De hond begint vreemd te doen en rent het bos in: de eigenaar ziet een levensbedreigende situatie en belt 112
Connect with us

Nieuws

De hond begint vreemd te doen en rent het bos in: de eigenaar ziet een levensbedreigende situatie en belt 112

Sommige mensen zouden geen dieren mogen hebben. Dat is de reden waarom zoveel honden worden mishandeld en verwaarloosd en in opvangcentra over de hele wereld terechtkomen.

Gelukkig zijn er echter ook mensen die er alles aan doen om te zorgen voor dieren in nood. Ze helpen katten en honden liefdevolle gezinnen te vinden; helpen hen om opnieuw mensen te leren vertrouwen.


Peanut is een 3-jarige hond die in 2016 werd gered van haar vorige eigenaar. Toen ze Delta Animal Shelter betrad in Escanaba, Michigan, was ze in slechte conditie.

Ze had twee gebroken benen, een maag vol stof en verschillende gebroken ribben. Niet bepaald de beste start van het leven …

Gelukkig herstelde Peanut zich en werd het geadopteerd door een liefhebbend gezin.

Maar het is niet elke dag dat je hoort over een reddingshond die zelf de redder wordt.

Op een dag begon Peanut vreemd te doen. Ze rende weg uit haar huis en niemand kon begrijpen wat haar was overkomen. Maar al snel begrepen ze waarom, en nu wordt ze geprezen als held door mensen in de Verenigde Staten.

De eigenaren van Peanut waren zo trots op haar acties dat ze een brief aan Delta Animal Shelter hebben geschreven, waar ze haar hebben geadopteerd, en het personeel en de vrijwilligers daar laten weten wat er is gebeurd.

De brief luidde:
“Beste Shelter,

Ik moet een oprecht verhaal delen over hoe geweldig onze kleine Peanut is geweest! Ze is echt een zegen voor onze familie geweest en we houden ervan haar in de buurt te hebben. Zoals je weet, was haar achtergrond zo hartverscheurend en we zijn zo blij dat we haar bij ons thuis hebben kunnen brengen en haar de liefde en de familie hebben gegeven die ze verdient.

Ik denk echter dat ze nog steeds een “zesde zintuig” heeft van haar vorige leven dat ze met zich meedraagt.

Peanut was verantwoordelijk voor het redden van het leven van een 3-jarig klein meisje. Rond 11.00 uur begon Peanut vanmorgen gek te doen in ons huis.


Ze rende de trappen op en af, blafte en huilde. Ze beet en pakte mijn man, die in de garage aan het werken was aan sommige projecten, en waarschuwde hem dat ze naar buiten wilde.

Hij zei dat hij haar naar boven kon horen rennen, maar begreep niet waarom. Hij liet haar naar buiten waar ze op volle snelheid het veld achter ons huis inrende.

Een telefoontje naar 112

“Mijn man volgde haar en tot zijn verbazing vond hij een naakt, bibberend 3-jarig meisje opgerold in een bal. Hij pakte haar op, wikkelde haar in zijn sweatshirt en bracht haar naar binnen. Hij belde 112 en rapporteerde het incident. Tegen de tijd dat de ambulance en de politie arriveerden, kon het kleine meisje maar één ding zeggen: ‘hondje’.

Dankzij Peanut is het leven van een klein meisje vandaag gered. Ze is zo’n zegen voor ons geweest, en nu voor anderen.

Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar we zijn dat we Peanut hebben in ons leven en hoe geweldig ze is. Ze maakt nu deel uit van ons gezin en dankzij geweldige mensen zoals jij in het asiel leeft ze nog.

Zonder haar zou het leven van deze kleine meid niet zeker zijn gweweest. “

Former Abused Shelter Dog now Local HeroPetunia arrived at the shelter last April with 2 broken legs, a belly full of…

Publiée par Delta Animal Shelter sur Lundi 20 mars 2017

Het kleine meisje werd al snel geïdentificeerd als een inwoner van de buurt. Toen de autoriteiten haar ouders vonden, stonden ze versteld van de onveilige en onhygiënische omstandigheden waarin het meisje leefde. En alsof dat nog niet genoeg was, had het meisje ook een zuster in huis.

Beide meisjes werden door Child Services in hechtenis genomen.

Wat een geweldige hond! Deel als je ook denkt dat honden een zesde zintuig hebben!
[fblike]


Nieuws

‘Ontslag op staande voet voor Ronald Koeman: eens of oneens?’

Ronald Koeman was na afloop van de verloren halve finale van het EK niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Felix Zwayer. Engeland won met 1-2 van het Nederlands elftal, mede door een strafschop voor de Engelsen. Koeman vond dat een belachelijke beslissing.

Oranje kreeg na een dik kwartier een strafschop tegen, nadat Denzel Dumfries een schot van Harry Kane wilde blokken, maar de back raakte de zwaaiende voet van de Engelse spits. „Dit is een type beslissing van een VAR…”, stak Koeman zijn frustraties niet onder stoelen of banken. “Wat moet je doen als verdediger? Dit is geen penalty. Hij wil die bal blokken en Kane schiet. Dan komen ze tegen elkaar aan. Ik denk dat het voetbal kapot gaat door dit soort beslissingen.”

Dat was overigens niet de enige kritiek die hij had op Zwayer. „Ik vond dat hij voor veel lullige dingetjes floot. Ik denk dat er in Engeland niet voor gefloten wordt. Vanavond wel. Dat is niet waarom je verliest. Maar bij momenten vond ik dat de scheidsrechter te makkelijk floot voor dingen die geen overtredingen waren.”


Teleurstelling bij Van Dijk

Virgil van Dijk had amper woorden voor de bittere nederlaag tegen Engeland in de halve finale van het EK (1-2). Oranje verloor na een doelpunt van Ollie Watkins in de 90ste minuut. „Als je hem zo laat tegen krijgt, is dat natuurlijk verschrikkelijk”, zei de geëmotioneerde aanvoerder.

„Het was een mooi gevecht, maar we staan hier met lege handen en dat doet heel veel pijn”, zei Van Dijk in het flashinterview na afloop. „Je steekt er heel veel in, je geeft alles en als hij dan in de laatste minuut valt is dat gewoon klote. Ik weet niet wat ik moet zeggen, het doet zoveel pijn.”

Van Dijk wilde niet diep ingaan op de vraag hoe hij het optreden vond van de VAR en de scheidsrechter, die een strafschop toekende aan Engeland. „Het zegt alles dat de scheidsrechter zo snel naar binnen ging. Maar om daar de schuld aan te geven, dat weet ik ook niet.”

De aanvoerder had ook gezien dat Oranje in de tweede helft aanspraak maakte op een tweede treffer. „Het voelde alsof wij de 2-1 konden maken, maar het gebeurde niet en we staan met lege handen”, aldus Van Dijk.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Wereldberoemde acteur op 49-jarige leeftijd heengegaan

Op een rustige zondag, 23 juni 2024, werd de film- en surfwereld opgeschrikt door het tragische nieuws dat Tamayo Perry, een acteur bekend van ‘Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides’, het leven liet na een haaienaanval in de wateren van Hawaï. Perry, die ook actief was als strandwacht bij Honolulu Ocean, 0verleed op de leeftijd van 49.


Het 1ncident vond plaats nabij Goat Island, een locatie bekend om zijn pittoreske uitzichten en populaire surfspots. Dit maakt het verlies nog aangrijpender, omdat het een plek betreft waar Perry vaak kwam om zijn passie voor de oceaan te delen.

Tamayo Perry was een man van vele talenten; zijn carrière overspande zowel de entertainmentindustrie als professionele sporten. Zijn meest opvallende rol als boekanier in ‘Pirates of the Caribbean’, naast sterren als Johnny Depp en Penélope Cruz, markeerde hem als een veelzijdig en charismatisch acteur.

Buiten de set was Perry ook actief in de surfwereld. Hij stond bekend om zijn spectaculaire surfprestaties en was een geliefd figuur op de golven van de Noordkust van Oahu.

Zijn expertise als stuntartiest werd verder tentoongesteld in films zoals ‘The Big Bounce’ en hij verscheen ook in bekende series zoals ‘Charlie’s Angels 2′, ‘Blue Crush’, ‘Lost’ en ‘Hawaii Five-O’.

De reactie op Perry’s d00d vanuit de gemeenschap onderstreept de breed gevoelde impact van zijn overlijden. Kurt Lager, de waarnemend Ocean Safety Chief, sprak over Perry’s “aanstekelijke” persoonlijkheid en zijn diepgaande impact op de gemeenschap.


Perry was niet alleen een held in de ogen van de gemeenschap door zijn professionele inzet als badmeester, maar ook door zijn alledaagse vriendelijkheid en de zorg die hij had voor anderen.

Burgemeester Rick Blangiardi benadrukte dat Perry een “zeer gerespecteerd” lid van de gemeenschap was en beschreef zijn d00d als een verlies dat zwaar valt voor iedereen die hem kende.

Tamayo Perry was meer dan een acteur en surfer; hij was een mentor, vriend, en familieman die een blijvende indruk achterliet op iedereen die het geluk had hem te kennen.

Zijn biografie vertelt van een man die zijn leven wijdde aan de oceaan, van zijn jeugd in een klein plattelandsstadje ten oosten van de North Shore tot zijn jaren als professionele surfer, waar hij bekend stond om zijn moed om enkele van de gevaarlijkste golven ter wereld te trotseren.

De wereld heeft niet alleen een getalenteerd acteur en surfer verloren, maar ook een man die onvermoeibaar werkte om zijn gemeenschap veiliger en beter te maken. Zijn leven was gevuld met passie, avontuur, en een diepe liefde voor de zee.

Zijn nalatenschap zal voortleven in de herinneringen van degenen die door hem geïnspireerd werden om de golven te trotseren en de avonturen van het leven te omarmen.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Nieuwe beelden gelekt: dit heeft de VAR bewust niet beoordeeld

Oranje ligt uit het EK en dat is ontzettend spijtig. De scheidsrechter was dramatisch en gaf Engeland een penalty die in de verste verten geen penalty was. Sterker nog, er zijn beelden opgedoken van een moment dat bewust NIET beoordeeld is door de VAR.

Penalty

De videoscheidsrechter besloot arbiter Felix Zwayer in de 16e minuut naar het videoscherm te roepen. Harry Kane had net een bal het stadion uitgeramd, en werd daarna getoucheerd door Denzel Dumfries. De VAR vond dat het bekijken waard.
Zwayer, in het verleden veroordeeld wegens matchfixing, oordeelde dat het een honderd procent penalty was.
Harry Kane, die een minuut eerder net deed alsof hij zijn been had verloren door een landmijn, nam de aanloop en schoot de bal onberispelijk in de hoek.


VAR

Ophef alom. In Nederland, maar ook in Engeland vond niemand dit een penalty. Duitse scheidsrechters mogen blijkbaar zelf regels verzinnen.
Enfin, nu zijn er beelden opgedoken van twee seconden voor het bewuste moment. Er is goed te zien dat Saka, de rechtsbuiten van de Britten, overduidelijk hands maakt. Je ziet vervolgens ook meerdere spelers appeleren.
De VAR heeft er BEWUST voor gekozen om net te doen alsof dit niet is gebeurd. Dat is de conclusie, omdat dit moment niet beoordeeld is.
Vreemd, aangezien de videoscheidsrechters alle technologische middelen tot hun beschikking hebben, en ze dit dus hadden moeten zien.
Zonder de handsbal van Saka was de bal niet bij Kane terechtgekomen, had die hem niet het stadion uitgeramd en had Dumfries hem niet per ongeluk aangeraakt.
En dus is nu wederom enorme ophef. Onderstaand de beelden. Delen maarrrrrrrrrrr


Doorgaan met lezen

Trending