Chimpansee herenigt met oud-verzorgers. De reactie is ontzettend schattig!
Connect with us

Nieuws

Chimpansee herenigt met oud-verzorgers. De reactie is ontzettend schattig!

Mensen en dieren kunnen een hele bijzondere band hebben. Al in vele filmpjes door de jaren heen hebben we dat laten zien. Vandaag hebben we precies zo’n filmpje voor je en het is misschien wel een van de schattigste tot nu toe. In de video zien we de chimpansee genaamd Limbani. Het arme dier had een lastig begin van zijn leven. Hij werd namelijk verstoren door zijn moeder. Jorge en Tania van het Zoological Wildlife Center in Miami voedde de aap vervolgens op.

Kort na de geboorte kreeg de chimpansee een longontsteking. Daarbij kwam nog eens dat hij werd verstoten door zijn moeder, omdat ze niet in staat was om genoeg melk te produceren. De eerste maanden van zijn leven verzorgde het koppel Jorge en Tania de kleine chimpansee de klok rond.

De taak van het ouderschap namen Jorge en Tania op zich. Voor de eerste paar maanden voedde zij hem op en dat zal hij nooit meer vergeten. De zorg voor Lambani is inmiddels overgenomen door andere hulpverleners, maar Limbani is nog steeds heel gelukkig wanneer hij Jorge en Tania terugziet.

Het feit dat Limbani dolblij wanneer hij Jorge en Tania terugziet, is goed te zien in de onderstaande video. Bekijk het zelf in de onderstaande video. Als je het een mooie video vindt, vergeet dan niet de video te delen met je vrienden en familie op Facebook!

Nieuws

Als je dit object in je wc ziet drijven, moet je echt weten wat het betekent

Niet iedereen kan zich veroorloven om snel een loodgieter te bellen als er een probleem is in de badkamer, dus het kan een goed idee zijn om online eerst te onderzoeken of het probleem groot genoeg is om professionele hulp nodig te hebben.

Gebruiker Taway8091 deelde op Reddit enkele verwarrende en verontrustende foto’s. Hij zag vreemde dingen in de toiletpot drijven die hij niet kon identificeren.

Ze vonden het vreemde object de avond ervoor in de toiletpot. Ze beschreven het als “hard maar dun en broos als een eierschaal” en merkten op dat de stukjes gemakkelijk afbraken als ze werden ingedrukt. Ook de kleur die ze opmerkten was vreemd. Het zag er niet metaalachtig uit, noch was het van plastic.

Hij was radeloos over wat het zou kunnen zijn en zocht het daarom op Reddit op. Veel mensen hadden meteen een theorie over wat het zou kunnen zijn.

Gebruiker mypseudonymyoyoyo beantwoordde de vraag met slechts één woord: “Kalkaanslag”. Een andere gebruiker met de gebruikersnaam xzxnnx schreef:

“Ik zou gokken op minerale afzettingen die zich in de tank hebben opgelost. Als je de deksel van de tank afhaalt, vind je misschien de plek waar het vandaan komt. Om hygiënische redenen zijn toiletten zo ontworpen dat ze voorkomen dat dingen terugkomen, dus de meest waarschijnlijke bron van de afzettingen is de tank of een persoon die ze in de kom laat vallen. Mensen in de kinderleeftijd zijn daar bijzonder goed in.”

Hij voegde ook wat belangrijke informatie toe: “Minerale afzettingen zouden borrelen en oplossen als je er wat azijn op druppelt.” Anderen waren het erover eens dat het kalk en mineralen uit het water konden zijn die zich in de loop der tijd hadden opgehoopt.

Een Redditor met de gebruikersnaam badgersbunk voegde toe: “Het ziet eruit alsof het uit de binnenkant van de tank komt. Ik heb bij veel tanks gezien dat er iets aan de binnenranden omhoog komt dat op latere leeftijd afbladdert.”

De oorspronkelijke poster voegde later een opmerking toe die alle vermoedens bevestigde: “Ik vermoed dat het een stukje minerale afzetting en algemene afval van het spoelbak-/toiletgebied is, dat zich heeft opgehoopt en losgekomen is in de afvoerbuis. Het is niet echt rond als een buis, maar heeft eerder een scherpe bocht. De foto werd om middernacht genomen op een standaard envelop om de schaal te behouden. Behoorlijk eng om dat om 12 uur ’s nachts in het toilet te zien.”

Ben je ooit een vergelijkbaar fenomeen tegengekomen in je badkamer?

Doorgaan met lezen

Nieuws

Als je deze eieren in je tuin vindt, moet je onmiddellijk in actie schieten

Het is een vervelende waarheid, maar wel een waarheid: als je een huis bezit, deel je het met enkele ongewenste gasten.

Voordat je in paniek raakt, heb ik het over insecten, niet vreemde mensen die misschien hun intrek hebben genomen in je kruipruimte. Meer specifiek die insecten die te klein zijn voor jou om op te merken, op te pakken en naar buiten te dragen. Ik zal eerlijk zijn, ik ben geen ‘insectenpersoon’, en dus is het idee om gemeenschappelijk te leven met mieren, spinnen en oorwormen – evenals al het andere dat toevallig binnen wil komen – behoorlijk onaantrekkelijk.

Dat gezegd hebbende, is het onvermijdelijk. Ik ben er zeker van dat ze het niet zien als een geplande huisinvasie. Of in ieder geval hoop ik van niet. Dat zou vreemd zijn.

In elk geval heb ik geleerd om de meerderheid van de insecten die effectief binnen mijn muren huizen te tolereren. Dat gezegd hebbende, trek ik de lijn, totaal en ondubbelzinnig, bij teken.

Zouden alle aanwezigen hun hand opsteken als ze van teken houden? Zie je, ik durf te wedden dat bijna 100% van de handen beneden bleef. Teken behoren echt tot de smerigste, meest onaangename insecten, bekend om het dragen van ziekten en het verspreiden als… nou ja, als de pest.

Daarom is het van het grootste belang dat je weet hoe je klompjes teken eieren moet identificeren en wat je moet doen als en wanneer je ze in je achtertuin vindt. Gelukkig voor jou hebben we een handig informatiesheet samengesteld dat hoogstwaarschijnlijk de meest dringende vragen die je hebt zal beantwoorden.

Identificatie

Teken eieren zijn ongeveer zo groot als een maanzaadje, waardoor ze extreem klein zijn voor het menselijk oog (ongeveer 0,5 mm in diameter). Ze zijn meestal ovaal of peervormig, met een doorschijnend uiterlijk, en worden vaak in clusters gelegd die zich vastklampen aan vegetatie, bladafval of andere oppervlakken dicht bij de grond.

De eieren worden na verloop van tijd meer ondoorzichtig en zijn meestal glad en glanzend van textuur, variërend in kleur van bleekgeel tot lichtbruin.

Wat te doen

Dus, je hebt een klompje vermoedelijke teken eieren gevonden en je rent gillend door het huis in paniek. Oh, wacht even, dat ben ik gewoon.

Alle gekheid op een stokje, teken eieren kunnen een serieus probleem vormen, en gezien het feit dat teken bekend staan om het dragen van ziekten zoals Rocky Mountain Spotted Fever en Lyme-ziekte, is het het beste dat je de eieren op een veilige manier verwijdert.

Daartoe raden we je altijd aan om een ​​professionele ongediertebestrijdingsexpert of lokale dierenarts te raadplegen voor een juiste identificatie en begeleiding bij de volgende stappen.

Houd je tuin teekvrij

Laten we eerlijk zijn, geen van ons wil teken eieren in onze achtertuin, voortuin of welke tuin dan ook vinden. Daarom is het goed om te weten welke stappen je kunt nemen om het risico te minimaliseren dat ze er in de eerste plaats zijn.

Je kunt proactieve stappen nemen zoals het verwijderen van planten die herten aantrekken – teken gedijen op herten – zoals tulpen, hosta’s en azalea’s. Je kunt ook planten en kruiden planten die teken afstoten, waaronder munt, rozemarijn en chrysanten.

Het wordt ook aangeraden om je gazon kort te houden en je best te doen om struikbedekking te elimineren. Houd ook houtstapels van de grond, aangezien teken van donkere, vochtige ruimtes houden om hun eieren te leggen.

Het gebruik van natuurlijke tekenafweermiddelen en het actief buiten houden van kleine zoogdieren zoals muizen en konijnen uit je tuin zal ook helpen! Het gebruik van insecticiden is een andere voorzorgsmaatregel die je zou kunnen nemen, hoewel je altijd voorzichtig moet zijn om het ecosysteem niet te vernietigen.

Wist je iets over teken eieren? Deel dit artikel als je denkt dat het je familie en vrienden zou kunnen helpen.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Deze schoonheid uit de jaren ’80 is nu onherkenbaar – compleet uit beeld

Het iconische Top Gun-filme lanceerde Tom Cruise naar de sterren. Maar de vrouw die zijn liefdesbelang speelde in de film, Kelly McGillis, ging een heel andere weg. Vandaag de dag is het moeilijk om de 65-jarige actrice te herkennen – ze heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen op haar leeftijd…

 

Het is waarschijnlijk dat ik niet de enige was die aan Kelly McGillis dacht toen ik naar de bioscoop ging om Top Gun: Maverick te kijken, het vervolg op de klassieke jaren 80-film. Ik wist dat ze niet zou verschijnen – maar toch hoopte ik ergens dat ik haar zou zien.

Uiteraard verscheen McGillis nooit, terwijl Tom Cruise en Val Kilmer herenigden in een zeer emotionele scène. Volgens McGillis werd ze niet gevraagd om zich bij de cast te voegen. In 2019 vroeg Entertainment Tonight zich af of de filmmakers van Top Gun: Maverick haar een rol hadden aangeboden in het vervolg.

“Oh mijn god nee. Dat hebben ze niet gedaan, en ik denk niet dat ze dat ooit zouden doen,” zei McGillis. “Ik bedoel, ik ben oud en ik ben dik, en ik zie er leeftijd passend uit voor mijn leeftijd, en dat is niet waar die hele scène over gaat.”

De waarheid over haar personage in Top Gun

In de jaren tachtig was McGillis een van de weinige vrouwen die miljoenen dollars konden vragen. In Top Gun speelde de bekende actrice de astrofysicus en instructeur van de trainingschool Charlie Blackwood. De blonde, langbenige, mooie actrice maakte een blijvende indruk als de liefdesbelang van Maverick – haar slimme-maar-prachtige personage werd iconisch.

“Niets bereidde me voor op wat denk ik een soort van naam in de huishoudens worden,” vertelde McGillis aan LA Times.

“Het was echt intimiderend voor mij. Ik streef er niet naar beroemd te worden. Ik streef er alleen naar een actrice te zijn, en die film schokte mijn realiteit op een grote manier. Ik werd erg onzeker. Ik wist niet meer wie mijn vrienden waren.”

Charlie was eigenlijk gebaseerd op een andere iconische persoon – Christine Fox. Fox was een beroemde burgerlijke vluchtinstructeur en wiskundige die de producenten ontmoetten tijdens het doen van onderzoek voor de film.

Ze zou later een indrukwekkende carrière hebben op het Pentagon – Fox werd waarnemend onderminister van Defensie, de hoogste positie ooit bekleed door een vrouw bij het ministerie van Defensie.

Hoe Kelly McGillis de rol van Charlie kreeg was een beetje toevallig. Ze stond gepland om een andere film te doen, maar dat ging niet door. Paramount belde haar en vroeg of ze in plaats daarvan Top Gun kon doen, McGillis vond het script leuk en reed vervolgens naar San Diego voor de productie.

“Ik vond het een western in de lucht. Ik had geen idee hoe visueel onberispelijk het zou zijn. Ik denk dat Tony Scott zoveel toevoegde aan die film visueel,” zei ze.

Haar rol in Top Gun veranderde McGillis in een sekssymbool, maar ze werd ook geprezen om haar schermoptreden. De chemie op het scherm met Cruise was duidelijk, en Kelly mocht haar mede-ster ook buiten de set graag. “Ik denk dat Tom geweldig is. Hij is de liefste kerel. Hij is heel oprecht en respectvol. En ik vond het geweldig om met Tom te werken. Ik denk dat hij geweldig is,” zei ze.

Op dat moment werd McGillis vergeleken met grote filmsterren als Grace Kelly, Ingrid Bergman en Lauren Bacall. Maar Kelly kon die vergelijking nooit serieus nemen.

“Ik heb mezelf nooit beschouwd als een grote schoonheid. In mijn tiener- en prepuberjaren, toen men zichzelf vormt, denk ik dat ik vooral erg zwaarlijvig was en een zeer laag zelfbeeld had,” vertelde ze Intelligencer Journal in 1986.

Keerde Hollywood de rug toe

Hoewel ik en velen anderen McGillis herinneren voor haar rol als Charlie in Top Gun, zou het niet eerlijk zijn om alleen over die film te praten – omdat ze zoveel meer heeft gedaan in haar leven en carrière.

Ze bestormde Hollywood in 1985 met haar doorbraakrol, waarin ze een Amish-weduwe speelde in Witness. Na haar succes met Top Gun speelde ze in de controversiële film The Accused, waarin ze een taaie advocaat speelde. McGillis werd toen gecast in verschillende televisie- en filmrollen gedurende de jaren 90, maar geen van de films versterkte haar carrière.

Na The Accused werd McGillis verliefd op Fred Tillman – een man zonder connectie met showbusiness. Maar Fred en Kelly deelden dezelfde interesses; ze hielden van zeilen en stranden.

Kelly, die in 1957 werd geboren en opgroeide met zand tussen haar tenen in Newport Beach, Californië, voelde alsof ze de man van haar dromen had gevonden.

McGillis en Tillman stapten in het huwelijksbootje, kochten een jacht en zeilden naar Europa. Het gezin vestigde zich vervolgens in Key West, Florida, en opende samen een restaurant, genaamd Kelly’s Caribbean Bar & Grill.

Maar McGillis ‘verleden leek haar altijd in te halen. Volgens de Top Gun-ster ging ze niet naar Florida om te ontsnappen – maar ze had veel te maken met persoonlijke problemen.

Ze dronk te veel en was onzeker over haar seksualiteit. Een jaar lang was ze een “wrak.” “Ik was nooit echt ongelukkig. Het is gewoon dat ik mijn anonimiteit wilde terugclaimen, om mijn eigen leven te leven. Ik denk dat als je kinderen hebt, jij degene bent die voor ze moet zorgen. Ik wilde niet dat mijn kinderen me zagen als een filmster, ik wilde dat ze me kenden als Mama,” vertelde ze The Daily Telegraph in 1999.

Uit de kast komen

In 2002 scheidde McGillis van Tillman. Zeven jaar later kwam ze uit de kast als lesbienne tijdens een interview met SheWired. Volgens de actrice was haar coming-out een voortdurend proces sinds ze 12 was.

“Het leven is een verdomde reis, en het gaat over groeien en veranderen, en in het reine komen met wie en wat je bent, en van wie en wat je houdt,” zei ze.

Terwijl McGillis haar restaurant runde in Key West, ontmoette ze barvrouw Melanie Leis. Helaas was hun relatie wankel en zelfvernietigend; beide hadden problemen met verschillende stoffen en gingen naar de rehab. McGillis dronk overmatig. Niettemin trouwden de partners in 2010 in New Jersey. McGillis’s ex-man, Fred Tillman, was aanwezig bij de ceremonie van het burgerlijk partnerschap.

“Hij was mijn grootste, beste vriend, en dat is hij nog steeds,” vertelde McGillis aan Daily News, eraan toevoegend: “Ik was homo voordat ik kinderen kreeg. Ik had het echt moeilijk om mezelf te accepteren.” Kelly McGillis en Melanie Leis gingen uit elkaar in 2011.

Kelly McGillis vandaag de dag

Op dit moment zou Kelly naar verluidt in een blokhut in de heuvels in Hendersonville, North Carolina, wonen. Ze draagt ​​haar grijze haar kort en geeft de voorkeur aan het comfort van broeken – genietend van haar stille, gelukkige en tevreden leven ver weg van Hollywood.

“Ik concentreer me op het privé geven van acteerlessen in een kleine studio die hoort bij een school in Asheville, North Carolina. Ik voel dat het mijn tijd is om terug te geven en dat is iets dat ik weet hoe ik moet doen,” zei ze in 2014.

Als we naar McGillis kijken vandaag de dag, lijkt het er zeker op dat ze haar eigen acteercarrière heeft opgegeven. Het is al een tijdje geleden dat we haar op het scherm hebben gezien – haar laatste vermeldde project is uit 2018, toen ze schitterde in de tv-film Maternal Secrets.

“Je hoort vrouwen van mijn leeftijd hier de hele tijd over praten,” zei ze. “Ik denk dat deze industrie niet bijzonder vriendelijk is voor vrouwen die ouder zijn dan 50. Ik ben niet bezig met het kleuren van mijn haar, het doen van Botox en het krijgen van een facelift. Ik wil opgroeien om een karakteractrice te zijn,” zei ze in 2013.

Zoals vermeld, kwam Kelly in 2022 veel in het nieuws. Vanwege haar afwezigheid in Top Gun: Maverick, wilden mensen weten wat er met haar was gebeurd en waarom ze niet was gecast in het vervolg.

PARK CITY, UT – JANUARY 19: Actress Kelly McGillis leaves the Los Angeles Times portrait studio on January 19, 2013 in Park City, Utah. (Photo by Ray Tamarra/FilmMagic)

Volgens regisseur Joseph Kosinski wilde hij de film een andere kant op sturen met andere personages – daarom werd Kelly buitengesloten. Het had niets te maken met haar uiterlijk, volgens Kosinski. Kelly McGillis zal voor ons altijd de hete astrofysicus ingenieur zijn die we hebben gezien in al haar glorie. Een vrouw als zij, in een film als de originele Top Gun, is een daad die nooit kan worden gevolgd. Punt.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending