vervolgens een foto van het jongetje te maken en deze via zijn telefoon naar de moeder te sturen. Hierna verliet hij het huis, achterlatend een afscheidsbrief.

Toen de moeder de gruwel!jke foto ontving, raakte ze in paniek en snelde ze naar huis in een wanhopige poging om haar zoontje te redden.

Ze droeg het kind in haar armen en haastte zich over een aangrenzend plat dak naar een nabijgelegen winkel.

De kok van een café in de buurt probeerde nog tevergeefs om het jongetje te rean!meren voordat de hulpd!ensten arriveerden.

Deze h*lpverleners deden hun uiterste best, maar konden niets meer betekenen voor het kind.

De ambul*ncemedewerkers waren diep geraakt door deze tragische gebeurtenis en zijn naar huis gestuurd. Ook de eigenaar van de winkel is diep bedroefd door het drama.

Gistermiddag werd het levenl0ze l!chaam van de man aangetr0ffen in een nabijgelegen bosgebied. De p0litie houdt hem verantwoordelijk voor de d00d van het kind.

De Veldhovense hockeyclub Basko, waar de verd*chte lid was, heeft begrijpelijkerwijs een voor die avond gepland feest afgelast.

Deze hartverscheurende gebeurtenis heeft niet alleen de direct betrokkenen diep getroffen, maar heeft ook een schokgolf van verdriet en ongeloof door de gemeenschap gestuurd.

Vrienden, familieleden en buurtbewoners zijn in r0uw gedompeld door dit tragische verlies.

Het m0tief achter deze gruwel!jke da*d blijft vooralsnog onduidelijk en laat velen met onbeantwoorde vragen achter.

Hoe kan het dat een vader tot zulke extreme d*den komt? Wat speelde er zich af in het leven van deze man dat tot deze traged!e heeft geleid?

De autoriteiten zetten hun onderzoek voort om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden rondom deze afschuwelijke gebeurtenissen.

Het is van het grootste belang om te begrijpen wat er is gebeurd, niet alleen om recht te doen aan het slacht0ffer en zijn familie, maar ook om te voorkomen dat soortgelijke tragedies in de toekomst plaatsvinden.

De gemeenschap van Veldhoven en ver daarbuiten r0uwt om het verlies van een 0nschuldig kind en de zelfm00rd van de vader.

Er zullen ongetwijfeld steunbetuigingen en solidariteit zijn voor de nabesta*nden die nu moeten omgaan met deze ondraaglijke p!jn.

In deze moeilijke tijd hopen velen dat er hulp en steun zal zijn voor hen die dat nodig hebben om dit tra*ma te verwerken.

Doorgaan met lezen

Nieuws

R0kers worden hard aangepakt: pakje peuken gaan 30 euro kosten!

Slecht nieuws hangt in de lucht voor fervente r0kers, want het komende jaar (2024) zal het r0ken opnieuw zwaarder op de portemonnee wegen.

Het demissionaire kabinet heeft in het proces van begrotingsonderhandelingen voor het komende jaar besloten om r0kers stevig aan te pakken.

Een bekend gegeven is dat de accijnzen op t*baksproducten jaarlijks omhoog gaan. Bronnen die in contact staan met RTL Nieuws suggereren echter dat er nog een extra stijging aan zit te komen.

In het lopende jaar alleen al is de prijs van een pakje s*garetten met een euro gestegen. Op dit moment betalen r0kers gemiddeld ongeveer negen euro voor een pakje met 20 s*garetten.

Oorspronkelijk was overeengekomen dat de accijnzen op t*bak op 1 april 2024 opnieuw met een euro verhoogd zouden worden. Maar het lijkt erop dat dit bedrag nog verder omhoog kan gaan.

Deze maatregel heeft als doel om 90 miljoen euro extra uit de portefeuilles van r0kers te halen. Staatssecretaris Maarten van Ooijen heeft daarnaast een bredere visie. Hij streeft naar een rookvrije generatie tegen 2040.

De vraag die opdoemt is of het verhogen van de prijzen voor t*baksproducten wel effectief is. Volgens ‘deskundigen’ is dat zeker het geval.

Het Trimbos-instituut gaat zelfs nog een stap verder en beweert dat voor elke tien procent prijsstijging van een pakje s*garetten, het aantal r0kers met in totaal vier procent afneemt. Bij shag zou dit effect zelfs zes procent zijn.

Hoofd t*baksdeskundige Marc Willemsen gaat nog verder in zijn beweringen. Hij stelt dat deze percentages bij jongeren en jongvolwassenen zelfs tweemaal zo hoog zijn.

“Jongeren beschikken over minder financiële middelen, dus zij voelen de prijsstijging sterker en zullen dan eerder besluiten te stoppen.”

“Of deze beweringen echt op waarheid berusten, valt te betwisten. Het lijkt een enigszins vergezochte aanname.

Buitenlandse alternatieven zijn aanzienlijk goedkoper, dus of het raadzaam is om ‘deskundigen’ volledig te vertrouwen?”

De kwestie van de financiële opbrengst voor de overheid uit het r0ken is ook van belang.

Hoewel deze inschatting subjectief kan zijn, lijkt het erop dat de overheid aanzienlijke inkomsten zou mislopen als een grote groep r0kers zou besluiten te stoppen.

De opbrengsten uit t*baksaccijnzen vloeien immers rechtstreeks naar de staatskas. In 2018 bedroegen deze opbrengsten 2,67 miljard euro.

Dit steeg naar 2,98 miljard euro in 2020 en kwam uit op 2,91 miljard euro in 2021.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Meerdere doden in Rotterdam na aanslag

Op donderdag hebben zich twee sch!etincidenten voorgedaan in Rotterdam, waarbij meerdere mensen zijn 0mgekomen. De p0litie heeft bevestigd dat er ‘d0delijke slacht0ffers’ zijn, maar heeft geen exact aantal genoemd.

Een 32-jarige man uit Rotterdam is gearr*steerd op verdenking van betrokkenheid bij het sch!etincident en br*ndstichting in een woning.

Na dit inc!dent zou hij ook iemand in een leslokaal van het Erasmus MC hebben neergesch0ten. Vervolgens zou hij het z!ekenhuis zijn binnengegaan en daar br*nd hebben gest!cht.

Het schokkende incident begon in een woning waar de 32-jarige man werd verd*cht van zowel sch!eten als br*ndstichting. De exacte m0tieven achter deze d*den zijn nog niet bekendgemaakt door de autoriteiten.

Na dit geweldd*dige incident ging de verd*chte naar het Erasmus MC, waar hij in een leslokaal opnieuw tot gew*ld overging en iemand neersch00t.

De identiteit van het slacht0ffer is nog niet vrijgegeven. Het Erasmus MC is een gerenommeerd z!ekenhuis en onderwijsinstelling in Rotterdam, en dit schokkende incident heeft ongetwijfeld voor paniek en angst gezorgd bij het personeel en de patiënten.

Vervolgens zou de verd*chte het z!ekenhuis zijn binnengegaan en br*nd hebben gest!cht. Dit heeft mogelijk tot verdere chaos en onrust in het z!ekenhuis geleid.

De p0litie heeft snel gereageerd en de 32-jarige verd*chte aangehouden. Op dit moment zijn de autoriteiten bezig met het onderzoeken van de motieven achter deze gew*lddadige reeks gebeurtenissen en proberen ze een completer beeld te krijgen van wat er is gebeurd.

De impact van deze tragische gebeurtenissen zal nog lange tijd voelbaar zijn voor de gemeenschap in Rotterdam en voor de betrokken families en slacht0ffers.

Het is een herinnering aan het belang van veiligheid en het voorkomen van geweld in onze samenleving. De autoriteiten zullen doorgaan met hun onderzoek om de details van deze incidenten op te helderen en gerechtigheid te laten zegevieren.
Doorgaan met lezen

Trending