De manier waarop je deze 7 dingen doet, onthult geheimen over je persoonlijkheid
Connect with us

Gezondheid

De manier waarop je deze 7 dingen doet, onthult geheimen over je persoonlijkheid

Laten we eerlijk zijn. Het leven kan repetitief zijn. Net als karakters in de film ‘Groundhog Day’, doen we bepaalde dingen steeds opnieuw. En als we eenmaal stoppen met eraan te denken, worden het gewoonten.

Vervang bijvoorbeeld een rol wc-papier. Telkens als het toiletpapier op mijn kantoor op raakt, installeer ik de nieuwe rol altijd in dezelfde richting. Als iemand het de andere kant op zet, draai ik het om in de richting waarvan ik denk dat het “goed” is. Maar tot nu toe heb ik nooit nagedacht over wat er over mij wordt gezegd.

Nou, het blijkt dat onze gewoonten veel over ons onthullen. Hier zijn zeven algemene gewoonten die verwijzen naar onze ware persoonlijkheid.

1. De manier waarop je slaapt

Als je meestal op je rug slaapt, gefeliciteerd! Het betekent dat je een ontspannen persoon bent. Mensen die op hun rug slapen zijn vaak comfortabel met zichzelf en hebben een gezond zelfbeeld. Ze zijn klaar om nieuwe verplichtingen aan te gaan en nieuwe informatie op te nemen. Als ze echter hun armen en benen uitsteken, kunnen ze arrogant zijn.

Slapen in de foetushouding of met je benen omhoog getrokken naar je maag is een teken dat je angstig bent of je onveilig voelt. Je voelt je beter wetende dat iemand je steunt en je beschermt in het leven. Aan de andere kant, als je op je buik slaapt, ben je een persoon van ‘take charge’. Mensen die op hun buik slapen, nemen graag de controle over situaties en denken dat hun mening de beste is. En omdat ze niet goed zijn in het nemen van kritiek, kunnen ze koppig zijn.

Mensen die op hun zij slapen zijn analytisch en betrouwbaar. Ze passen zich goed aan aan nieuwe situaties en overwinnen gemakkelijk tegenslagen, volgens Lady Life Hacks.

2. Je handschrift

Heeft iemand geklaagd dat je handschrift klein en moeilijk te lezen is? Als dat zo is, kan dit betekenen dat je een beetje verlegen bent. Aan de andere kant zijn mensen met een groot handschrift extatisch en charismatisch. Als je niet veel ruimte laat tussen letters, betekent dit vaak dat je graag in de buurt bent van mensen, schrijft Tip Hero.

3. De manier waarop je rijdt

Is het je opgevallen dat sommige mensen het stuurwiel met slechts één hand vasthouden? Deze mensen zijn meestal coole en ontspannen chauffeurs. Echter, mensen die met beide handen op het stuur rijden en ze om 10 voor 2 plaatsen, volgen de verkeerswetten doorgaans strikt, schrijft Tom Vanderbilt, auteur van Traffic: Waarom we rijden op de manier die we doen en wat het zegt over ons .

4. De manier waarop je e-mailt

Ik had het nooit geraden, maar volgens Business Insider kan het e-mailgedrag van een persoon veel onthullen over zijn persoonlijkheid. Mensen die woorden als ‘ik’, ‘ik’ of ‘de mijne’ vaak in hun e-mails gebruiken, zijn vaak egocentrisch. Een andere e-mailstijl die veel zegt over persoonlijkheid, is hoe je je inbox organiseert. Als je inbox vol zit met ongelezen mail, ben je waarschijnlijk een beetje nerveus en misschien zelfs wel angstig. Mensen die hun e-mails lezen en verwijderen nadat ze ze hebben beantwoord, houden ervan om de baas te zijn en te genieten van ordelijke dingen.

5. Je eetgewoonten

Er is altijd wel iemand op kantoor die nog genoeg op hun bord heeft, nadat alle anderen elke kruimel hebben gegeten. Volgens de Huffington Post is deze persoon vaak iemand die weet hoe dingen te waarderen. Ze doen het rustig aan en houden niet van haasten. Langzaam eten geeft echter ook aan dat de persoon een slechte eetlust heeft.

Omgekeerd, mensen die snel eten, zijn ongeduldig en hebben vaak het gevoel dat ze veel te doen hebben. En te snel eten kan slecht zijn voor je lichaam.

6. Je hunkeringen

Ben je dol op chocolade? Dan hoef je je nergens voor te schamen. Liefhebbers van chocolade zijn emotioneel, flirterig en dramatisch. En volgens MSN Wellness zijn veel feminime-vrouwen en macho-kerels chocoladeliefhebbers.

Mensen die hunkeren naar citrusvruchten zijn bezorgd over hun gezondheid, maar hebben ook de neiging angstig te zijn. En dat is perfect, want citrus heeft een kalmerend effect. Hetzelfde artikel stelt dat mensen die van pittig of pittig eten houden, op details letten en dankbaar zijn.

7. De manier waarop je wc-papierrollen vervangt

Heb je je gerealiseerd dat wanneer het toiletpapier in je badkamer opraakt, je de nieuwe rol altijd in dezelfde richting plaatst? Er is een reden. Een artikel gepubliceerd over Business Insider onthulde een 124-jaar oud patent dat laat zien hoe toiletpapier uitvinder Seth Wheeler de wc-papierrollen wilde laten hangen. De juiste manier is om toiletpapier van de bovenkant af te rollen, zodat het niet onder de rol hangt.

Volgens relatiedeskundige Gilda Carle hebben onderzoeken aangetoond dat mensen die wc-papier rollen, dus het papier naar achteren komt en van onderaf bescheiden zijn en soms zelfs denken dat ze inferieur zijn. Mensen die toiletpapier installeren zodat het aan de bovenkant eruit scheurt, zijn dominanter.

Het is altijd interessant om te weten wat onze gewoonten over ons onthullen. Deel dit verhaal om anderen de verborgen betekenissen achter hun gewoontes te laten weten.
[fblike]

Celeberties

Droevig nieuws: ‘Gezondheid Rob de Nijs gaat steeds achteruit’

Rob de Nijs kan met een gerust hart afscheid nemen van de muziek. De 77-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, is erg blij met zijn vrijdag verschenen slotakkoord ’t Is mooi geweest. Ondanks dat hij op voorhand al had aangegeven geen live-optredens meer te doen op tv, kon hij het niet laten om mee te zingen met Paskal Jakobsen en Danny Vera. Ook vertelt hij over zijn gezondheid en dat hij denkt dat hij het coronavirus heeft gehad.

De Nijs vindt het heel spannend hoe het publiek op zijn werk gaat reageren. „De release van een plaat is het summum van wat wij beleven als je in dit vak zit. Ik ben zelf gek van die plaat”, zei de zanger vrijdagavond in Op1. „Ik ben heel blij en ik heb het gevoel dat andere mensen dat ook zouden vinden.”

Volgend jaar is De Nijs van plan om ook laatste optredens te geven. „Er staan een heleboel dingen in de planning, ik wacht het gewoon af”, zegt hij doelend op de coronacrisis.

Goed

Ondanks dat zijn gezondheid langzaam achteruit gaat, voelt de zanger zich goed. „Mijn gezondheid is sowieso niet de beste van Nederland, maar ik voel me goed verder.” Wel denkt De Nijs dat hij besmet is geweest met het coronavirus en dat hij daardoor is verslechterd. „Ik merk dat ik niet ben waar ik was voor die tijd.”

Maar de zanger is in goede handen. „Ik heb het geluk dat mijn neuroloog een van de beste mensen op zijn gebied is in de wereld. Dat geeft mij veel zekerheid op een bepaalde manier van: nou het valt allemaal wel mee.”

Doorgaan met lezen

Celeberties

BREAKING: Voetbalwereld op z’n kop! Cristiano Ronaldo heeft het Coronavirus.

Cristiano Ronaldo is besmet met het coronavirus. Dat heeft de Portugese voetbalbond bevestigd.

Ronaldo speelde afgelopen woensdag nog 90 minuten in het oefenduel tegen Spanje en ook in het Nations League-duel van zondag tegen Frankrijk was dat het geval – beide wedstrijden eindigden in 0-0. Bedoeling was ook dat hij morgen tegen Zweden ook weer de uittredende Nations League-winnaar zou aanvoeren, maar het coronavirus steekt daar dus een stokje voor.

Het nieuws staat op de site van de Portugese voetbalbond. ,,Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het.

De Fransman Eduardo Camavinga liet weten dat hij het shirt van Ronald, dat hij na afloop bemachtigde, niet ging wassen. Het is de vraag of hij daar nu nog zo over denkt.

Het nieuws staat te lezen op de website van de Portugese voetbalbond. “Ronaldo stelt het goed. Hij vertoont geen symptomen, maar is wel in zelfisolatie”, klinkt het. De hele Portugese selectie zou intussen al een bijkomende test hebben ondergaan, maar er kwamen geen extra positieve tests aan het licht. Ronaldo is trouwens al de derde Portugese speler die deze interlandperiode besmet raakt met het coronavirus. Eerder legden ook verdediger José Fonte en doelman Anthony Lopes al positieve testen af.

In Turijn zal de positieve test van Ronaldo ongetwijfeld de wenkbrauwen doen fronsen. De Portugees en verschillende andere internationals van Juventus – Dybala, Cuadrado, Danilo en Bentancur – verlieten begin vorige week hun hotel in Turijn voortijdig om aan te sluiten bij de selectie van hun land. Daarmee overtraden ze de geldende quarantainemaatregel nadat twee personen binnen de club positief hadden getest op het coronavirus. De plaatselijke gezondheidsautoriteiten maakten de zaak intussen over aan het gerecht.

Bron: AD, HLN.be

Doorgaan met lezen

Celeberties

Zien: Yolanthe Cabau krijgt compliment tijdens coronatest “Mondje open!”

Yolanthe Cabau is een Nederlands-Spaans actrice en tv-presentatrice. Ze is ook bekend als Yolanthe Sneijder-Cabau, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Yolanthe van Kasbergen.

Er wordt meer getest, dus is het ook vanzelfsprekend dat het aantal besmettingen omhoog gaat. Reden tot paniek? Waarschijnlijk niet, als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt. En als je klachten hebt en je wilt zekerheid, dan zeker even testen.

Test

Zo’n test is trouwens geen pretje zoals je weet en Yolanthe Cabau heeft er inmiddels ook eentje achter de rug. En de beelden van haar test deelde ze in haar Instagram Stories.

Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Meest recente berichten

Advertentie

Trending