David (25) valt in slaap met zijn 4-weken oude baby. 2 uur later wordt hij wakker en schrikt meteen.
Connect with us

Nieuws

David (25) valt in slaap met zijn 4-weken oude baby. 2 uur later wordt hij wakker en schrikt meteen.

Iedereen die ooit een kindje heeft gekregen kan je vertellen hoe magisch de eerste paar weken zijn. Ouder worden is nu eenmaal één van de mooiste dingen in het leven.

Dat gold ook voor de 25-jarige David Hulley uit Stockport, Engeland. Een aantal weken geleden werd hij voor de tweede keer vader.

Echter, op een dag lag hij op de bank met zijn pasgeboren kindje in zijn armen. Twee uur later werd hij wakker toen hij zich meteen realiseerde dat er iets vreselijk mis was.

Toen David in slaap viel met de vier weken oude Karson Winter-Hulley in zijn armen, dacht hij dat z’n kindje helemaal veilig was. De jonge vader vertelde The Sun:

“Hij leek te kalmeren en kroelde tegen me aan. I troostte hem terwijl de fles aan het opwarmen was en ik bewonderde hem vol verbazing. Hij viel in slaap en ik uiteindelijk ook.”

De realisatie
Twee uur later werd David wakker met het kindje nog in zijn armen. He had meteen in de gaten dat er iets mis was, omdat de baby geen geluid meer maakte. Ondanks David’s pogingen, reageerde het kleintje nergens meer op.

David raakte meteen in paniek.

“Ik rende naar boven en vertelde Beverly dat er iets mis was met hem. Beverly probeerde zijn mondje te kussen, maar voelde ook niets. We belden een ambulance en zij ondernamen een poging hem tot leven te wekken.”

Het stel reisde meteen af naar het ziekenhuis, waar ze tot de pijnlijke constatering kwamen dat hun vier weken oude kindje niet meer leefde.

Boodschap van de dokter
De doktoren konden niets meer doen. Karson was overleden aan de wiegendood. Het blijft een fenomeen waarover nog heel veel vraagtekens zijn. Het is iets dat gebeurt terwijl een kind slaapt, en het is enorm moeilijk het te zien aankomen.

Pathologe Melanie Newbold vertelt:

“Het was best een klein jongetje voor zijn leeftijd. Hij had geen verwondingen en was volstrekt normaal. Hij had lichte symptomen van een lichte verkoudheid, maar hij was in goede conditie op het moment dat hij overleed.”

Onze gedachten gaan uit naar de familie. Rust in vrede, kleine Karson.

Deel dit artikel als je David steunt!

"It is every parent’s worst nightmare."

Publiée par The Sun sur Vendredi 21 décembre 2018

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending