De maag van moeder groeit in een alarmerend tempo zonder hoop in zicht: dan voeren 12 artsen een wonder uit
Connect with us

Gezondheid

De maag van moeder groeit in een alarmerend tempo zonder hoop in zicht: dan voeren 12 artsen een wonder uit

Een medisch team in het Danbury Hospital in Connecticut, VS, heeft de krantenkoppen gehaald na het uitvoeren van een grote operatie.

Een van de betrokken artsen, Vaagn Andikyan, werkt als een gynaecologische oncoloog in het ziekenhuis. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij de 38-jarige vrouw voor het eerst zag en ontdekte dat de groei een ovariumtumor van 132 pond was.

Het bleek een werkdag te zijn die hij en zijn collega’s nooit zouden vergeten.

De tumor van de vrouw was volgens CNN met een alarmerende snelheid van ongeveer 10 pond per week gegroeid.

“Ovariële mucineuze tumoren zijn vaak groot. Maar tumoren die zo groot zijn, zijn buitengewoon zeldzaam in de literatuur. Het kan in de top 10 of 20 tumoren van deze omvang zijn die wereldwijd zijn verwijderd, “zei Dr. Andikyan.

Hoewel de tumor technisch goedaardig of niet-kankerachtig was en zich niet buiten de eierstok had verspreid, comprimeerde hij nabijgelegen bloedvaten en was daarom een ​​bedreiging voor het leven van de patiënt, aldus de artsen die bij de zaak betrokken waren.

“Toen ik voor het eerst de onderzoekskamer binnenliep, vond ik deze 38-jarige ondervoede patiënt met een gewicht van 350 pond en een uitgebreide tumor die ongeveer 100 centimeter groot was. Ik zag angst in de ogen van de patiënt. Ze was zo hopeloos, omdat ze verschillende andere artsen had gezien en ze niet in staat waren om haar te helpen, “vertelde Dr. Andikyan aan CNN.

Hij voegde eraan toe: “Tijdens de operatie verwijderden we deze gigantische tumor die afkomstig was van haar linker eierstok. We verwijderden haar linker eierstok, haar linker (eileider) buisje en we verwijderden het aangetaste peritoneale weefsel dat aan de eierstok kleefde. ”

Artsen zeiden dat de tumor de vrouw had belet te eten, te lopen en ze had ook een zeer hoog risico op het ontwikkelen van bloedstolsels.

Het goede nieuws achteraf was dat de artsen ook in staat waren om de voortplantingsorganen van de vrouw te redden mocht ze ervoor willen kiezen om meer kinderen te krijgen.

Hier zijn de medische helden die de operatie hebben uitgevoerd!

Andikyan waarschuwt echter dat eierstokkanker en tumoren misschien niet het meest voorkomende type kanker bij vrouwen zijn, maar tegelijkertijd is het dodelijk, als het niet tijdig opgespoord wordt.

Waar zouden we zijn zonder onze medici? Ze redden elke dag levens, maar we horen er niet altijd over.

Blijf alsjeblieft aandacht schenken aan en hulde brengen aan onze artsen die elke dag wonderen verrichten in onze ziekenhuizen.
[fblike]

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen

Celeberties

Shirma Rouse verklapt wat ze zo allemaal als ontbijt eet.

Shirma Rouse begon iets meer dan een jaar geleden aan haar avontuur om af te vallen. Dat is haar aardig gelukt en de zangeres houdt haar volgers graag op de hoogte van haar vorderingen. Nu verklapt ze wat ze zoal ontbijt.

Groentjes

Shirma is ondertussen al meer dan vijftig kilogram afgevallen. Daar is ze best trots op, al benadrukte ze wel dat ze zich vroeger ook goed voelde toen ze nog zwaarder was. Haar fans vinden echter dat ze nu nog meer straalt. Dat de zangers trots is over haar vooruitgang, blijkt uit een recente Instagrampost. Ze schreef: “Effe een update! Juni 2019 begonnen aan mijn afval reis! Nog even te gaan maar ben goed op weg!”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Ik sta in de nieuwe @linda check it out! ❤️#speakingmytruth #nailsonfleek

Een bericht gedeeld door Shirma Rouse (@shirmarouse) op

Shirma houdt zich strikt aan de Alizonne-therapie. Die therapie draait vooral om het optimaliseren van het algemeen welzijn en de gezondheid in het algemeen. De zangeres deelde in een Instagram Storie wat ze precies allemaal ontbijt. Ze vertelde: “Goedemorgen. Jaja, lekker gestoomde broccoli, bloemkool, worteltjes en vier blokjes feta gewoon om het even te pimpen.”

Negatieve reacties

Shirma krijgt doorgaans heel wat lof en complimentjes, maar onlangs was er ook een persoon die het nodig vond om haar compleet de grond in te boren. Niemand minder dan Herman Brusselmans haalde ongemeen scherp uit naar de zangeres. Hij maakte onbeschaamd grappen over haar gewicht. Later liet de zangeres weten dat ze dit gewoon van zich af laat glijden.

Doorgaan met lezen

Trending