De hond begint vreemd te doen en rent het bos in: de eigenaar ziet een levensbedreigende situatie en belt 112
Connect with us

Nieuws

De hond begint vreemd te doen en rent het bos in: de eigenaar ziet een levensbedreigende situatie en belt 112

Sommige mensen zouden geen dieren mogen hebben. Dat is de reden waarom zoveel honden worden mishandeld en verwaarloosd en in opvangcentra over de hele wereld terechtkomen.

Gelukkig zijn er echter ook mensen die er alles aan doen om te zorgen voor dieren in nood. Ze helpen katten en honden liefdevolle gezinnen te vinden; helpen hen om opnieuw mensen te leren vertrouwen.

Peanut is een 3-jarige hond die in 2016 werd gered van haar vorige eigenaar. Toen ze Delta Animal Shelter betrad in Escanaba, Michigan, was ze in slechte conditie.

Ze had twee gebroken benen, een maag vol stof en verschillende gebroken ribben. Niet bepaald de beste start van het leven …

Gelukkig herstelde Peanut zich en werd het geadopteerd door een liefhebbend gezin.

Maar het is niet elke dag dat je hoort over een reddingshond die zelf de redder wordt.

Op een dag begon Peanut vreemd te doen. Ze rende weg uit haar huis en niemand kon begrijpen wat haar was overkomen. Maar al snel begrepen ze waarom, en nu wordt ze geprezen als held door mensen in de Verenigde Staten.

De eigenaren van Peanut waren zo trots op haar acties dat ze een brief aan Delta Animal Shelter hebben geschreven, waar ze haar hebben geadopteerd, en het personeel en de vrijwilligers daar laten weten wat er is gebeurd.

De brief luidde:
“Beste Shelter,

Ik moet een oprecht verhaal delen over hoe geweldig onze kleine Peanut is geweest! Ze is echt een zegen voor onze familie geweest en we houden ervan haar in de buurt te hebben. Zoals je weet, was haar achtergrond zo hartverscheurend en we zijn zo blij dat we haar bij ons thuis hebben kunnen brengen en haar de liefde en de familie hebben gegeven die ze verdient.

Ik denk echter dat ze nog steeds een “zesde zintuig” heeft van haar vorige leven dat ze met zich meedraagt.

Peanut was verantwoordelijk voor het redden van het leven van een 3-jarig klein meisje. Rond 11.00 uur begon Peanut vanmorgen gek te doen in ons huis.

Ze rende de trappen op en af, blafte en huilde. Ze beet en pakte mijn man, die in de garage aan het werken was aan sommige projecten, en waarschuwde hem dat ze naar buiten wilde.

Hij zei dat hij haar naar boven kon horen rennen, maar begreep niet waarom. Hij liet haar naar buiten waar ze op volle snelheid het veld achter ons huis inrende.

Een telefoontje naar 112

“Mijn man volgde haar en tot zijn verbazing vond hij een naakt, bibberend 3-jarig meisje opgerold in een bal. Hij pakte haar op, wikkelde haar in zijn sweatshirt en bracht haar naar binnen. Hij belde 112 en rapporteerde het incident. Tegen de tijd dat de ambulance en de politie arriveerden, kon het kleine meisje maar één ding zeggen: ‘hondje’.

Dankzij Peanut is het leven van een klein meisje vandaag gered. Ze is zo’n zegen voor ons geweest, en nu voor anderen.

Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar we zijn dat we Peanut hebben in ons leven en hoe geweldig ze is. Ze maakt nu deel uit van ons gezin en dankzij geweldige mensen zoals jij in het asiel leeft ze nog.

Zonder haar zou het leven van deze kleine meid niet zeker zijn gweweest. “

Former Abused Shelter Dog now Local HeroPetunia arrived at the shelter last April with 2 broken legs, a belly full of…

Publiée par Delta Animal Shelter sur Lundi 20 mars 2017

Het kleine meisje werd al snel geïdentificeerd als een inwoner van de buurt. Toen de autoriteiten haar ouders vonden, stonden ze versteld van de onveilige en onhygiënische omstandigheden waarin het meisje leefde. En alsof dat nog niet genoeg was, had het meisje ook een zuster in huis.

Beide meisjes werden door Child Services in hechtenis genomen.

Wat een geweldige hond! Deel als je ook denkt dat honden een zesde zintuig hebben!
[fblike]

BNers

Caroline Tensen werkt extreem hard: Vermoeiende 4 uren per dag!

Caroline Tensen, de bekende presentatrice in Nederland, lijkt een blijvende aanwezigheid op televisie te hebben.

Al sinds de jaren ’80 is ze een vertrouwd gezicht op het kleine scherm en heeft ze meer showbizzvrienden dan we ooit zouden kunnen tellen.

Met naar verluidt een aanzienlijke bankrekening van vier miljoen euro en een jaarlijks inkomen dat de meesten van ons doen duizelen, zou je kunnen denken dat Caroline haar dagen doorbrengt in de luxe kappersstoel van Leco van Zadelhoff. Maar niets is minder waar.

Caroline, die zichzelf een echt werkpaard noemt, draait marathonsessies voor het programma ‘Eén tegen 100’, sessies die de gemiddelde werknemer duizelig zouden maken.

“Ik neem drie shows per dag op, elk minstens anderhalf uur lang, met honderd deelnemers.

Je moet voortdurend scherp zijn,” onthult ze in een interview met TROS.

En als je denkt dat dit betekent dat ze het hele jaar door aan het werk is, heb je het mis.

“We nemen een heel seizoen op in één week,” onthult Caroline.

De overige 51 weken van het jaar kan ze dus genieten van haar welverdiende rust, want Caroline werkt zo hard, nietwaar?

Dus Caroline klaagt dat ze een week lang 4,5 uur per dag moet werken en de rest van het jaar op haar lauweren kan rusten voor een vorstelijk salaris.

Caroline, realiseer je je wel dat er mensen zijn die echt keihard werken, minstens 8 uur per dag, vijf dagen per week, en zwaar fysiek werk verrichten?

Dat Caroline het aandurft om achter een bureau te staan, vragen te stellen en te praten, en dat “hard werken” noemt. Het moet niet gekker worden.

Doorgaan met lezen

Nieuws

De Koudste Winter in 100 Jaar: Zorg dat je goed voorbereid bent!

Nu de zomer tot het verleden behoort en zelfs in de bergen de eerste sneeuwval al heeft plaatsgevonden, hebben wetenschappers hun voorspellingen voor de winter van 2023-2024 bekendgemaakt.

De afgelopen zomer was warm en overwegend droog, en sommige wetenschappers geloven dat dit kan wijzen op een lange en koude winter in het verschiet.

De theorie hierachter is vrij eenvoudig: het warme weer leidt tot meer smeltend Noordpoolijs, wat op zijn beurt meer hogedrukgebieden uit het noorden kan veroorzaken, wat resulteert in lagere temperaturen.

Deze theorie is al enkele jaren in omloop en is gebaseerd op Amerikaans onderzoek.

Dit onderzoek suggereert dat het smelten van de ijskappen leidt tot meer sneeuwval in Siberië, wat op zijn beurt een koudere winter in Europa kan veroorzaken.

Hoewel deze gedachte interessant is voor liefhebbers van winterweer, meldt het KNMI echter dat er geen duidelijk verband is tussen het zomerweer en de wintertemperaturen.

Elk najaar uiten tal van meteorologen hun verwachtingen voor de winter.

Naast meteorologen zijn er andere wetenschappers die hun voorspellingen baseren op verschillende factoren, zoals zonnecycli, de ijsbedekking in Siberië, de activiteit van de poolwervel en andere singulariteiten.

Bovendien zijn er volkswijsheden die beweren de kou en sneeuw voor de komende winter te voorspellen, zoals het meten van de lengte van de alpendistel in Frankrijk of de hoogte van mierenhopen in Oostenrijk.

Over het algemeen zijn deze winterverwachtingen positief voor wintersportliefhebbers, wat suggereert dat het weer een strenge winter met veel sneeuw zou kunnen worden.

Een van de meest betrouwbare winterverwachtingen wordt elk jaar gemaakt door het ‘National Oceanic and Atmospheric Administration’ (NOAA).

Dit jaar voorspelt de NOAA echter een ongunstige winter voor liefhebbers van koud weer, met een verwachting van 1-2 graden warmer dan het gemiddelde.

Dit zou mogelijk de warmste winter ooit kunnen worden.
sneeuw winter

Het positieve aspect is dat, mede door het weerfenomeen ‘El Niño’, er veel meer neerslag wordt voorspeld.

Dit zou kunnen betekenen dat er veel sneeuwval is voor wintersporters in de skigebieden, hopelijk een welkome ontwikkeling voor hen!

Doorgaan met lezen

Nieuws

Denny doorzoekt elke prullenbak naar statiegeldblikjes: ‘Ik moet mijn katten toch kunnen voeden’

In een wereld waar sommigen statiegeldblikjes van vijftien cent achteloos in de prullenbak gooien, is er een groep mensen die fanatiek op zoek gaat naar deze waardevolle recyclables.

Een van hen is de 46-jarige Denny, die dagelijks meerdere rondjes door Spijkenisse fietst om tientallen euro’s aan blikjes en flesjes te verzamelen. Maar voor Denny is dit geen zinloze bezigheid; het is zijn manier om de belofte aan zijn overleden moeder na te komen en haar katten te blijven verzorgen.

Het Geluk van een Oude Bodywarmer:
Denny begint zijn dagelijkse zoektocht door zijn fiets uit de berging te halen en een plastic tas aan het stuur te bevestigen.

Voordat hij echter vertrekt, trekt hij zijn vertrouwde zwarte bodywarmer aan, met het Scania-logo en opvallende gaten aan de achterkant.

Deze oude bodywarmer, zegt hij, brengt hem altijd geluk. Het herinnert hem aan zijn oorspronkelijke droom om vrachtwagenchauffeur te worden, een droom die nooit werkelijkheid werd door verkeerde keuzes in het leven.

De Drang om Elk Blikje te Vinden:
Denny is vastberaden in zijn missie; hij is bereid om door overvolle vuilnisbakken te graven en zelfs afgelegen bossen en wateren te doorzoeken.

Hij kleedt zich op deze manier, niet alleen voor zijn eigen veiligheid, maar ook om elk bruikbaar blikje te kunnen redden.

In tegenstelling tot anderen die alleen de bovenste blikjes uit prullenbakken halen, keert hij de hele bak om, soms met een opbrengst van wel 18 euro in slechts een kwartier.

De Noodzaak Achter de Missie:
Voor Denny is “statiegeldjagen” een bittere noodzaak. Nadat zijn moeder overleed, werd hij gedwongen te verhuizen en kampte hij met aanzienlijke schulden.

Zijn financiële situatie dwong hem tot deze inspanning. Maar voor Denny is er een diepere drijfveer – het verzorgen van de katten van zijn overleden moeder, twee van de drie katten die hij beloofd heeft nooit op te geven. Dit maakt zijn dagelijkse zoektocht onmisbaar.

De Gemeenschap Erkent zijn Inzet:
Ondanks dat Denny pas drie maanden in Spijkenisse woont, wordt hij op straat vaak herkend en aangesproken door mensen die zijn toewijding waarderen.

Sommigen bieden zelfs spontaan blikjes aan om hem te helpen. Denny benadrukt het feit dat veel mensen de waarde van deze recyclebare materialen niet erkennen, terwijl ze een aanzienlijke bijdrage kunnen leveren aan iemands inkomen.

Conclusie:
Denny’s dagelijkse toewijding aan het verzamelen van statiegeldblikjes is niet alleen een manier om zijn financiële situatie te verbeteren, maar ook een eerbetoon aan de belofte die hij aan zijn overleden moeder heeft gedaan.

Terwijl hij door Spijkenisse fietst, blijft hij vastberaden en positief, zelfs in het licht van concurrentie en onbegrip van anderen.

Zijn inzet is een krachtige herinnering aan hoe kleine inspanningen een groot verschil kunnen maken in iemands leven.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending