De meesten doen het verkeerd bij hun eerste poging: Hoeveel B’s zitten verborgen in dit beeld?
Connect with us

Nieuws

De meesten doen het verkeerd bij hun eerste poging: Hoeveel B’s zitten verborgen in dit beeld?

De meesten onder ons hebben een zittende job. De hele dag zitten we achter een bureau. En wanneer we wat vrije tijd hebben, is het gemakkelijk om ook weer in de sofa te ploffen of languit in de tuinstoel in de zon.

Het is dus duidelijk: we bewegen te weinig. Maar een even groot probleem is dat technologie ons dagelijkse leven heeft overgenomen. Binnenkort moeten we niet meer zelf denken, want computers en smartphones doen het meeste van ons werk.

Daarom kan het zo verkwikkend zijn om een pauze in te lassen van werk, en niet de televisie opzoeken maar wel je hersenen verfrissen met een andere vorm van stimulatie.

De leuke test hieronder is daar een leuk voorbeeld van. Het is zeer simpel, en het duurt slechts enkele minuten. Maar het activeert je hersenen ten minste, en doet je even focussen.

Sinds kort komen deze soort uitdagingen vaker en vaker voor, een fantastische trend. We kunnen namelijk allemaal wat dagelijkse hersenoefeningen gebruiken!

Hieronder heb je een afbeelding met heel wat 8’en erin verwerkt. Maar tussen al deze cijfers acht bevinden zich ook enkele B’s. De uitdaging is om uit te vissen hoeveel!

De meesten falen!
Deze test is een uitstekende manier om je hersenen-oog coördinatie te trainen. Ik denk dat de meeste mensen dit kunnen oplossen als ze de hele dag hadden, maar je krijgt slechts 10 seconden! Deze tijdslimiet doet de meeste mensen falen bij hun eerste poging.

Nu, ik wens je het allerbeste! Hoeveel B’s kan je vinden in dit beeld? Klaar? Start!

Laten we eens kijken hoe je het hebt gedaan! Zoals eerder vermeld, hebben maar weinig mensen het juist bij hun eerste poging omdat ze slechts 10 seconden krijgen. Ik moet toegeven dat ik ze niet allemaal kon spotten!

Vind hieronder het antwoord met alle B’s in het rood aangeduid:

Het enige juiste antwoord is dat er 9 B’s in de afbeelding zitten!

Klik op de DEEL-knop als je minstens 5 B’s hebt gevonden. Indien dat zo is, GOED gedaan! Stuur dit naar al je vrienden om hen even uit te dagen met deze hersenoefening!
[fblike]

Doorgaan met lezen

BNers

Liefdesproblemen voor Amalia: ‘Marokkaanse vriend verlaat haar’

Amalia had zich 2022 vermoedelijk helemaal anders voorgesteld. Haar tussenjaar begon prima, maar eindigde in mineur…

De bedreigingen rond haar persoon en de gevolgen daarvan maakten de prinses enorm verdrietig. Eén ding is duidelijk…

“Het grijpt haar zeker aan”, benadrukt medium Marion Berndsen in Story. En ook in de liefde beleeft Amalia een moeilijke periode…

“Was er vorig jaar nog sprake van een leuke jongeman in haar leven, nu zie ik niemand”, klinkt het bij het medium in Story. En daar lijkt niet meteen verandering in te komen…

“Ze heeft wel veel vrienden, maar ze krijgt geen liefde in de vorm van een relatie”, ziet Marion Berndsen een somber 2023 voor Amalia op liefdesvlak. Al kan het medium wel eindigen met een positieve noot…

“Wel krijgt ze veel liefde en aandacht van haar ouders en zusjes”, benadrukt Marion Berndsen in Story. “Ze staan letterlijk en figuurlijk om haar heen.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Oude vrouw wil met haar laatste geld voor kopje koffie betalen, wordt geweigerd: ”Alleen pin”

De 64-jarige Christine Jacobs uit het Belgische Gent wilde onlangs met haar laatste centjes een kopje koffie afrekenen, maar werd geweigerd. Het meisje achter de kassa van de lunchbar vertelde dat ze alleen pinbetalingen mag accepteren.

Maar dat lukte Christine niet. ”Er staat niet altijd geld op mijn bankkaart”, vertelt ze tegen Het Nieuwsblad. De vrouw wordt gedwongen haar bestelling achter te laten, ten overstaan van andere klanten in de zaak. ”Ik schaamde me diep.”

Het was niet de eerste keer dat een zaak Jacobs’ cash weigerde. “Onlangs had ik hetzelfde voor in een schoenenwinkel. Dat is pijnlijk, want er staat gewoon niet altijd geld op mijn bankkaart. Ik leef in armoede, en mijn leefgeld budgetteren gaat beter met cash.”

Veiligheidsredenen
Volgens de wet mogen winkeliers alleen in uitzonderlijke gevallen munten of biljetten weigeren. Dat kan bijvoorbeeld als er vermoedens zijn dat het biljet vals is, om tijdelijke veiligheidsredenen, of als het vooraf duidelijk aangeduid staat.

De betreffende lunchzaak Foodmaker, beweert om veiligheidsredenen geen cash geld meer te accepteren. ”We zijn twee keer overvallen, dus we aanvaarden geen cash geld meer”, aldus CEO Lieven Vanlommel. ”Ik ken dit specifieke geval niet, maar meestal lossen medewerkers het wel op door zelf met hun kaart te betalen.”

Digitale drempels
In het algemeen verhoogt de doorgedreven digitalisering bepaalde drempels. Online facturen betalen, een smartphone gebruiken, info terugvinden … ”Voorschriften staan nu alleen online, terwijl ik dat vroeger makkelijker kon bijhouden”, zegt Jacobs. ”En ik mag bijna met pensioen, maar het is pas onlangs gelukt om op MyPension te kijken. Dan zag ik dat er een fout was gebeurd, maar dat laten aanpassen was ook weer moeilijk.”

Opnieuw is Christine niet de enige die hiermee worstelt. “De digitale kloof is het belangrijkste knelpunt dat bovenkomt in al onze contacten met kwetsbare mensen”, zegt Karleen De Rijcke van armoedeorganisatie Kras vzw. “We zien het op alle vlakken, niet alleen voor bankzaken maar ook van onderwijs tot gezondheid. Het zijn gevolgen van leven in armoede waar je niet direct bij stilstaat.”

Doorgaan met lezen

Nieuws

Autodief steelt lijkwagen met overleden man er nog in

In de Amerikaanse stad Rockford ging een autodief aan de haal met een lijkwagen met daarin nog een lichaam van een overleden man. De politie is nog op zoek naar de verdachte, maar het lichaam van de overleden Curtis Brown (47) is inmiddels terecht.

Het busje werd zaterdag gestolen en daags nadien teruggevonden. Echter zonder het lichaam van Brown. Maandagavond werd het lichaam dan op een andere plaats gevonden. Het was zonder lijkzak of kist gedumpt langs de kant van de weg.

(Lees verder onder de tweet)

Het is nog onduidelijk wat er gebeurde tussen de diefstal en het ogenblik van de vondst van het lichaam. De politie verdenkt de 23-jarige Deon Howard van de diefstal. Onderzoekers willen weten wat er met het lichaam gebeurde en wat zijn motief was. Het is evenmin duidelijk of de motor van de lijkwagen draaide op het moment van de diefstal.

Doorgaan met lezen

Trending