Deze bekende supermarkten stoppen per direct met verkoop van sigaretten
Connect with us

Nieuws

Deze bekende supermarkten stoppen per direct met verkoop van sigaretten

In een opmerkelijke zet die de t*baksindustrie in Nederland op zijn kop zet, hebben supermarktketens Albert Heijn en Lidl vandaag aangekondigd dat ze s!garetten en andere rookwaren volledig uit hun schappen zullen verwijderen. Deze baanbrekende beslissing volgt op de stappen van Lidl, die al twee jaar geleden deze rookproducten uit hun assortiment haalde. Deze ingrijpende verandering brengt beide supermarktgiganten in lijn met de nieuwe wetgeving die op 1 juli van kracht wordt, waarbij supermarkten volgens een bericht van de NOS helemaal geen t*baksproducten meer mogen verkopen.


De verbanning van s!garetten uit de schappen van deze bekende supermarktketens heeft de aandacht getrokken van zowel consumenten als experts in de t*baksindustrie. Deze beslissing, die voorsorteren op de nieuwe wetgeving impliceert, weerspiegelt onmiskenbaar een veranderende houding ten opzichte van t*baksverkoop in Nederland.

Supermarkten Nemen het Voortouw

Naast Albert Heijn en Lidl hebben ook andere toonaangevende supermarkten zoals Jumbo, Plus en Aldi initiatieven ontplooid om de verkoop van t*bak te stoppen. Dit collectieve engagement van supermarkten om afstand te nemen van de t*baksindustrie signaleert een opvallende omslag in de publieke opinie en het beleid ten aanzien van t*baksproducten.

Deskundigen in de t*baksindustrie voorspellen een aanzienlijke verschuiving in de verkoop van t*baksproducten. Naarmate supermarkten zich terugtrekken uit deze markt, wordt verwacht dat de verkoop zich zal verplaatsen naar gespecialiseerde winkels.

Vapeshops Zien Kansen in het Verbod

Een interessante reactie op de beslissing van supermarkten komt van vapeshops, die doorgaans gespecialiseerd zijn in de verkoop van elektronische s!garetten. In reactie op het verbod op de verkoop van smaakstoffen voor e-s!garetten, dat een aanzienlijk deel van hun omzet heeft beïnvloed, voegen deze winkels nu juist traditionele t*baksproducten toe aan hun assortiment.

Emil ’t Hart, voorzitter van de branchevereniging voor verkopers van elektronische s!garetten, beschouwt de toevoeging van traditionele s!garetten aan hun aanbod als een uitdagende en bijna tegenstrijdige keuze. Hij benadrukt dat veel ondernemers in deze sector eigenlijk tegen t*baksgebruik zijn en dat ze met de verkoop van e-s!garetten hopen rokers te helpen stoppen. Monique Kant van E-cig4u deelt deze gevoelens, maar benadrukt ook de harde realiteit van de markt.


Opmerkelijk genoeg is er een opmerkelijke toename geweest in klanten die aan het einde van het jaar smaakstoffen voor e-s!garetten insloegen. Dit lijkt te wijzen op een anticipatie op het naderende verbod en een verandering in het gedrag van consumenten.

De Morele Kwestie en de Rol van Philip Morris

De toegenomen verkoop van traditionele s!garetten in vapeshops heeft echter ook controverse opgeroepen. Esther Croes, arts-epidemioloog bij Trimbos, uit bezorgdheid over deze ontwikkeling en bekritiseert het als immoreel, gezien het lijkt te botsen met eerdere intenties om rokers te helpen stoppen. Aan de andere kant ziet Philip Morris, een grote speler in de t*baksindustrie, een positieve kant.

Philip Morris is van mening dat t*baksspeciaalzaken de kans hebben om klanten te informeren over minder schadelijke alternatieven voor traditionele s!garetten. Ze geloven dat deze winkels kunnen bijdragen aan het verminderen van de schadelijke gevolgen van roken door rokers bewust te maken van de beschikbare alternatieven. Deze benadering wordt echter niet door iedereen gedeeld en blijft onderwerp van discussie in de samenleving.

Conclusie

De beslissing van Albert Heijn en Lidl om s!garetten uit hun schappen te verwijderen, markeert een belangrijke mijlpaal in de Nederlandse t*baksindustrie. Deze stap, die vooruitloopt op aankomende wetgeving, weerspiegelt een veranderende houding ten opzichte van t*baksverkoop in het land. Hoewel supermarkten zich terugtrekken uit deze markt, zien vapeshops nieuwe kansen en breiden ze hun assortiment uit met traditionele t*baksproducten. Deze ontwikkeling roept echter ook ethische vragen op over de rol van deze winkels in het bevorderen van t*baksgebruik.

Terwijl de t*baksindustrie in Nederland een paradigmaverschuiving ondergaat, blijft de discussie rond de verkoop van t*baksproducten en de rol van verschillende spelers in de sector voortduren. Het is duidelijk dat de komende maanden en jaren cruciaal zullen zijn voor de toekomst van de t*baksindustrie in Nederland en de gezondheid van de bevolking.


