De Jonge drukt hoop horeca de kop in: ‘Terrassen komende weken niet open’
Connect with us

Meest bekeken

De Jonge drukt hoop horeca de kop in: ‘Terrassen komende weken niet open’

Minister Hugo de Jonge drukt de hoop van de horeca de kop in. De komende weken mogen de terrassen van cafés en restaurants zeker niet open. Er is geen ruimte voor meer versoepelingen.

Het kabinet gaf enkele sectoren wat meer ademruimte, maar verdere versoepelingen komen er niet. De Jonge zegt: “Laten we nou verstandig zijn. Behoedzaam, stap voor stap. Maar niet onverhoeds en de snelste route terug naar af kiezen. Dat is onverstandig.”

Een actiegroep van 65 afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland is helemaal klaar met de maatregelen. Het water staat hen aan de lippen. Daarom willen ze de terrassen op 2 maart openen. Ze vinden de regels voor buitenruimtes onzinnig. Parken zaten de vorige dagen immers boordevol etende en drinkende mensen.

De minister heeft begrip voor de frustratie van de horecaondernemers, maar zegt dat het niet het ogenblik is om de teugels te laten vieren. De Jonge pleit voor een strengere handhaving in de parken.

Celeberties

Bridget Maasland is voorlopig uitgeschakeld wegens ziekte

Of het hier het Corona virus betreft is niet bekend maar Bridget Maasland is voorlopig even uitgeschakeld wegens ziekte. Dat maakte de blonde presentatrice woensdagochtend bekend middels een fraaie selfie op Instagram. Hoewel ze gisteravond nog volop aan het genieten was bij de laatste avond van Vrienden van Amstel LIVE, zit ze vandaag in de lappenmand.

Wellicht heeft ze ‘de grootste kroeg van Nederland’ iets te letterlijk genomen en moet daar nu even van bijkomen.

“Beterschap Bridget!”
Gelukkig wensen sommigen haar al beterschap toe, onder wie de bekende fotograaf William Rutten: “Beterschap!!”. Ook een vriendin van Bridget hoopt dat ze zich snel weer beter voelt.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Ontzettend treurig nieuws voor Bibian Mentel

De 47-jarige Bibian Mentel-Spee is een Nederlandse snowboardster. Zij werd zes maal Nederlands kampioen op de onderdelen halfpipe en snowboardcross. In 2002 werd ze met een prothese opnieuw Nederlands kampioene snowboardcross. Qua gezondheid ziet het de vrouw niet mee, ze is al 4 keer eerder geopereerd aan de nare ziekte kanker.

Maar nu is er wéér een tumor geconstateerd. Dit keer in haar lage rug. Het is nu zelfs zó groot dat bestraling geen zin meer heeft, ze zal daardoor een heftige operatie ondergaan.

Bibian Mentel, heel veel sterkte!
Volgens haar man zijn er diverse uitzaaiingen in haar longen en skelet gevonden. De finale van het RTL 4-programma DWTS gaat vrijdag tussen Bibian, Samantha Steenwijk, Anouk Hoogendijk en Barrie Stevens. Dit laat ze gewoon doorgaan wat heel moedig is van haar!

Doorgaan met lezen

Meest bekeken

Zien: RTL 4 bevestigt censureren ‘racistische’ Gerard Joling

RTL 4 bevestigt dat er wordt geschaafd aan het programma Joling en de Buitenlanders, waarin Gerard Joling afreist naar buitenlanden als Suriname om stereotypen te onderzoeken.

Joling en de Buitenlanders ligt al geruime tijd in de ijskast van het Hilversumse RTL-gebouw. Het programma is volgens Gerard uitgesteld vanwege de beweging die is ontstaan rondom Black Lives Matters. Passages waarin hij zijn vooroordelen opsomt over bepaalde landen en volkeren zijn volgens Gerard uit het programma gehaald.

Divers en inclusief
RTL laat weten dat het programma niet divers en inclusief genoeg was. “Dit programma is twee jaar geleden besteld en sindsdien hebben we veel nieuwe inzichten opgedaan op het gebied van diversiteit en inclusiviteit, uiteraard ook door alle maatschappelijke ontwikkelingen en gesprekken die we hebben gevoerd met makers van verschillende culturele achtergronden.”

Eén van de veranderingen is dat de titel van het programma wordt aangepast. “We vinden het als RTL belangrijk om vooroordelen en stereotypering bespreekbaar te maken. We willen verbinden en niet polariseren”, aldus de persvoorlichter.

Nieuwe inzichten
Inhoudelijk zal het programma enigszins worden bijgeschaafd. “Gerard heeft een paar prachtige reizen gemaakt en bijzonder waardevolle en leerzame gesprekken gevoerd met zijn gasten.”

“Mét die nieuwe inzichten in ons achterhoofd kijken we daarom goed naar de keuzes die gemaakt worden en of we daarvan een programma kunnen maken dat aansluit bij onze wensen, zoals we dat bij ieder programma doen.”

Doorgaan met lezen

Trending