Dakloze man komt naar de eerste hulp - al snel word duidelijk dat hij niet alleen is.
Connect with us

Meest bekeken

Dakloze man komt naar de eerste hulp – al snel word duidelijk dat hij niet alleen is.

Eerder deze week maakten medewerkers van het ziekenhuis Regional Alto Vale in Brazilië een ontroerende scene mee, die ze niet snel zullen vergeten.

Afgelopen zondag kwam een dakloze man, César, het ziekenhuis binnen voor behandeling en medicatie. Normaal gesproken wordt de man op een andere plek behandeld, dus vroegen de medewerkers naar zijn medische geschiedenis en verhaal.

Als snel merkten ze op dat de man niet alleen was gekomen.

Hoewel César nauwelijks materiële bezittingen heeft, heeft hij daarentegen veel liefde en gezelschap van zijn vrienden. Voor de deur van het ziekenhuis wachtten namelijk zijn viervoetige vrienden op zijn veilige terugkeer.

Com tanta gente mal por aí, hoje me deparei com essa cena. No hospital em que trabalho, as 3h da madrugada, enquanto…

Publiée par Cris Mamprim sur Samedi 8 décembre 2018

De ziekenhuismedewerkers kwamen erachter dat hij zelf de verantwoordelijkheid had genomen om voor de honden te zorgen, die anders helemaal alleen zouden zijn.

Sterker nog, César gaf toe dat hij vaak zelf niet eet om ervoor te zorgen dat de pups in het gezelschap genoeg te eten krijgen.

„Ze zijn allemaal goed verzorgd en mollig”, vertelde medewerkster Cris Mamprim aan The Dodo. „Als je ze zo zag, wachtend, het laat zien hoe goed en liefdevol er voor ze wordt gezorgd.”

De pups konden niet wachten totdat ze weer waren herenigd met hun baasje. Gelukkig duurde het niet lang.

De medewerkers zorgden ervoor dat César de medicatie kreeg die hij nodig had en besloten zijn viervoetige vrienden binnen te laten. In de tussentijd boden ze hem (en indirect zijn hondjes) wat te eten aan.

Na een uurtje in het ziekenhuis vervolgden César en zijn vriendjes hun weg. Kwispelend liepen de viervoeters met hun baasje mee.

„Hij heeft zijn beste maatjes bij hem”, schreef Chris op Facebook. „Ik weet niet hoe zijn leven is of waarom hij dakloos is, maar ik bewonder zijn respect en liefde voor zijn kleine dieren […] als iedereen nou zo zou zijn.”

…Dan zou de wereld een betere plaats zijn! We weten niet wat er in zijn leven is gebeurd om dakloos te zijn. Wat we wel weten is dat hij alles voor het welzijn van zijn diertjes doet en ze alle liefde en zorg geeft!

Als je dit ook een geweldig voorbeeld van dierenliefde vindt, deel dan dit artikel zodat deze boodschap meer mensen bereikt.

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

De ernstig zieke Riny (58) moet kiezen tussen vreselijke pijn of een hogere energierekening

Riny Smits (58) uit Eindhoven is chronisch ziek. Voor de aan zijn rolstoel gekluisterde man is het geen optie om zijn verwarming lager te zetten. Als hij dat wel doet, vergaat hij van de pijn dankzij spasmen. ”Ik zit hartstikke klem.”

In zijn jongere jaren kwam Smits ongelukkig ten val, waardoor hij verlamd raakte. ”Ik heb een uitkering van het UWV. Rondkomen gaat net, maar nu maak ik me grote zorgen.”

 

Smits kan zijn verwarming niet lager zetten. ”Als het te koud wordt, krijg ik pijnlijke spasmes in mijn spieren. Mijn benen gaan dan schudden, en mijn spieren spannen zich aan om mijn hele lichaam te doen strekken.” Ook kort douchen is geen optie, dat moet minimaal 20 minuten duren. ”Warm water is essentieel om te voorkomen dat mijn spieren verstijven.”

Hoog verbruik

Al met al heeft Smits een hoog verbruik. Als flatbewoner maakt hij gebruik van blokverwarming. Het is momenteel niet duidelijk of en wat de regering aan tegemoetkoming gaat bieden. ”Stel dat er ook voor ons een prijsplafond komt. Dan is het is heel goed mogelijk dat ik door mijn hoge verbruik daar overheen kom.”

Geen energietoeslag

Tot afgelopen zomer betaalde Smits ongeveer 80 euro per maand aan energiekosten. Hij is bang dat het bedrag veel hoger gaat worden en vreest in de schulden te komen.

Het kabinet biedt minima weliswaar een energietoeslag van 1.300 euro, maar Smits krijgt dit niet. Zijn uitkering is exact €7,82 te hoog en de regering is onverbiddelijk. Dat geldt overigens ook voor bijzondere bijstand.

Brief

De zieke Smits is ten einde raad en daarom klom hij in de pen. Hij heeft zijn situatie uitgelegd een de burgemeester van de stad, Jeroen Dijsselboem en aan andere Kamerleden.

Niemand heeft op hem gereageerd, behalve Fleur Agema van de PVV. Ze schreef dat de al eerder Kamervragen stelde over de positie van chronisch zieke mensen. Smits hoopt dat het gemeentebestuur het belangrijk genoeg vindt om op zijn brief in te gaan. ”Het gaat niet alleen om mij, maar om de hele groep chronisch zieken.”

 

Bron: Trendnieuws

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Emile Ratelband wilt dat Jesse Klaver ter dood wordt veroordeeld

Emile Ratelband stond vroeger bekend als een positiviteitsgoeroe die tegen iedereen die het wilde horen TSJAKKA schreeuwde. Tegenwoordig is Emile wat minder positief, zo blijkt uit een tweet.

Ratelband heeft het nieuws gevolgd en heeft gezien dat er in Duitsland iets aan de hand is. Schijnbaar wilden ’tientallen rechts-extremisten’ de regering bij onze oostburen omver werpen. In totaal zijn er 22 mensen opgepakt. Zij worden allen verdacht van lidmaatschap van terroristische organisatie.

Jesse Klaver
Jesse Klaver reageerde via Twitter op het nieuws uit Duitsland en greep dat direct aan om uit te halen naar Forum voor Democratie. Hij schreef er het volgende over op sociale media.

Met ‘sommige politici’ bedoelt hij natuurlijk FvD’er Gideon van Meijeren. Die sprak eerder over ‘een fluwelen revolutie’. En over de optie dat sommige Nederlanders ”bij wijze van spreken richting het parlement trekken en zeggen ‘wij gaan hier niet meer weg totdat de regering weg is’.”

Doodstraf
Het bericht van Jesse Klaver was voor Emile Ratelband reden om te reageren. Hij schrijft het volgende:

Bron: showblad

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Mailtje lekt uit: Dit is er gebeurd tussen Matthijs van Nieuwkerk en zangeres Maan

Het zit Matthijs van Nieuwkerk allemaal niet mee de laatste tijd. Na het onthutsende artikel in De Volkskrant lijkt de gevallen presentator zich nu teruggetrokken te hebben op zijn woonboerderij in de buurt van Zutphen. Op een foto was te zien dat Matthijs er nu niet bepaald al te florissant bij liep.

Volgens de mannen van Roddelpraat zou Matthijs van Nieuwkerk het overigens geel gezellig hebben gehad met zangeres Maan.

Roddelpraat ontving namelijk een mail van een voormalig stagiair van De Wereld Draait Door. Ze beweert dat Matthijs van Nieuwkerk en Maan het samen heel gezellig zouden hebben gehad. Of de twee écht de bezemkast in zijn gedoken is natuurlijk gissen, maar wie weet.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending