Chimpansee wordt na jaren gevangenschap weer in de jungle gelaten, kijk nu naar wie ze zich haast zodra de kooi opent
Connect with us

Lifestyle

Chimpansee wordt na jaren gevangenschap weer in de jungle gelaten, kijk nu naar wie ze zich haast zodra de kooi opent

Het zag er allemaal niet zo goed uit voor de jonge chimpansee Wounda.

Ze was ontvoerd door stropers, was ernstig ziek en was veel gewicht verloren.

Haar naam, wat “bijna dood”, betekent, vat haar situatie op dat moment samen.

Maar op een dag kwam er een nieuwe groep mensen in Wounda haar leven… en sindsdien is alles veranderd.

Dierenliefhebber Jane Goodall en haar team verzorgen en redden van chimpansees in Congo. Zodat ze een tweede kans krijgen op en leven in hun natuurlijke leefomgeving in, de wildernis.

Op een dag kruisten hun wegen met Wounda, een chimpansee die in gevangenschap had geleefd sinds dat dieven haar uit de armen van haar moeder hadden gestolen.

De arme chimpansee was in erg slechte conditie en ze had waarschijnlijk niet veel langer geleefd, als Jane en haar vrienden haar niet gered hadden.

Alhoewel Wounda getekend leek voor het leven, en in z´n algemeenheid bang was voor de wereld, deden Jane en haar team wat ze konden om haar te genezen. Een vrouw in het bijzonder, Rebecca, weigerde op te geven en bouwde een sterke band op met de chimp.

Dag in, dag uit, gaven ze Wounda buitengewoon veel zorg met veel liefde en affectie – totdat de chimpansee eindelijk sterk genoeg was om in het wild uitgezet te worden.

Ze besloten Wounda naar een plek te brengen die “paradise island” oftewel “paradijselijk eiland” genoemd word. Het gaat om het wildreservaat op Tchindzoulou eiland in Congo, waar ze de kans zou hebben om het leven te leiden wat ze verdient.

“Dit is en erg spannend moment voor me,” zegt Jane. “Hier is Wounda, ze was bijna overleden maar dankzij Rebecca kwam ze haast terug uit de dood.”

En het lijkt alsof Wounda haar redders is voor eeuwig dankbaar is.

Vlak voordat ze vrij gelaten werd, zei de chimpansee vaarwel – met een gebaar dat de tranen over je wangen doet lopen.

De foto´s spreken voor zich.

Nadat ze uit de kooi stapt en even rond kijkt, draait Wounda zich snel naar Jane… en gaf haar een lange warme knuffel.

Het was behoorlijk duidelijk dat Wounda precies wist wie ze voor alles moest bedankten.

Daarna verdween ze in de jungle, misschien wel voorgoed.

Dankzij Jane en haar team ontkwam de chimpansee aan een leven in gevangenschap – en nu was het tijd om met een schone lei te begonnen – in de jungle.

“Nu heeft ze een wil om te leven en hier is ze, op het punt om dit paradijs in te gaan,” zegt Jane. “Ze is de 15e chimpansee die haar vrijheid hier krijgt en we hopen uiteindelijk zo´n 60 chimpansees op het eiland te hebben.”

Mis geen enkel moment van de prachtige video hieronder, van het mooie moment wanneer Wounda eindelijk vrijgelaten wordt.

Dit was het meest ontroerende wat ik in lange tijd heb gezien! Gelukkig zijn er bijzondere mensen die alles in hun macht doen om onze geliefde dieren te helpen.

Voel je vrij om dit artikel te delen met je vrienden op Facebook, zodat meer mensen de kans krijgen om te genieten van dit magische moment.

Celeberties

Pijnlijk: Privéfoto’s van Prinses Alexia gelekt op social media

Ze zijn inmiddels al pubers aan het worden, een lastige positie als kind in een Koningshuis. Prinses Máxima werd op zondag 26 juni 2005 om 9.00 uur opgenomen in het Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Prinses Alexia werd die dag om 14.41 uur op natuurlijke wijze geboren. Haar vader deed op dinsdag 28 juni 2005 in het oude stadhuis van Den Haag bij de Burgerlijke Stand aangifte van de geboorte van zijn dochter.

Inmiddels is het al een prachtige 14-jarige jongedame. Maar hoe het precies zit met de meisjes en social media, dat weten we niet. Mag dit? Kunnen ze zomaar alles online zetten? In ieder geval heeft de tweede van de drie zusjes een eigen Instagram account. En het blijkt een heus modepopje te zijn!

Het account van Alexia

Ze heeft namelijk een eigen account waar ze haar favoriete modekeuzes op plaatst. Ze heeft al behoorlijk wat volgers gekregen. Maar ze blijft wel “anoniem”!

View this post on Instagram

Yayy or nahh

A post shared by ABB (@f_4_u2) on

Doorgaan met lezen

Lifestyle

Heftig: “Rogier Smit heeft ravage achtergelaten in huis Rachel Hazes!”

Rogier Smit heeft tijdens de breuk met Frank Jansen contact opgezocht met Rachel Hazes. Hij zou in haar huis hebben mogen verblijven tot hij weer in goede orde was. Bekende Buren en Story weten te melden dat het hier alleen flink uit de hand is gelopen. Het weekblad zegt dat er een ravage zou zijn geweest in het huis van Rachel toen ze thuis kwam. Ze zeggen hier het volgende over: “Die zou zijn veroorzaakt door een uitbarsting van drank- en drugsgebruik” Wat er precies is gebeurd is nog onbekend.

Rogier Smit laat ravage achter bij Rachel Hazes

De presentator en interieurarchitect zegt er het volgende over: “Wat is dat bijzonder hè? En heel eerlijk: wij hadden elkaar nog maar een keer of drie gezien, dus dan kan je moeilijk zeggen dat je best friends bent.

Maar toen ik Rachel aan de telefoon had en vertelde wat er aan de hand is, zei ze: ‘Had dat dan meteen gezegd, kom lekker naar mij toe!’ Dan ben je toch een topwijf? En hier kan ik lekker tot rust komen en ’s avonds een wijntje drinken.” Buurtbewoners melden dat hij het huis uit gezet zou zijn door Rachel en dat er een enorme ravage is achtergelaten!

Doorgaan met lezen

Celeberties

Foto van André Hazes en Nikkie Plessen duikt op: “Dus toch!?”

Een hoop ophef rondom André Hazes en zijn privéleven vorig jaar. En dat jaar maakt hij het nog bonter. Het begon met geruchten dat hij en Nikkie Plessen stiekem aan het daten zouden zijn. Ze waren hand in hand gespot en zelfs zoenend zijn ze gezien. Er dwaalde foto’s van de twee over het internet rond. Ze hebben alleen niets toegegeven. Dat het niet goed liep tussen de zanger en Monique Westenberg, dat was wel duidelijk. Hij sliep niet eens meer thuis. Tot het op een gegeven moment leek dat alles weer koek en ei leek te zijn tussen de twee. Maar ook daar kwam snel een einde aan toen bekend werd dat ze zanger verder ging met de 20 jaar oudere Bridget Maasland. Tot begin eerder dit jaar dan. En dan is daar ineens die ene foto weer!

André Hazes en Nikkie Plessen

Dat doet natuurlijk weer een hoop stof opwaaien. Waar de geruchten van hem en Nikkie al weggestopt werden blijkt het dat de zanger er tóch wel een handje naar blijkt te hebben. Geruchten gaan dus dat het niet alleen bij Bridget is gebleven in het afgelopen jaar. Tekst gaat door onder de video:

Woede om foto’s van de zanger en Monique

Als je een een beetje het nieuws hebt gevolgd de laatste dagen dan weet je dat het aantal corona besmettingen weer flink stijgt in Nederland. En terwijl het RIVM probeert alles in goede banen te leiden zijn er steeds meer mensen die de regels aan hun laars lappen. Zo ook de volkszanger en zijn vriendin Monique Westenberg. Monique en de zanger waren eerder deze week uit eten in de Amsterdamse bar Mr. Porter, waar ze ‘Getekend voor het leven’ afsloten. Het stel was met een gezellig clubje, waar dan ook een groepsfoto van werd gemaakt. De zanger omarmt zijn vriendin en ze houden elkaars handen vast. Ook de rest van het gezelschap staat dicht op elkaar.

Doorgaan met lezen

Trending