De hond begint vreemd te doen en rent het bos in: de eigenaar ziet een levensbedreigende situatie en belt 112
Connect with us

Nieuws

De hond begint vreemd te doen en rent het bos in: de eigenaar ziet een levensbedreigende situatie en belt 112

Sommige mensen zouden geen dieren mogen hebben. Dat is de reden waarom zoveel honden worden mishandeld en verwaarloosd en in opvangcentra over de hele wereld terechtkomen.

Gelukkig zijn er echter ook mensen die er alles aan doen om te zorgen voor dieren in nood. Ze helpen katten en honden liefdevolle gezinnen te vinden; helpen hen om opnieuw mensen te leren vertrouwen.

Peanut is een 3-jarige hond die in 2016 werd gered van haar vorige eigenaar. Toen ze Delta Animal Shelter betrad in Escanaba, Michigan, was ze in slechte conditie.

Ze had twee gebroken benen, een maag vol stof en verschillende gebroken ribben. Niet bepaald de beste start van het leven …

Gelukkig herstelde Peanut zich en werd het geadopteerd door een liefhebbend gezin.

Maar het is niet elke dag dat je hoort over een reddingshond die zelf de redder wordt.

Op een dag begon Peanut vreemd te doen. Ze rende weg uit haar huis en niemand kon begrijpen wat haar was overkomen. Maar al snel begrepen ze waarom, en nu wordt ze geprezen als held door mensen in de Verenigde Staten.

De eigenaren van Peanut waren zo trots op haar acties dat ze een brief aan Delta Animal Shelter hebben geschreven, waar ze haar hebben geadopteerd, en het personeel en de vrijwilligers daar laten weten wat er is gebeurd.

De brief luidde:
“Beste Shelter,

Ik moet een oprecht verhaal delen over hoe geweldig onze kleine Peanut is geweest! Ze is echt een zegen voor onze familie geweest en we houden ervan haar in de buurt te hebben. Zoals je weet, was haar achtergrond zo hartverscheurend en we zijn zo blij dat we haar bij ons thuis hebben kunnen brengen en haar de liefde en de familie hebben gegeven die ze verdient.

Ik denk echter dat ze nog steeds een “zesde zintuig” heeft van haar vorige leven dat ze met zich meedraagt.

Peanut was verantwoordelijk voor het redden van het leven van een 3-jarig klein meisje. Rond 11.00 uur begon Peanut vanmorgen gek te doen in ons huis.

Ze rende de trappen op en af, blafte en huilde. Ze beet en pakte mijn man, die in de garage aan het werken was aan sommige projecten, en waarschuwde hem dat ze naar buiten wilde.

Hij zei dat hij haar naar boven kon horen rennen, maar begreep niet waarom. Hij liet haar naar buiten waar ze op volle snelheid het veld achter ons huis inrende.

Een telefoontje naar 112

“Mijn man volgde haar en tot zijn verbazing vond hij een naakt, bibberend 3-jarig meisje opgerold in een bal. Hij pakte haar op, wikkelde haar in zijn sweatshirt en bracht haar naar binnen. Hij belde 112 en rapporteerde het incident. Tegen de tijd dat de ambulance en de politie arriveerden, kon het kleine meisje maar één ding zeggen: ‘hondje’.

Dankzij Peanut is het leven van een klein meisje vandaag gered. Ze is zo’n zegen voor ons geweest, en nu voor anderen.

Woorden kunnen niet uitdrukken hoe dankbaar we zijn dat we Peanut hebben in ons leven en hoe geweldig ze is. Ze maakt nu deel uit van ons gezin en dankzij geweldige mensen zoals jij in het asiel leeft ze nog.

Zonder haar zou het leven van deze kleine meid niet zeker zijn gweweest. “

Former Abused Shelter Dog now Local HeroPetunia arrived at the shelter last April with 2 broken legs, a belly full of…

Publiée par Delta Animal Shelter sur Lundi 20 mars 2017

Het kleine meisje werd al snel geïdentificeerd als een inwoner van de buurt. Toen de autoriteiten haar ouders vonden, stonden ze versteld van de onveilige en onhygiënische omstandigheden waarin het meisje leefde. En alsof dat nog niet genoeg was, had het meisje ook een zuster in huis.

Beide meisjes werden door Child Services in hechtenis genomen.

Wat een geweldige hond! Deel als je ook denkt dat honden een zesde zintuig hebben!
[fblike]

Doorgaan met lezen

Nieuws

Vader (33) en dochter (15) opgepakt voor brand in woning waar vrouw met zuur werd overgoten

Een 33-jarige Duitse man en zijn 15-jarige dochter zijn aangehouden omdat ze verdacht worden van het stichten van een woningbrand aan het Sluispad in Burgh-Haamstede (Zeeland) in de nacht van 17 op 18 januari.

Zij werden kort na de brand al aangehouden op de A58 ter hoogte van Kapelle, maakte de politie maandag bekend. De verdachte Duitser en zijn dochter zitten nog vast, meldt de politie. Tijdens de brand was de bewoonster niet thuis en raakte niemand gewond. Wel bleef de woning beschadigd achter.

In mei 2022 werd de bewoonster van het huis aangevallen met een bijtende stof. De politie onderzoekt of er een verband is tussen deze woningbrand en de aanval met zuur. Tot nu toe is nog niemand aangehouden in verband met de aanval.

Doorgaan met lezen

Nieuws

Laura (38), die drie jaar geleden overleed, gevonden in “gemummificeerde toestand”: “Achtergelaten om te sterven”

Een Britse vrouw wiens lichaam in 2021 in een “gemummificeerde toestand” werd teruggevonden, zou “volledig in de steek zijn gelaten” door de gezondheidsautoriteiten. Dat beweert haar familie. De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie en zou in november 2017 overleden zijn. Haar lichaam werd echter pas in mei 2021 gevonden. “Ze is gewoon achtergelaten om te sterven”, zegt Laura’s zus.

De 38-jarige Laura Winham leed aan schizofrenie. De afgelopen jaren ging ze alleen maar meer achteruit en werd ze steeds grilliger. Ze had ernstige hallucinaties die haar agressief maakten. Laura wou na een tijdje niets meer met haar familie te maken hebben en raakte volledig van hen vervreemd.

Laura’s familie beschuldigt de Britse gezondheidsautoriteiten nu van nalatigheid. Zo werden de signalen van haar verslechterde toestand compleet genegeerd en werden routinecontroles van haar sociale woning in de Zuid-Engelse county Surrey, die tot een eerdere ontdekking van haar lichaam hadden kunnen leiden, nooit uitgevoerd.

In mei 2021 trof de familie van Laura het lichaam van de jonge vrouw in een “gemummificeerde, bijna skeletachtige staat” aan in haar woning. Het was Laura’s broer die de gruwelijke ontdekking deed. De familie kwam Laura bezoeken om haar te vertellen dat haar vader was overleden.

“Ik heb hulp nodig”

Gedurende de drie jaar dat de jonge vrouw dood in haar woning lag, werd haar invaliditeitsuitkering stopgezet en haar gasaansluiting afgesloten. Ondanks het feit dat Laura niet reageerde op brieven, telefoontjes en sms’jes en ze de deur nooit opendeed, stelde niemand zich ooit vragen over haar welzijn. Haar zus Nicky geeft de schuld aan de sociale zorg, de geestelijke gezondheidszorg en Laura’s huisbazen, die volgens haar de “waarschuwingssignalen hebben genegeerd”. “Laura is gewoon achtergelaten om te sterven”, klinkt het.

Volgens de advocaat van de familie werd Laura twee keer doorverwezen naar sociale zorgdiensten voor volwassenen: een eerste keer in 2014 en een tweede keer in 2017. Die verwijzingen kregen echter nooit gehoor. Het wordt aangenomen dat Laura in november 2017 overleed. Enkele weken voordien ging de politie nog bij haar langs. Na het bezoek meldden de agenten bij de sociale diensten dat Laura “zichzelf verwaarloosde, weinig te eten had en niet leek te weten hoe ze ze hulp kon krijgen”. Maar zelfs dan werd er niet ingegrepen. Kort voor ze stierf, schreef Laura nog een schrijnende boodschap op haar kalender: “Ik heb hulp nodig.”

“Het is hartverscheurend om na te denken over de omstandigheden waarin ze de afgelopen jaren leefde. Er was niemand voor haar”, zegt zus Nicky. De gemeenteraad van Surrey noemt Laura’s dood “tragisch” en laat weten dat een onderzoek wordt gestart naar de precieze omstandigheden van haar overlijden.

Doorgaan met lezen

BNers

Heftig: Marieke Elsinga met spoed opgenomen in het ziekenhuis

Slecht nieuws voor Marieke Elsinga. De presentatrice en Qmusic-dj is weer opgenomen in het ziekenhuis vanwege de ernstige jeuk die niet verdwijnt.

Terug van weggeweest

Marieke was onlangs al in het ziekenhuis vanwege haar jeuk en ligt er nu weer. Artsen hebben biopten afgenomen, zo meldt Marieke via een ‘verhaal’ op haar Instagramkanaal.

Hierop laat ze een ingezwachteld been zien en schrijft: ‘Terug van weggeweest’. Het is nog altijd onduidelijk waar de jeuk vandaag komt. In het begin vertelden de artsen haar dat ging om zwangerschapsjeuk, maar na de geboorte van Jip werd het alleen maar erger.

Inmiddels is het niet alleen jeuk meer, het doet ook behoorlijk veel pijn. Elsinga is crèmes tegen eczeem voorgeschreven, maar die hielpen niet. Ook een bezoek aan een dermatoloog heeft niet geholpen, waardoor er nu wederom gekeken gaat worden naar de oorzaak en hoe Marieke hier vanaf kan komen.

 

Bron: Showblad

Doorgaan met lezen

Trending