Nieuws

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook bekend als voormalig UFC-vechter.

Hawaii Five-O

De Amerikaan debuteerde in Hollywood met een rol in de film Forgetting Sarah Marshall, die werd uitgebracht in 2008.
Twee jaar later volgde zijn definitieve doorbraak, toen hij auditie deed voor Hawaii Five-O. Hierin speelde hij 10 jaar lang het personale Kamekona. Zijn rol was dusdanig geliefd, dat het personage in enkele afleveringen van Magnum P.I. te zien was.

UFC

Wily begon zijn loopbaan als sumoworstelaar. Hij stapte ook kort over naar de UFC, waar hij mixed martial arts (mma) deed.
Hij knokte daar uiteindelijk maar 1 partij. Op 12 november 1993 verloor hij van Gerard Gordeau. Daarna besloot hij te gaan acteren en dat was beduidend succesvoller.

Overleden

Vandaag is dus bekend geworden dat Wily is overleden. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. Hij is 56 jaar geworden en laat een vrouw en twee kinderen na.
Binnen de filmwereld komt het overlijden vanzelfsprekend hard aan. Op social media stromen de condoleances binnen. Wij wensen de nabestaanden veel sterkte toe.
Doorgaan met lezen

Nieuws

Zien: bezoeker vraagt Efteling om iets te doen aan luidruchtige kinderen

Op het internet wordt een video van een Efteling-bezoeker populair waarin ze haar ongenoegen uit over schoolreisjes.

De TikTok-gebruiker RedNes deelde onlangs haar ervaringen na een bezoek aan het sprookjespark, waar het voor haar een nachtmerrie werd door de vele lawaaierige schoolkinderen.

“Beste Efteling, ik wil graag iets met jullie delen,” begint ze haar betoog, gefilmd vanuit een Gondoletta-bootje. Haar suggestie is om enkele dagen per jaar het park exclusief open te stellen voor schoolreisjes.

Haar motivatie? ”Als gewone bezoeker heb ik veel last van de schoolreisjeskinderen. Ze maken veel herrie en het is overal erg druk.”

RedNes deelt ook mee dat een medewerkster haar vertelde dat er maar liefst vijfduizend extra kinderen in het park waren, naast de reguliere bezoekers.


“Voor de gewone bezoeker die rustig wil genieten met haar kinderen, is dit niet meer mogelijk,” voegt ze toe. Daarom pleit ze voor speciale dagen waarop enkel schoolreisjes zijn toegestaan.

“Het is opmerkelijk hoeveel levendige kinderen er in de omgeving zijn die om aandacht vragen. De rijen zijn erg lang, dit is niet meer de standaard.”

Er zijn al meer dan 250.000 keer bekeken in korte tijd. Momenteel maakt de Efteling schoolreizen extra voordelig door basisscholen een aanzienlijke korting aan te bieden op de toegangsprijs, van 51 euro per persoon naar slechts 22 euro per persoon.


Doorgaan met lezen

Nieuws

Lees verder: “Ik krijg 3 uur slaap per week om voor onze pasgeborene te zorgen.”

Mary, een jonge moeder van 25 jaar oud, en haar man Jake, 29 jaar, stonden aan het begin van een opwindend nieuw hoofdstuk in hun leven met de geboorte van hun dochter Tilly. Deze gebeurtenis zou een periode van gedeeld geluk en gezamenlijke verantwoordelijkheden moeten markeren. Echter, de verwachtingen van een gelijkwaardige verdeling van het ouderschap werden snel overschaduwd door de realiteit. In plaats van de beloofde 50/50 verdeling, trok Jake zich terug, besteedde zijn vaderschapsverlof aan ontspanning, en liet Mary alleen met de uitdagingen die het verzorgen van een pasgeboren kind met zich meebracht. De slapeloze nachten, het constante huilen en de continue verzorging van Tilly eisten hun tol van Mary, die vond dat ze er bijna volledig alleen voor stond.

Bijeenkomst: Het Omslagpunt

De scheve lastenverdeling kwam dramatisch aan het licht tijdens een klein feest ter ere van Tilly’s eerste maand, gehouden bij Mary’s moeder thuis. Dit evenement, bedoeld om het leven en de nieuwe toevoeging aan de familie te vieren, werd onverwachts het toneel van een onthulling van de werkelijke gezinssituatie. Jake bracht zijn tijd door met klagen over zijn vermoeidheid en de noodzaak van rust, terwijl hij zijn verlof afschilderde als een welverdiende pauze. Ondertussen worstelde Mary om de schijn op te houden, terwijl haar krachten afnamen. Haar uitputting bereikte een hoogtepunt toen ze midden op het feest in elkaar zakte, overmand door vermoeidheid en stress.

Dit moment was niet alleen een schok voor de aanwezigen, maar markeerde ook een cruciaal omslagpunt in haar relatie met Jake, die zichtbaar meer bezorgd leek te zijn over hoe de situatie zijn imago beïnvloedde dan over het welzijn van zijn vrouw.

Familie: De Interventie

Het flauwvallen van Mary was een wake-up call voor haar familie, in het bijzonder voor haar schoonfamilie, die besloot in te grijpen. De volgende dag verscheen de schoonfamilie aan de deur, vergezeld van een professionele oppas en een brochure voor een luxe wellnessresort. Deze interventie was zorgvuldig gepland om zowel Mary te ondersteunen in haar herstel als om Jake een belangrijke les in verantwoordelijkheid en zorgzaamheid te leren.

De oppas was ingehuurd om Jake de basis van babyverzorging en huishoudmanagement bij te brengen, terwijl Mary een week lang zou doorbrengen in een spa, waar ze kon rusten en zich kon opladen, weg van de stress van het moederschap.

Herstel: Een Nieuwe Start

De spa-retraite bood Mary de kans om fysiek en emotioneel te herstellen van de eerste uitdagende weken van het moederschap. Ze genoot van massages, meditatiesessies en, vooral, ongestoorde slaap. Tegelijkertijd onderging Jake thuis een intensieve training van de oppas, die hem de fijne kneepjes van het ouderschap leerde.

Toen Mary terugkeerde, vond ze een thuisomgeving die drastisch veranderd was. Jake was nu een actieve en zorgzame vader en echtgenoot, wat de dynamiek van hun relatie aanzienlijk verbeterde. Deze veranderingen waren niet alleen zichtbaar in de dagelijkse routine maar ook in de hernieuwde affectie en samenwerking tussen hen als partners.


De Belangrijkste Lessen uit Mary en Jake’s Ervaring

De Kloof tussen Verwachtingen en Realiteit

De geboorte van Tilly onthulde een diepe kloof tussen de verwachtingen en de realiteit van gedeeld ouderschap. Mary werd overweldigd door de taken, terwijl Jake zich onttrok aan zijn verantwoordelijkheden. Dit verschil benadrukte het belang van communicatie en duidelijke afspraken tussen partners over de verdeling van zorgtaken.

De Impact van Persoonlijke Crisis

Een dramatisch moment van persoonlijke crisis tijdens een familiefeest markeerde het keerpunt in hun relatie en benadrukte de onevenwichtigheid en noodzaak voor verandering. Mary’s flauwvallen was een wake-up call die de ernst van de situatie blootlegde en leidde tot een cruciale interventie.

De Rol van de Gemeenschap en Familieondersteuning

De interventie van de schoonfamilie, inclusief het inhuren van een professionele oppas en het regelen van een spa-retraite voor Mary, was cruciaal voor het bieden van ondersteuning en het opnieuw instellen van de balans in hun huwelijk. Dit toont het belang aan van een ondersteunend netwerk bij het navigeren door de uitdagingen van het ouderschap.

Herstel en Persoonlijke Groei

De veranderingen die volgden op deze interventie toonden aan dat met de juiste hulp en bereidheid om te leren, significante verbeteringen in relaties en persoonlijke groei mogelijk zijn. Jake’s transformatie naar een betrokken en zorgzame vader liet zien dat mensen in staat zijn om te veranderen en te groeien in hun rollen.

Conclusie: Het Belang van Ondersteuning en Samenwerking

Mary en Jake’s verhaal benadrukt het belang van ondersteuning, zowel binnen het gezin als vanuit de bredere gemeenschap. Hun ervaring illustreert hoe cruciale interventies op het juiste moment kunnen leiden tot positieve veranderingen in zowel persoonlijke relaties als welzijn. Het herinnert ons eraan dat gedeeld ouderschap een samenwerking is die duidelijke communicatie, wederzijds begrip en steun vereist.

Door te erkennen wanneer hulp nodig is en open te staan voor veranderingen, kunnen partners effectief omgaan met de uitdagingen van het ouderschap. Dit verhaal is een bemoedigend voorbeeld van hoe moeilijke tijden kunnen leiden tot persoonlijke groei en versterkte relaties, wanneer er een gezamenlijke inspanning is om de balans te herstellen en samen te werken aan een betere toekomst.

Een Inspirerend Voorbeeld voor Andere Ouders

Mary en Jake’s ervaring biedt waardevolle inzichten voor andere jonge ouders die worstelen met de verdeling van zorgtaken. Het laat zien dat het mogelijk is om veranderingen teweeg te brengen en een evenwichtige en ondersteunende omgeving te creëren, zelfs na een moeilijke start. Het verhaal moedigt ouders aan om openlijk te communiceren over hun behoeften, steun te zoeken wanneer dat nodig is, en samen te werken aan het bouwen van een sterk en liefdevol gezin.

Dit verhaal onderstreept de kracht van gemeenschap en familie in het bieden van de nodige hulp en ondersteuning om nieuwe ouders te helpen succesvol door de uitdagingen van het ouderschap te navigeren.


Doorgaan met lezen
Advertentie
Advertentie

Recente berichten

Advertentie

Trending