Cockerspaniël wordt gered van vrouw die hem constant mishandelde
Connect with us

Animals

Cockerspaniël wordt gered van vrouw die hem constant mishandelde

Er was een golf van solidariteit voor nodig voordat Rudy, een cockerspaniël, eindelijk gered kon worden. Een buurtbewoner sloeg alarm, een dierenvereniging kwam in actie, sociale media kwam in beweging en de politie greep in. Nu wacht deze lieve hond op een liefhebbend gezin dat hem in staat stelt het misbruik te vergeten en van het leven te genieten.

Rudy is pas een jaar oud, maar heeft heel wat te verduren gekregen. Pesten, mishandeling en afranselingen waren dagelijkse kost voor de hond uit het Franse Saint-Mandé. De boosdoener was zijn eigenaar, een dakloze vrouw, zoals de Stéphane Lamart vereniging op Facebook uitlegt.

Een buurtbewoner die getuige was van een van zijn afranselingen, filmde het tafereel en deelde het op sociale netwerken. Een buurman, die de video tijdens zijn vakantie ontdekte, waarschuwde onmiddellijk de politie.

De politie greep vorig jaar op 5 augustus in, nam het dier in beslag en vertrouwde het toe aan de Stéphane Lamart vereniging. Er is aangifte gedaan tegen de vrouw wegens ernstige dierenmishandeling.

Rudy werd meegenomen naar de dierenarts, hij is ondervoed, heeft een “geïnfecteerde wond aan zijn poot, waarschijnlijk te wijten aan een grasaartje, zijn klauwen zijn ongewoon lang en hij heeft een oorontsteking. Het dier is geïdentificeerd, gevaccineerd en ontwormd.”

“Rudy is een buitengewoon aardige reu van het Engelse cockerspaniël ras die ernstige mishandelingen heeft meegemaakt. Rudy heeft veel geleden, daarom is hij angstig en onderdanig.”

“Er zal liefde, rust en geduld voor nodig zijn om Rudy in een knuffelige en speelse viervoeter te veranderen. Hij is een hond die gezelschap en ruimte nodig heeft vanwege zijn verleden. De aanwezigheid van een vriendelijke hond helpt enorm veel,” vertelde de vereniging. Gelukkig duurde het niet lang voordat een gouden mandje werd gevonden!

Hieruit blijkt dat actie ondernemen in het geval van dierenmishandeling een verschil maakt! Als u getuige bent van dierenmishandeling, onderneem dan actie. Proficiat aan iedereen die Rudy heeft helpen redden. We wensen hem het beste en dat hij eindelijk moge genieten van het leven omringd door liefde!

Animals

Puppy die in vuilnisbak werd aangetroffen heeft gouden mandje gevonden

Het is onbegrijpelijk hoe sommige dieren door mensen worden behandeld. Deze arme pup werd harteloos in een vuilnisbak gedumpt. Maar gelukkig zijn er ook veel mensen met een enorm hart voor dieren.

Afgelopen vrijdag deelde het Franklin County Dog Shelter and Adoption Center uit Columbus, in de VS, het verhaal van Oscar op sociale media.

Het asiel vertelde hoe een medewerker van de City of Columbus vuilnis aan het legen was in een buurtpark toen hij Oscars hulpkreet hoorde. Oscar was alleen achtergelaten en zat op de bodem van een vuilnisbak.

De 10 weken oude pup werd naar het hondenasiel gebracht waar hij medische zorg kreeg. Onlangs werd Oscar geadopteerd tijdens een Clear the Shelters evenement.

“Ook al kan Oscar u zelf niet bedanken, wij wel”, schreef het asiel. “We zijn voor altijd dankbaar voor de voortdurende steun van onze gemeenschap bij het helpen van dieren in nood en voor het opkomen voor degenen zonder stem.”

Het asiel zegt dat duizenden dakloze dieren zoals Oscar nu een beter en gezonder leven leiden dankzij de vrijgevigheid en het medeleven van de gemeenschap.

Doorgaan met lezen

Animals

Olifantje werd door kudde verstoten en verloor wil om te leven, totdat ze Duitse herder ontmoette

In de dierenwereld ontstaan soms hele bijzondere vriendschappen, tussen verschillende soorten. We hebben hier veel voorbeelden van gezien; deze vriendschap tussen Ellie en Duman is hiervan een prachtige illustratie!

De toekomst van het olifantje Ellie zag er niet rooskleurig uit. Ze werd naar een Zuid-Afrikaans dierenreservaat gebracht, Thula Thula Rhino Orphanage, nadat ze door haar kudde was verstoten.

Ellie bleek allergisch te zijn voor moedermelk, zodat haar moeder het olifantje niet kon voeden. Toen ze bij de reddingsorganisatie aankwam was het arme dier zwak en apathisch.

Maar alles veranderde toen Ellie de Duitse herder Duma ontmoette.

Op het moment dat Ellie de hond zag werd ze meteen een stuk blijer en keerde de wil om te leven terug!

De vriendschap tussen Ellie en Duma is echt geweldig en we zijn blij dat de olifant een nieuwe kans heeft gekregen op een gelukkig leven!

Hieronder kun je deze bijzondere vriendschap zien! Vergeet niet deze geweldige beelden te delen op Facebook!

Doorgaan met lezen

Animals

Man grijpt 160 kilo zware beer bij de strot en slaat hem in gezicht om zijn hond te redden

Een man uit Californië redde Thanksgiving, toen zijn hond werd aangevallen door een 160 kilo zware beer.

Kaleb Benham was thuis in Grass Valley, toen hij een bizar geluid buiten hoorde. Buddy was buiten aan het spelen, maar de geluiden waren heel vreemd …

“Ik hoorde een gegrom, keek ongeveer 23-30 meter naar beneden, en de beer sleepte hem aan zijn hoofd, had zijn hoofd in zijn mond,” vertelde Kaleb aan CBS.

“Eerlijk gezegd was het enige dat ik kon denken: red mijn kind”, herinnerde Kaleb zich.

“Ik rende gewoon naar beneden, ramde de beer, tackelde hem, greep hem bij de strot en sloeg hem in zijn gezicht en oog totdat hij losliet.”

Kaleb moest toen een dierenarts vinden die de avond voor Thanksgiving open was. De eerste dierenarts die hij probeerde, was gesloten, waardoor hij in paniek raakte.

“Mijn eerste gedachte was dat ik hem zou verliezen”, vertelde Kaleb.

Gelukkig vond Kaleb een dierenkliniek die open was. Buddy werd onmiddellijk geopereerd en ontving nietjes, hechtingen en buisjes die in zijn hoofd werden gestoken om vloeistof af te voeren.

“Ik stond daar maar drie en een half uur lang door het raam te kijken”, herinnert Kaleb zich. De twee brachten Thanksgiving door in bed, maar Kaleb maakt zich zorgen omdat de beer sinds de aanval weer op het terrein is geweest.

“Hij viel aan en had een maaltje en het maaltje werd van hem afgenomen en hij wil het terug, denk ik,” zei Kaleb, die Buddy enkele jaren geleden uit een dierenopvang redde.

Maar mocht de beer weer aanvallen, zal Kaleb er klaar voor zijn en precies hetzelfde doen. “Als het jouw kind was, wat zou je dan doen? Dit is mijn kind, ik zou voor mijn hond sterven.”

Mede dankzij een crowdfundingsactie maakt Buddy het inmiddels fantastisch! Als gevolg van de aanval verloor hij helaas wel zijn rechteroog, maar het hoefde niet verwijderd te worden.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending