De dokter zei dat het vlekje onschadelijk was: 18 maanden later was het een dodelijke ziekte
Connect with us

Lifestyle

De dokter zei dat het vlekje onschadelijk was: 18 maanden later was het een dodelijke ziekte

Huidkanker is de meest voorkomende kankersoort in Nederland, bericht een artikel van nu.nl. In de afgelopen 26 jaar is het aantal gevallen met huidkanker 308 procent gestegen. Maar ondanks alle waarschuwingen, kiezen heel veel mensen ervoor om nog steeds zonder adequate bescherming in de zon te gaan liggen.

Een moeder uit de Amerikaanse stad Austin was een van de mensen die zich weinig aantrok van alle waarschuwingen. Maar, drie jaar geleden, ontdekte ze een donker vlekje op haar voorhoofd dat er niet eerder was.

Mirror schrijft dat Bethany Gambardella-Greenway tijdens de ontdekking zwanger was en de huidverandering aan hormonen verweet.

Uiteindelijk besloot Bethany om naar de dokter te gaan en het vlekje te laten onderzoeken. Een dermatoloog vertelde haar echter dat het een onschuldige levervlek was. Maar de dokter had het mis.

18 maanden later begon de vlek pijn te doen. Een nader onderzoek wees uit dat het geen levervlek was en ook niets te maken had met hormoonveranderingen. Het was een agressieve vorm van huidkanker, genaamd desmoplastisch melanoom.

De artsen haastten zich om de vlek te verwijderen, maar het was al te laat. Kanker had zich naar zowel de lymfeklieren als de botten verspreid. Dit betekende dat Bethany in oktober 2016met een bestralingsbehandeling moest beginnen.

“Bestraling was verreweg het ergste gedeelte. Dat was natuurlijk een hel. De binnenkant van mijn mond verbrande helemaal. Mijn keel doet ontzettend veel pijn. Mijn huid was bedekt met wonden, ik kon niets meer proeven, mijn stem was hees en na drie weken begon mijn haar uit te vallen”, schreef de moeder op Facebook.

Toen de behandelingen eindelijk voorbij waren, was Bethany 18 kilo lichter en zou haar lichaam nooit meer hetzelfde zijn.

Gelukkig is Bethany vandaag de dag genezen van kanker en hoeft ze niet langer de zware bestralingsbehandelingen te ondergaan. Ze koos er vanaf het begin af aan voor om open te zijn met haar strijd en deelde eerlijke, soms harde foto’s van haar moeilijke tijd met andere mensen.

Nu wil Bethany andere mensen helpen bemoedigen om zonnebescherming te gebruiken, maar vooral om niet onnodig in de zon te zitten. Ze hoopt dat niemand dezelfde vreselijke ervaring hoeft mee te maken, zoals zijzelf.

“Alsjeblieft, stop met zonnebaden en ga naar het solarium. Een kleurtje is geen gezonde gloed, het is een beschadigde huid”, zo doet Bethany een beroep op andere mensen.

Wijze woorden die we allemaal in ons achterhoofd moeten houden.
[fblike]

Celeberties

Pijnlijk: Rachel Hazes haalt hiermee keihard uit naar dochter Roxeanne Hazes

André Hazes senior krijgt zijn eigen wassenbeeld. Een mooi moment voor de familie Hazes waarmee ze hun overleden vader kunnen herdenken. Maar niet iedereen wordt betrokken in dit mooie familiemoment: Rachel zegt dat ze het wassenbeeld gedaan heeft voor hun ‘kleine jongen’, maar hoe zit het met hun kleine meid?

Geen contact

Een pijnlijk moment voor Roxeanne Hazes. Zij en haar moeder Rachel hebben al een lange tijd geen contact met elkaar, maar toch voel je het als je zo gepasseerd wordt.

Rachel schrijft een emotioneel eerbetoon aan haar overleden man op haar Instagram en laat Roxeanne expres buiten beschouwing:

,,Lieve schat, ik weet dat je het nooit hebt gewild en zal waarschijnlijk mijn poten breken als ik boven kom… maar ik heb het gedaan voor onze kleine jongen en weet stiekem dat je er toch wel trots op zult zijn…❤️

❤️❤️ ”

Rachel’s volgers vragen zich ook af waarom Rachel haar dochter Roxeanne niet noemt: ,,Vergeet je Rox niet?” en ,,Prachtig mooi😍mooi voor jullie kleine jongen, maar ook voor zijn kleine meissie waar hij zo zuinig op was neem ik aan” luidden de reacties…

Zij aan zij
Extra pijnlijk is dat André Hazes senior een bekende buurman krijgt in het Madame Tussauds. Papa Hazes zal naast zijn zoon Dré junior komen te staan, die ook een wassenbeeld krijgt in het museum. Een eerbetoon aan Hazes die samen met zijn zoon te zien zal zijn, met geen spoor van dochter Roxeanne…

Bron: ditjesendatjes.nl Beeld: Youtube, Instagram

Doorgaan met lezen

Celeberties

Goedele Liekens heeft huidkanker: ’Het gaat steeds slechter’

Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat maakte de 57-jarige Vlaamse politica donderdag bekend op Facebook.

„Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen. En ik wil het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker”, begint Goedele haar bericht op het sociale platform. „Het begon enkele maanden geleden met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen. Die vlek werd onmiddellijk weggehaald. Toen dat niet voldoende bleek, kwam er een operatie om het ding flink diep uit te snijden.”

Te laat

De operatie bleek achteraf te laat uitgevoerd, want de kankercellen waren inmiddels uitgezaaid naar haar klieren. „Vandaar ligt de weg naar verdere uitzaaiingen natuurlijk open. ’Eens een melanoom binnen zit, maakt die rare sprongen’, zei de oncoloog.”

Hoewel het behandeltraject Goedele zwaar valt, is de kanker gelukkig wel behandelbaar. „Er zijn goede dagen waarop ik vrolijk en energiek leef alsof er niets aan de hand is. Dan forceer ik me om te genieten nu het kan. Er zijn slechte dagen waarop de bijwerkingen van die behandeling me doodmoe, misselijk en ziek maken. Helaas worden de slechte dagen steeds frequenter en ben ik genoodzaakt om gedurende enige tijd mijn activiteiten op een laag pitje te zetten: zowel in het federaal parlement, als in de media.”

Goedele is niet van plan om de handdoek in de ring te gooien. „’Opgeven’ is niet mijn beste eigenschap, dat weet je. Dus hé cancer, you picked the wrong bitch!”

Ze sluit het bericht af met het advies om huidvlekjes te laten testen.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Onherkenbaar: ‘Rogier Smit gaat nu plots als vrouw door het leven’

Rogier Smit is al weken lang veelvuldig in het nieuws vanwege een vermeende verslaving. Maar daarop volgde ook nog eens een vermeende breuk tussen hem en Frank Jansen. Er komen wisselende verhalen voorbij of dit nu echt waar is of niet.

Ook is er een verhaal voorbij gekomen dat hij het huis van Rachel Hazes tot een ravage heeft achtergelaten. Hij zou door alle problemen een paar nachtjes bij haar hebben mogen slapen om uit te rusten. Maar volgens ooggetuigen en buren zou hij vervolgens de deur uit getrapt zijn.

Rogier Smit als vrouw verkleed

Maar nu gaat er weer een andere foto rond van de presentator. Eerder zagen we al foto’s van hem waarop hij zónder zijn pruik op staat. Maar nu heeft hij ineens een heel andere pruik. Een dames-pruik welteverstaan. Het lijkt erop dat dit géén verkleedfeestje is, gezien de rest van het gezelschap. Rogier loopt er alleen bij als ‘Marilyn Monroe’ zoals Ditjes & Datjes weet te omschrijven:

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending