Chantal uit ‘Married at First Sight’ met spoed naar het ziekenhuis gebracht
Connect with us

Meest bekeken

Chantal uit ‘Married at First Sight’ met spoed naar het ziekenhuis gebracht

Chantal uit het populaire programma Married At First Sight was misschien wel één van de meest besproken deelnemers ooit. Afgelopen weekend werd zij opgenomen in het ziekenhuis met enorme pijn.

Ontsteking

Via Instagram laat Chantal weten dat zij met spoed naar het ziekenhuis gebracht werd afgelopen weekend. Zij plaatst een foto van haar arm die aan het infuus ligt op het sociale media-platform. Bij het bericht schrijft Chantal:

,,Gelukkig nu weer thuis. Ontsteking lever, au”. Chantal laat weten geschrokken te zijn van een ontsteking in haar lever, aangezien zij zelf aangeeft nooit te drinken.

Celeberties

Sylvana Simons woest op de media! ‘Waar is mijn uitnodiging?’

Sylvana Simons ergert zich er ongelooflijk aan dat ze zo weinig media-aandacht krijgt in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Ze wil dat er meer aandacht komt voor haar inclusieve partij BIJ1.

De tijd dat Sylvana Simons om ieder wissewasje in een talkshow zat, ligt al een tijdje achter ons. Haar momentum lijkt een beetje voorbij en dat steekt de voormalig RTL-presentatrice behoorlijk. Ze wil meer aandacht van de media en vraagt zich af waar haar talkshowuitnodiging blijft.

Wel Eerdmans, geen Syl

Sylvana deelt op haar Twitter-pagina de mening van opiniemaker Jaap Stronks. Hij begrijpt niet dat nieuwe partijen rechts van de VVD zo veel airtime krijgen, terwijl BIJ1 nauwelijks ergens te zien is.

“Het lijkt me onwaarschijnlijk dat interviews met bijvoorbeeld Sylvana of Quinsy Gario zouden kunnen rekenen op ondermaatse kijk- en luistercijfers”, zegt hij.

Ze verdienen het om gehoord te worden, aldus Jaap. “Ze zijn overwegend politiek issue-owner op thema’s als antiracisme en vaandeldragers van nieuw links activisme. Hoevaak is Joost Eerdmans wel niet bij Jinek geweest de afgelopen maanden?”

Gehinderd
Sylvana deelt het Twitter-draadje en schrijft erbij dat ze zich gehinderd voelt door de media. “Twijfelde even om dit uitstekende draadje te delen.

Don’t blow your own horn enzo. Maar nah: we hebben zetels binnen te halen en onderstaande geeft goed aan hoe we daarin gehinderd worden.”

Ze vervolgt: “Ik blijf het een dubieuze prestatie vinden dat kranten en andere ‘nieuwsmakers’ bij onderwerpen als diversiteit, antiracisme en -discriminatie (en net zo goed bij klimaat en economische hervorming, maar enfin) het voor elkaar krijgen om ons te negeren.”

Negeren media Syl?
Seada Nourhussen, de hoofdredacteur van OneWorld, sluit zich aan bij Sylvana. “Negeren media Sylvana Simons en BIJ1?

Kan maar één interview vinden, zie haar niet aan talkshowtafels; vlak voor de verkiezingen. Nieuwe partijen als JA21 zijn wel overal’”, twittert ze.

“Dat we ondertussen worden gebombardeerd met evengoed marginale partijen als FvD en zelfs afsplitsing JA21, en alles op rechts is iets waar mediamakers met zichzelf over in gesprek moeten gaan: is dit Nederland, of zijn media geobsedeerd door extreem-rechts, waardoor Nederland dat ook wordt?”

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mark Rutte: ‘Ik zat fout, we hadden eerder kunnen beginnen met vaccineren’

Premier Rutte neemt het zichzelf kwalijk dat de vaccinatiecampagne tegen corona pas deze week begint.

,,Het was beter geweest als ook ikzelf aan de GGD had gevraagd om de systemen klaar te maken voor grootschalige vaccinatie.’’ Hij ‘baalt enorm’ dat Nederland zo’n twee weken achterloopt op andere landen.

Rutte heeft zichzelf tijdens de feestdagen ‘zitten verbijten’ over het feit dat Nederland als laatste land in Europa begint met prikken tegen het coronavirus.

Nadat minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) daarvoor gisteren al het boetekleed aantrok, zegt nu ook de premier dat hij eerder had moeten ingrijpen.

,,We hebben eind november gerekend op een bepaalde volgorde van levering’’, zegt Rutte in de Tweede Kamer. ,,Wij dachten dat een ander vaccin eerder zou komen.’’

Toen het Pfizer-vaccin eerder klaar bleek, was Nederland daarop niet voorbereid. ,,Dat is precies de wendbaarheid die ontbrak in onze aanpak’’, zegt Rutte nu.

Vertrouwen opgezegd

De Tweede Kamer heeft forse kritiek op het vaccinatiebeleid van het kabinet. In een ingelast coronadebat, dat even na 11.00 uur begon, liggen zowel minister De Jonge (Volksgezondheid) als premier Rutte onder vuur.

PVV-leider Wilders heeft het vertrouwen in De Jonge opgezegd. Oppositie- én coalitiepartijen zijn boos over de late start van de vaccinatiecampagne in Nederland.

,,We hebben kostbare weken verloren, en dat is onacceptabel’’, zegt GroenLinks-leider Jesse Klaver.

Volgens Wilders is Nederland ‘de dorpsgek van Europa’ door als laatste land te beginnen met inenten. ,,U bent niet de juiste man op de juiste plek’’, zegt Wilders tegen De Jonge.

,,Wij zeggen het vertrouwen in u op.’’ De PVV spreekt van ‘totale chaos’ en ‘een blamage van de hoogste orde’. ,,De premier is totaal afwezig geweest’’, vindt Wilders.

‘Klaar met smoezen’

De start van de vaccinatiecampagne is twee dagen vervroegd: van komende vrijdag naar morgen. Ook medewerkers in de acute zorg krijgen nu eerder een prik dan het kabinet vorige week nog meldde. Die koerswijziging werd ingezet na flinke politieke en maatschappelijke druk.

,,Het kabinet heeft hier een ongelooflijke steek laten vallen, door te roepen dat een weekje later ook wel kon’’, vindt PvdA-leider Lodewijk Asscher.

,,We hebben een vriezer vol vaccins en er waart nu een zeer besmettelijke variant rond. Het is klaar met de smoezen.

Eerder beginnen is realistisch, niet symbolisch.’’ Asscher spreekt over ‘falen van het kabinet’ dat vaccins nog steeds in de vriezer liggen.

”In zo’n crisis is het onvermijde­lijk om fouten te maken en daarvan te leren”
– Minister Hugo de Jonge

De Jonge vindt desondanks dat hij ‘de juiste man op de juiste plek’ is. ,,Het hoort bij mijn werk, en ook bij de manier waarop ik in het leven sta, om verantwoordelijkheid te willen nemen voor beleid dat gemaakt moet worden’’, zegt de minister.

,,Als je veel verantwoordelijkheid neemt, ben je vatbaar voor veel kritiek. In zo’n crisis is het onvermijdelijk om fouten te maken en daarvan te leren.’’

De oppositiepartijen richten hun pijlen in het Kamerdebat niet enkel op De Jonge. Ook premier Rutte moet het ontgelden.

Hij zou – als aanvoerder van de ministersploeg – niet voldoende ingrijpen bij het zwabberende coronabeleid.

,,Waarom heeft de premier niet een crisismanager aangesteld om de vaccinatiecampagne te leiden?’’, vraagt Asscher zich af.

Klaver (GroenLinks) twijfelt openlijk aan het functioneren van De Jonge. Hij roept Rutte op een aparte minister aan te stellen voor het testbeleid.

Ook oppert Klaver de komst van een speciale regeringscommissaris. ,,Ik wil dat de premier verantwoordelijkheid neemt.’’

Rutte voelt er echter niet voor om De Jonge minder taken te geven. ,,Dat maakt de zaken alleen maar complexer. Dat is niet verstandig.’’

Allerlaatste waarschuwing
Binnen de coalitie – van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie – klinkt ook kritiek op het beleid. ,,De minister heeft op één paard gewed, en het bleek het verkeerde paard’’, zegt D66-fractievoorzitter Rob Jetten.

Toch zal een motie van wantrouwen – die door Wilders wordt ingediend – het waarschijnlijk niet halen. In de wandelgangen wordt gesproken over een ‘allerlaatste waarschuwing’.

In het debat – waarvoor de Tweede Kamer het kerstreces onderbreekt – gaat het ook over het kabinetsvoorstel om jongeren niet voor te laten gaan bij een ic-tekort.

Het kabinet werkt aan een spoedwet die ziekenhuizen verbiedt om bij acuut beddentekort op basis van leeftijd te bepalen wie nog een plek krijgt op de ic.

Loten is eerlijker, vindt minister Tamara van Ark (Medische Zorg). Coalitiepartij D66 is tegen. Volgens D66-fractievoorzitter Jetten moet artsen zélf bepalen wie welke zorg krijgt.

Ook de VVD – de partij van Van Ark – twijfelt over de spoedwet, zo zegt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff.

Doorgaan met lezen

Celeberties

3JS-zanger Jan Dulles sneert snoeihard naar René Froger

De 45-jarige zanger ergert zich groen en geel aan al zijn bekende collega’s die klagen. “Ik vind niet dat wij artiesten moeten gaan klagen”, vertelt Jan Dulles aan Nu.nl. Hij lijkt met deze woorden uit te halen naar René Froger (59), die vorige week voor flink wat opheft zorgde nadat hij stelde dat artiesten het hardst worden getroffen door de coronacrisis.

Aan RTL Boulevard liet René begin vorige week nog weten volledig achter zijn woorden te staan, maar inmiddels is hij daar toch op teruggekomen. ‘Vele artiesten, toeleveranciers als geluids- en lichtbureaus, podiumbouwers, muzikanten etcetera hebben niet de reserves die noodzakelijk zijn om dit te kunnen overleven’, schreef hij later als verklaring op Instagram.

Alles gecanceld

Jan Dulles zit in hetzelfde schuitje, ook zijn optredens zijn allemaal gecanceld. Maar in tegenstelling tot veel van zijn collega’s, blijft hij de moed erin houden. “Ik vind ook niet dat wij artiesten moeten gaan klagen op televisie over inkomsten die we mislopen. Als sessiemuzikanten dat doen, begrijp ik het wel, want die hebben nu niks”, vertelt hij. Jan kan momenteel nog rondkomen van zijn spaargeld, maar let wel een beetje op. “We kunnen niet op vakantie, dus je geeft ook bijna niks uit. Het gaat er niet zo hard uit.”

Het had niet veel gescheeld of de 3JS hadden niet eens meer bestaan, na het vertrek van gitarist Jan de Witte. Hierover zegt hij: “We wisten even niet wat we moesten doen en hadden geen vervanger op het oog (…) we wilden per se iemand uit Volendam of in ieder geval dicht uit de buurt. Dat is logistiek gewoon handiger.”

De zanger ziet ook wel in dat het misschien een beetje gek overkomt, dat ze enkel met iemand uit de buurt in zee wilden gaan. Jan: “Ik zeg er daarom ook iedere keer bij: we zijn geen sekte en in Volendam zijn we niet muzikaler dan in de rest van Nederland. Het is puur omdat we gewend zijn geraakt dat we allemaal binnen een minuut in de studio kunnen zijn. Sommige dingen moeten gewoon zo blijven, voor de gemoedsrust. Maar toen vonden we Robin Küller en nu is alles weer goed.”

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending