Circus-poema woont 20 jaar in een oude pick-up truck: let op zijn reactie wanneer hij wordt gered!
Connect with us

Lifestyle

Circus-poema woont 20 jaar in een oude pick-up truck: let op zijn reactie wanneer hij wordt gered!

De laadbak van een oude roestige pick-up is geen plek voor dieren om te leven. Vooral geen volwassen wilde kat.

Helaas was het precies waar puma Mufasa werd gedwongen om 20 jaar van zijn leven te leven, als onderdeel van de belangrijkste attractie voor een reizend circus in Peru.

Natuurlijk, simpelweg omdat een dier als “exotisch” of “cool” wordt beschouwd, betekent niet dat ze gedwongen zouden moeten worden om hun leven te leven door mensen te vermaken.

Helaas worden er echter nog steeds veel levende wezens gebruikt in de entertainmentindustrie en in circussen en dierentuinen over de hele wereld.

Veel van deze dieren worden gedwongen in kleine kooien en weerzinwekkende omstandigheden te leven; sommigen van hen krijgen nooit de kans om het leven in hun natuurlijke omgeving te ervaren.

De poema Mufasa was zo’n dier, dat in boeien werd gehouden voor het vermaak van mensen. Pumas stonden bekend als bergleeuwen door nieuwe kolonisten in Noord- en Zuid-Amerika, omdat ze geloofden dat de poema’s die ze tegenkwamen, eigenlijk leeuwinnen waren.

Sindsdien heeft deze prachtige katachtige iets van een mythische status gekregen en nu hebben veel mensen de wens om puma’s in het echte leven te zien. Er is dus helaas een markt voor rondreizende circussen om te exploiteren.

Neem bijvoorbeeld Mufasa. Als hij niet voor de massa optrad, werd hij in de laadbak van een oude pick-up gehouden. Hij bracht 20 jaar door als performer, gedwongen om een ​​leven te leiden dat hij nooit had gewild.

Laatste kans
Gelukkig zouden de dingen uiteindelijk veranderen.

Na vele jaren van angst, kwam Mufasa vrij in 2015, toen de groep Animal Defenders International hem redde. Het kostte maanden en maanden hard werken, maar uiteindelijk werd de oude poema bevrijd.

De organisatie hield hem in de gaten terwijl ze vochten om het Peruaanse circus te sluiten waar hij al jaren optrad. Mufasa was het laatste wilde dier gered uit het circus, volgens de groep.

Eindelijk stond Mufasa niet langer voor een leven van onzekerheid en terreur. Weg waren de mensen die hem alleen wilden gebruiken om geld te verdienen.

In plaats daarvan kreeg hij de kans om zijn laatste jaren in vrijheid door te brengen. Mufasa kon natuurlijk niet worden vrijgelaten na het leven dat hij had doorstaan, en daarom werd er een parkk voor hem gebouwd, een die de natuurlijke omgeving van het Peruaanse bos imiteerde.

Dit was waar hij moest zijn; waar hij kon gedijen en genieten van het leven dat hij had moeten hebben.

Bekijk de video hieronder. Op het moment dat hij het weet, is het gevoel van gras onder zijn voeten echt geweldig!

Helaas overleed Mufasa in december 2015, slechts een paar maanden nadat hij zijn vrijheid kreeg. Zijn leven in het circus, gevangen in de laadbak van een vrachtwagen, had zijn tol geëist. Hij leed aan nierfalen en andere leeftijdsgerelateerde problemen.

We zijn verdrietig dat hij niet meer tijd kon hebben om te genieten in het bos, maar de echte tragedie zou zijn geweest als hij nooit het leven buiten het circus had kunnen ervaren.

Mufasa’s verhaal is een belangrijke herinnering voor ons allemaal over waarom we nooit zouden toestaan ​​dat dieren hun leven in ketenen leven, louter getoond voor het menselijke genot. Laat dieren dieren zijn, zeg ik!

Deel deze video van Mufasa als je het ermee eens bent!
[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

HEFTIG: Grote zorgen om jongste zoon Rob de Nijs

Deze week verschijnt het allerlaatste album van Rob de Nijs. Vanwege de ziekte van Parkinson moet hij noodgedwongen de microfoon aan de wilgen hangen. In deze fase blikt de zanger steeds vaker terug op zijn leven. Maar zijn er ook zorgen om zijn jongste zoon.

ZDe afscheidstournee van Rob de Nijs moest groots worden. Maar nu alles stil ligt vanwege de coro-nacrisis, verschijnen er slechts een boek en een album. Rob had zich enorm op zijn tournee verheugd. Hij wilde weer op het podium staan, maar ook wilde hij sparen voor de toekomst van zijn zoontje Julius (8). Vlak voordat alles stil kwam te liggen, sprak hij daarover met zijn echtgenote Henriëtte. ‘Ik had thuis net gezegd: En nu gaan we echt werken voor mijn pensioen. En toen kwam corona. Nou, thank you,’ vertelt Rob de Nijs in PS Het Parool. ‘Het was de bedoeling om genoeg te hebben om er punt achter te zetten. Ik zou een paar grote shows geven. Twaalfduizend man in het Sportpaleis bijvoorbeeld. Dat gaat voorlopig niet door. Er moet straks voor Julius genoeg overblijven om bepaalde dingen te kunnen doen, studeren bijvoorbeeld. Die plannen worden nu doorkruist. We hebben gelukkig een buffertje, maar de bodem daarvan is in zicht. Maar goed, jammeren helpt niet. De hele wereld heeft ermee te maken.’

Zorgen

De afgelopen maanden was Rob veel thuis en kon daardoor meer tijd met zijn zoontje Julius doorbrengen. ‘Hij is heel lief en zorgzaam. Let er steeds op dat ik niet struikel. Pas op, daar ligt een snoer, pap! Ontroerend vind ik dat,’ vertelt hij in PS Het Parool. ‘Hij neemt de regie in huis een beetje van me over. Heel schattig, al had ik het liever anders gehad natuurlijk. Hij is eigenlijk de enige over wie ik me soms zorgen maak. Dan denk ik: oh God, dat joch van acht jaar. Wat vindt hij ervan als zijn vader op een gegeven moment het hoekje om is? Ik denk dat ik nog wel een tijdje heb, maar je weet toch maar nooit.’

Doorgaan met lezen

Celeberties

ZIEN: First Dates deelneemster met Cup F heeft behoorlijk wat fijne foto’s online staan

Het BNNVARA programma First Dates is nu al een aantal jaar een behoorlijk succes. In dat programma ontmoeten twee singles elkaar voor het eerst in het zogenaamde First Dates Restaurant waar ze (hopelijk) gezellig een hapje met elkaar gaan eten. Uiteraard zijn deze twee singles op elkaar uitgekozen op basis van leeftijd, hobby’s etc.

Na afloop van het etentje mogen de twee potentiële tortelduifjes aan elkaar aangeven of ze zin hebben in een vervolgdate of niet. En dat kan af en toe best pijnlijk zijn wanneer de een aangeeft dat wel te zien zitten terwijl de ander aangeeft daar niets voor te voelen.

Geen match voor Michelle in First Dates

Dat was ook het geval bij Danny en Michelle. De twee hadden leuke gesprekken aan tafel en Danny zag het best wel zitten om nog eens af te spreken met Jamie. Jamie zocht echter meer een gespierde bink met tattoo’s en wilde geen vervolgdate meer. Na het zien van onderstaande foto’s zijn er wellicht toch een hoop andere mannen die interesse hebben in Michelle:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending